Akaa-Volley vei pitkän jännitysnäytelmän kotisalissaan

Kaikki Akaa Areenan 986 saivat lähes kaksi ja puoli tuntia jännittää omiensa puolesta viimeisiin palloihin asti. Näin tiukassa kamppailussa erot ovat pieniä, tänään oli Akaa-Volleyn vuoro voittaa.

Akaa-Volley – VaLePa Sastamala Tampere 3-2 (23-25, 25-17, 25-22, 24-26, 21-19)

Akaa-Volley johtaa ottelusarjaa 2-1 voitoin ja on yhden voiton päässä finaalipaikasta. Seuraava ottelu pelataan torstaina Vexve Areenalla. Varmaa on, että pukkipaidat tulevat taistelemaan hurjasti otteluvoitosta kotiyleisön kannustamana ja haluavat siirtää ratkaisun perjantaille Akaa Areenalle. 

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley torstaina 4.4.2024 Vexve Areena klo 18.30. Otteluisäntä Tilausliikenne Pekka Palmgren https://www.pekkapalmgren.fi/matkat-ja-linja-autoliikenne

Avauskokoonpanpot

Ivanov, Taponen, Tyynismaa, Heiskanen, Räsänen, Smidl, Pineau l
Esko, Kaunisto, Ekman, Franca, J. Leinonen, Sivula, Pennanen l

Ensimmäinen erä oli tasainen niin eräluvuissa kuin tilastoissa. VaLePa teki vain yhden syöttövirheen ja ei yhtään suoraa hyökkäysvirhettä. Akaalaisilla 4 syöttövirhettä ja 3 hyökkäysvirhettä. VaLePa vei torjunnat 4-2. Vähemmät virheet käänsivät erän pukkipaidoille.

Toisen erän alku oli tasaista. Matej Smidl vei Akaa-Volleyn 13-12 johtoon. Sen jälkeen kotijoukkue meni Mikko Räsäsen kovien syöttöjen avittamana 16-12 johtoon eikä VaLePa noussut tästä enää taistelemaan erävoitosta.

Kolmannen tasaisen erän ratkaisupallot löi kenttään Matej Smidl. Hän sai erässä yli puolet joukkueen passeista ja päätti niitä 64%:n teholla, vain yksi hyökkäysvirhe. Jere Heiskanen oli toinen tehomies. 

Neljänteen erään mainiosti pelanneelle Smidl´lle tuli 5 suoraa hyökkäysvirhettä ja hyökkäysteho jäi 38%:iin. Jiri Leinonen sai päättää kaksi viimeistä hyökkäystä.

Ratkaisevassa viidennessä erässä käytiin tasaista taistelua pitkälle jatkopalloihin asti. VaLePan ensimmäinen ottelupallo 15-14 tuli Mikko Eskon ässäsyötön jälkeen. Smdlin nelospaikan hyökkäys tasoitti pelin. Toisen ottelupallon päätti Petteri Tyynismaa Francan helpon syötön jälkeen. Kolmannessa ottelupallossa VaLePa saa vaimennettua Smidlin hyökkäyksen, mutta ei onnistu vastahyökkäyksessä ja Heiskanen tasoittaa 17-17. Sen jälkeen Akaa-Volleylla oli kolme ottelupalloa, joissa kukas muukaan kuin Smidl oli vahva. Hän päätti kaksi viimeistä hyökkäystä. Urpo Sivula oli tehokas viimeisessä erässä, kuten myös Franca

Pistemiehet
Smidl 37/18, Heiskanen 21/+16, Tyynismaa 12/+7
Sivula 22/+10, Franca 20/+14, Ekman 14/+11

MVP:t 
Jere Heiskanen
Mikko Esko

Ottelutilasto

X