FSL taistelee tänään jatkopaikasta

Tänään Vexve Areenalla VaLePan Eurocup-joukkue Ford Store Levoranta Sastamala pääsee kotiyleisön edessä haastamaan valkovenäläisen Shakhtior Soligorskin joukkueen. Soligorsk vei Minkissä ensimmäisen ottelun 3-0. Mikäli FSL voittaa tänään varsinaisen pelin 3-0 tai 3-1, päästään kultaiseen erään. Silloin tässä 15 pisteen erässä ratkaistaan jatkoon pääsijä. Haaste on kova. Siihen ei kuitenkaan tarvita kuitenkaan ihmettä, oma hyvä peli riittää. Kotikatsomon tuki on todella tärkeä.

Mestarien liiga, Ford Store Levoranta SASTAMALA – Shakhtior SOLIGORSK tänään 14.11. klo 18.30 Vexve Areena. Otteluisäntä Levorannan Autoliike

Eilen tapahtui Vexve Areenalla taas ihme. Talkooväki rakensi Vexve Areenan eurokuntoon tämän illan peliä varten. Koska illan ottelu on Match of the Week se näytetään illan pääotteluna kaikkialla Euroopassa. Selostaja tulee paikalle Englannista. Tämän lähetyksen takia peliareena on jouduttu kääntämään ympäri, jotta kuvaaja pääsevät kuvaamaan niin että yleisö näkyy pelitapahtumien taustalla. Tämä taas on edellyttänyt erillisen taraflexin asentamista, koska kenttä on eri paikassa kuin normaalisti. Lisäksi talkoolaiset ovat rahdanneet paikalle lisäkatsomot, jotta päädyissäkin on paremmat istumapaikat. Varaa ennakkoon hyvä istumapaikka www.seat4.me tai VaLePan toimistolta. Toki vielä lipun voi ostaa myös Vexve Areenalta ennen peliä.

FSL:n pelaajaesittely kuvan jälkeen

Ford Store Levoranta oletettu aloituskuusikko
Passari
#7 Mikko Esko tyrvääläinen passaritaituri

Keskimiehet
# 5 Markus Kaurto, nopeajalkainen ja -kätinen taitohyökkääjä 
# 8 David Pettersson Ruotsin maajoukkueen erittäin ulottuva keskimies

Yleispelaajat
#16 Niko Suihkonen, maajoukkueen nuori, kovakätinen laituri
# 6 Erik Sunberg, ominaisuuksiltaan Euroopan huippua, ulottuva, taitava hyökkääjä ja hyvä vastaannottaja.

Hakkuri
#2 Mikko Oivanen, maailmanluokan hakkuri ei isompia esittelyjä kaipaa.

Libero 
#4  Aleksi Mutka, huippuvastaanottaja rahoittaa joukkueen peliä.

Tai kentällä voi olla passari #9 Arttu Lehtimäki, keskitorjuja #10 Mikko Karjarinta, yleispelaajat #13 Olli Kunnari, #14 Ilari Toimela tai hakkuri #11 Aaro Nikula.

Soligorskin joukkueen mukana Sastamalaan saapui myös tyrvääläisten ikisuosikki Eetu Venski. Eetun pelipaita #12 nostettiin Vexve Areenan kattoon 21.1. 2016 ja hän on ainoa valepalainen, joka toistaiseksi on tuon kunnian saanut. Nyt meillä kaikilla on ilo nähdä Eetu taas Vexve Areenalla. 

Eetun pelaajahistoria kuvan jälkeen

Venskin pelaajahistoriaa VaLePassa

Palataan vielä Eetun vierailun kunniaksi hänen uraansa VaLePassa

Eduard Venski s. 21.4.1977 muutti vaimonsa Alesian kanssa kesällä 2002 Suomeen ja  Vammalaan. Hänen ensimmäinen liigapelinsä oli Perungan Poikia vastaan 5.10. 2002. Valmentaja Viktor Circenkon johdolla VaLePan joukkueessa pelasivat: 
Passarit: Stanislav Salikov (Valko-Venäjä), Timo Mäkelä  
Keskimiehet: Eduard Venski, Mikko Inna, Jukka Vehviläinen
Yleispelaajat: Sami Siuko, Timo Haavisto, Kai Liukkonen
Hakkuri: Janne Räsänen
Libero: Teemu Ryyppä

Siitä alkoi 14 kauden mittainen liigaura VaLePassa ja loppu onkin historiaa. Pelimiehet rinnalla vaihtuivat, mutta yksi pysyi. Eetu pelasi itsensä kotikatsojien sydämiin. Eikä mikään ihme, sillä Eetu on sympaattinen, vaatimaton ja aina ystävällinen. Eetu on erinomainen joukkuepelaaja ja pelasi VaLePassa loisteliaan uran. Tulokset puhuvat puolestaan.

Eetu tunnetaan erityisesti näyttävistä torjunnoista. Hän pelasi 496 liigapeliä ja niissä hänen kouriinsa tarttui 1656 torjuntaa. Eetun torjuntakeskiarvo 14 kauden ajalta on 3,3 torjuntaa/peli. Kaudella 2014-2015 Venski teki torjuntaennätyksen 136 torjuntaa 33 pelissä eli 4,1 torjuntaa peliä kohti. Huimin tilasto on kevään 2012 pudotuspeleistä. Silloin pelattiin Sampoa ja Hurrikaania vastaan pitkät tiukat väännöt ja Eetu otti lähes 5,5 torjuntaa peliä kohti. Kausi päättyi Eetun ja VaLePan ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.  Kaikkiaan Venskin mitalisaldo on: kaksi SM-kultaa, kaksi SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia sekä yksi Suomen Cupin voitto.

Eetu voitti torjuntatilaston viidesti 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2012-13, 2014-15. Ei ihme, että hänen ansionsa huomattiin myös muualla. Venski on valittu urallaan kuusi kertaa lentopalloliigan tähdistökentälliseen vuosina 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015. Eetulla on toiseksi eniten tähdistövalintoja liigahistoriassa. Keväällä 2011 hänet valittiin liigan parhaaksi pelaajaksi. 

Kiitos Eetu hienoista VaLePa-vuosista. Kaikkea hyvää Eetulle, Alesialle, Yanille ja Yewalle!

Tämän päivän Aamulehdessä ja Satakunnan Kansassa oli sympaattinen juttu Eetusta.

X