VaLePa pystyi nousemaan alun ahdingosta

LHJ Groupin isännöimässä pelissä Hurrikaania vastaan oli jälleen hienosti yleisöä 874 katsojaa. He saivat nähdä hieman kahtiajakoisen pelin, mutta jännitystä oli koko rahan edestä. LHJ Groupin ja Hyötykeräyksen SER:n ja kovan muovin jäteastiat täyttyivät mukavasti

VaLePa Sastamala Tampere – Hurrikaani Loimaa 3-1 (15-25, 25-22, 25-17, 25-21)

Aloituskoonpanot
Esko Ekman, M. Leinonen, J. Leinonen, Andonovic, Sivula, Pennanen L
Välimaa, Haapaniemi, Niinivaara, Petty, Rahko, Häyrinen, Gooch

VaLePan otteet pelin alussa olivat hermostuneita. Nuutti Niinivaaran ensimmäinen syöttö olisi mennyt pitkäksi, mutta Jiri Leinonen yritti vastaanottaa sitä, mutta pallo kimposi takaseinään. Sen jälkeen kaikkien valepalaisten vastaanotto oli heikkoa ja Anton Välimaaan ässällä ja Greg Pettyn kahdella ässällä Hurrikaani siirtyi jo 10-2 johtoon. Hurrikaani syötti kaikkiaan 6 ässää erään ja teki vain yhden suoran hyökkäysvirheen. Nuutti Niinivaara vei hyökkäyksellä Hurrikaanin eräpalloon ja erä päättyi Jiri Leinosen hyökkäysvirheeseen.

Toinen erä näytti menevän myös Hurrikaanin tahdissa, joukkue johti jo 15-10. Jacob Ekmanin hyökkäyksellä pallo ja piste VaLePalle. Sitten illan syöttökuningas Urpo Sivula tuli syöttämään. Hän aloitti ässällä ja sotki sen jälkeen kovilla syötöillä Hurrikaanin pelinrakentelun. Sivulan kuuden peräkkäisen syötön aikana VaLePa siirtyi ensimmäisen kerran johtoon Jiri Leinosen hyökkäyksellä. Sen jälkeen edettiin tasaisesti, kunnes kahdella Hurrikaanin peräkkäisellä hyökkäysvirheellä pukkipaidat eräpalloon, jonka J. Leinonen sai päättää nelospaikan hyökkäyksellä yläkäsistä.

Kolmannessa erässä VaLePa antoi omilla virheillä vain 3 pistettä vastustajalle.

Neljännen erän alussa Hurrikaani eteni 10-7 johtoon, kun Miika Haapaniemi torjui Sivulan hyökkäyksen. Sivulan kovilla hyökkäyksillä VaLePa nousi tasoihin. Sitten edettiinkin tasaisesti. Sivulan ässällä 21-19, Rahkon hyökkäysvirheellä 22-19, Sivula pelasti hienosti pallon Hurrikaanin kenttään ja Eskon hyökkäyksellä ottelupalloon, jonka Eetu Häyrinen syötti verkkoon.

Erikoisen kahtiajakoinen peli. Alussa Hurrikaani syötti hurmoksessa ja VaLePan vastaanotto oli sekaisin. Helpotkin pallot jäivät passattaviksi takakentältä tai hihalla. Hurrikaanin hyökkäyspeli oli lähes virheetöntä, vastaanotto 75% ja em. 6 ässää ensimmäiseen erään. Toisen erän alun jälkeen osat vaihtuivat ja Hurrikaanin peli muuttui varovaiseksi ja alkoi tulla virheitä. 

Urpo Sivulalla oli erikoisen kova ilta syöttöruudussa. Hän syötti kaikkiaan 30 kertaa pelissä (5 ässää), kun seuraavaksi suurimmat syöttömäärät olivat Greg Pettyllä, Miikka Haapaniemellä ja Nuutti Niinivaaralla kukin 17 kertaa. 

Jiri Leinonen oli VaLePan tehokkain laitapelaaja 56%:n teholla, hän käytti tehokkaasti hyväkseen torjunnan yläkäsiä. Lisäksi hän otti 3 torjuntaa. Hurrikaanin Nuutti Niinivaara oli tehokas verkolla ja syöttönurkkauksessa.

LHJ Groupin toimitusjohtaja Immo Sundholm, myyntipäällikkö Tommi Pohjola ja käyttöpäällikkö Mika Helkearo palkitsivat MVP:t

VaLePa Urpo Sivula
Hurrikaani Santeri Välimaa

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä” Urpo Sivulan 6 peräkkäistä syöttöä pelin kulminaatiopisteessä.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Urpo Sivula 15/+6, Jiri Leinonen 15/+3, Jacob Ekman 9/+7
Loimu: Greg Petty 14/+4, Nuutti Niinivaara 11/+8, Miika Haapaniemi 11/+5

Kuvat Hannu Moilanen

X