Savo Volley torjui VaLePan nurin viisieräisessä

VaLePa pelasi Kuopio-hallissa viisieräisen, kuten tapana on viime aikoina ollut. Ottelu oli ihan tasokas, vaikka molempien joukkueiden taso ailahteli jonkun verran. Savo Volley onnistui kääntämään viidennen erän lopulta itselleen ja vei ottelun 3-2. Pronssimitaliin tarvitaan kaksi voittoa ja tässä tapauksessa lasketaan vain voitot ei sitä, miten erät menevät. Perjantaina pelataan toinen osaottelu Vexve Areenalla. Jos VaLePa voittaa ottelun, pelataan mitalista kultainen erä 25 pisteeseen. 

Savo Volley – VaLePa Sastamala Tampere 3-2 (25-23, 22-25, 23-25, 25-22, 15-13)

Aloituskokoonpanot
Rodriquez, Siirilä, Kovac, MIchelau, Toiviainen, Jokela, Rasinperä l
Esko, Ekman, M. Leinonen, J. Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen l

VaLePan valmentaja teki pelissä onnistuneita vaihtoja. Francalla oli tänään vaikeuksia ohittaa Savo Volleyn mainiota torjuntaa ja Andonovic tuli hänen tilalleen kolmannessa erässä ja pelasi pelin loppuun. Franca palasi kentälle neljännessä erässä J. Leinosen tilalle neljännessä erässä ja jatkoi ottelun loppuun. Tolvanen puolestaan vaihtoi Shurdhin Michelaun tilalle toisessa erässä.

Savo Volley oli tänään keskitorjujien johdolla kova torjuntajoukkue. Jakub Kovac otti 9 torjuntaa ja Tommi Siirilä 5. 

Viidennessä erässä savolaiset johtivat 7-3, mutta VaLePa kiri 11-9 johtoon. Tämän jälkeen Joonas Jokela onnistui hyökkäyksessä 4 kertaa ja hän sai päättää erän ja ottelun 15-13 lukemiin. 

Joonas Jokela 25/+19 oli savolaisten tärkein pelaaja hyökkäyspelissä. Hän sai 41 passia ja päätti niistä 24 pisteeksi. Tapio Toiviainen 16/+12 pelasi taitavasti, ei aina voimalla vaan taitavasti sijoitellen. Tommi Siirilän leijahypärit tuottivat vaikeuksia VaLePan vastaanottajille.

Urpo Sivula oli vahva tänään sekä hyökkäyksissä että aloitussyötöissä. Jacob Ekman syötti monipuolisia aloituksia, välillä hypäreitä ja tai vaikeita leijoja. Myös hänen hyökkäyksensä oli tehokas. Aleksandar Andonovic tuli tuoreena miehenä kentälle ja piristi pukkipaitojen peliä ja peli-ilmettä. Mikko Esko palkittiin VaLePan parhaana.

Pisteet

Jokela 25/+17, Toiviainen 16/+12, Kovac 13/+6
Sivula 27/+16, Franca 14/+2, Andonovic 12/+7

Tilasto

Pronssimitalit ratkaiseva toinen ottelu

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley perjantaina 12.4. klo 18.30 Vexve Areena. Otteluisäntä Sastamalan kaupunki. Perjantain kunniaksi happy hour klo 17.00-18.30.

Tule katsomaan VaLePan tämän kauden joukkueen viimeistä peliä ja kannustamaan joukkue mitaleille.

X