Akaa-Volley otti historiansa ensimmäisen voiton Vexve Areenalla

VaLePa ja Akaa-Volley pelaavat hienoa välieräsarjaa. Onneksi pirkanmaalaiset lentopallofanit osaavat arvostaa mahdollisuutta seurata kahden huippujoukkueen esityksiä, paikalla oli 1180 katsojaa. Tunnelma ja jännitys oli hienoa kokea paikan päällä. Akaalaisten peli parani loppua kohden ja ratkaisijoita löytyi laajalla rintamalla. 

Voitot ovat 1-1. Seuraava peli pelataan Akaassa tiistaina 2.4. 2024. Finaaleihin pääsemiseksi tarvitaan kolme otteluvoittoa. VaLePan fanibussi lähtee Vammalan torilta klo 16.30. Ilmoittautumiset toimisto@valepa.fi.

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 2-3 (25-19, 25-23, 20-25, 19-25, 10-25)

Esko, Ekman, Kaunisto, Franca, J. Leinonen, Sivula, Pennanen L
Ivanov, Tyynismaa, Taponen, Heiskanen, Räsänen, Smidl, Pineau L

VaLePa lähti peliin samalla kokoonpanolla kuin Akaassa.  Akaa-Volleyn kokoonpanossa vaihtui toisen yleispelaajan paikalle Mikko Räsänen.

Ensimmäisessä erässä Urpo Sivula pelasi tehokkaasti 85%:n teholla ilman virheitä ja Gabriel Franca teki kaikki 3 hyökkäystään pisteeksi.  Matias Smidl vastasi Akaa-Volleyn hyökkäystehoista.

Toinen erä oli tasaisempi. Edelleen käytiin tiukkaa hakkuritaistoa Sivulan ja Smidlin välillä. Akaalaisten 6 syöttövirhettä 1 ässä ja VaLePan 1 syöttövirhettä ja 2 ässää vastaan käänsi erän VaLePalle. 

Kolmannessa erässä Smidl pelasi edelleen hyvin. Vaisun alun jälkeen Mikko Räsänen paransi rutkasti pelaamistaan ja Ilja Ivanov alkoi löytää paremmin Petteri Tyynismaata hyökkäyksissä. Jere Tikkala tuli vaihdosta syöttämään aloitussyöttöjä 19-19 tilanteessa. VaLePa ei saanut riittävän tehokkaita side out hyökkäyksiä ja Tyynismaa ja Räsänen olivat tehokkaita lopussa. VaLePan vastaanotto ei enää toiminut niin hyvin kuin kahdessa ensimmäisessä erässä.d

Neljäs ja viides erä olivat akaalaisten hallintaa. Joukkue teki kolmeen viimeiseen erään vain yhden suoran hyökkäysvirheen. Jere Heiskanen nousi ratkaisijaksi Smidlin, Räsäsen ja Tyynismaan rinnalle. Viidennessä erässä loppuvaiheessa Smidl loukkasi jalkaansa ja siirtyi vaihtopenkille hoivattavaksi.

Otteluisännän edustajat Elisa ja Ismo Lahma palkitsivat parhaat pelaajat
MVP:t
Urpo Sivula
Matej Smidl

Pisteet
Sivula 31/+19, Franca 19/+13, Ekman 11/+7
Smidl 32/+21, Tyynismaa 17/+13, Heiskanen 15/+11

Ottelutilasto

Lehdistötilaisuus

Matej Smidl: En ole nähnyt vielä tilastoja, mutta pelasimme kolme viimeistä erää paremmin ja syötimme kovemmin. Myös vastaanotto parani. Todella tasainen peli.

Urpo Sivula: Kaksi ensimmäistä erää painettiin vahvasti päälle ja itse pehmennyttiin. Itse varsinkin pehmenin erien lopussa, mutta hieno tunnelma ja tällaista kevään pitää olla.  Vähän alettiin ajattelemaan jo seuraavaa erää, pitää vain pelata pallo pallolta. Hyvää pääsiäistä kaikille!

Olli Kunnari: Kahden erän jälkeen päästiin torjunta-puolustuksessa paremmin peliin mukaan. Lisäksi vastaanotto parani. Kaksi ensimmäistä erää hyökättiin ok. Paljon haastavampi olisi ollut lähteä 2-0 tilanteesta.

Janne Kangaskokko: Viihdyttävä matsi ja Akaa oli todella paljon virkeämpi, me emme pystyneet nostamaan omaa tasoa. Torjunta-puolustuksessa oltiin koko ajan perässä heitä ja he paransivat syöttö-vastaanottopeliä niin jäätiin numeroiden valossa siihen. Pitää löytää tietty rentous pelaamiseen paineen alla, päät vain ylös uudelleen.

X