Perjantaina Mikko Eskon lentopalloura VaLePassa päättyy toistaiseksi

Mikko aloitti lentopalloharjoittelut VaLePassa 7-vuotiaana Muistolan koululla. Ensin valmentajana toimi Timo Jokinen ja sen jälkeen Jorma Inna. Tässä Mäsi Mäkisen kuvassa Mikko seuraa tarkasti, kuinka Mikko Inna onnistuu pallon nostossa. 

Kuva:Markku Mäkinen

Pelit VaLePan liigajoukkueessa alkoivat vuonna 1995. Ensimmäisellä kaudella Mikko pelasi omasta toiveestaan paljon 2-sarjaa. Toisella kaudella peliaika liigajoukkueessa lisääntyi, kun Jukka Kutila tuli mukaan valmennusryhmään. Onnistuneiden suoritusten myötä Reino Kosonen halusi Mikon Keski-Savon Patereiden passariksi.

Paluu VaLePaan 14 ulkomaan vuoden jälkeen toteutui kesällä 2015. Mestaruusliigan haastattelussa Mikko totesi.

– Tuon peliin mahdollisimman parhaan itseni. Toivon, että pystyn auttamaan VaLePan cupin ja mestaruuden voittoon sekä menestymään eurocupeissa mahdollisimman pitkälle. On hienoa palata Suomeen ja vielä kotikaupunkiin, kuvaa Mikko tavoitteitaan ja tunnelmiaan.

 VaLePan tiedotustilaisuus 2015. Kuvassa Mikon lisäksi Antti Esko. Kuva Alueviesti

Tavoite on toteutunut hienosti. Joka kevät on tullut mitali, 6 kultaa ja yksi hopea. Vuonna 2020 ei koronan vuoksi pelattu pudotuspelejä. Lisäksi VaLePa on voittanut Mikon aikana 6 Suomen Cupia. VaLePa selviytyi ensimmäisenä suomalaisena miesten joukkueena nykymuotoisen Mestareiden liigan lohkovaiheeseen ja CEV-cupissa 8 parhaan joukkoon. Ei oo mua, on vaan me – saavutukset ovat tulleet aina joukkueena. Mikon osuus menestyksessä passarina ja joukkueen kapteenina on ollut merkittävä. 

Mikko arvioi omaa aikaansa VaLePassa vuodesta 2015 eteenpäin.

– Kun palasin Suomeen ja VaLePaan 14 vuoden ulkomaan komennuksen jälkeen minusta tuntui, että vielä on paljon saavutettavaa ja halusin näyttää itselleni ja muille mihinkä vielä pystyn. Kiitos seuralle, että olen saanut jatkaa kotimaassani työntekoa ammattimaisissa olosuhteissa. Haluan myös kiittää kaikkia valmentajiani, pelikavereitani, faneja, talkoolaisia ja kaikkia teitä valepalaisia, jotka olette tukeneet minua ja meitä vähän kauempaakin.

– Pelikavereistani isoimmat kiitokset haluan sanoa Urpo Sivulalle ja Olli Kunnarille. Oli hienoa taistella rinta rinnan maajoukkueessa ja VaLePassa. Kerrotaan taas joskus niitä vanhoja juttuja yhdessä.

– Lisäksi kaikkein isoin kiitos menee kotiin Saaralle ja lapsille Leolle ja Ainolle. Sain aina keskittyä 100% peleihini, mutta sain myös teiltä paljon voimaa, tukea ja vastapainoa pelaamiselle. 

– Toivotan VaLePalle menestyksekästä tulevaisuutta ja toivottavasti tiemme kohtaavat vielä tulevaisuudessa.

Toukokuun alusta Mikko aloittaa Lentopalloliitossa general managerina. Mikko on haastatteluissa toistuvasti todennut, että hän haluaa jättää takaportin auki, että lentopallon pelaajauran jatko saattaisi vielä myöhemmin olla mahdollista.

Kiitos Mikko upeista vuosista VaLePassa. Onnea ja menestystä tuleviin tehtäviin!

X