VaLePa vei Akaa-Volleyn kotiedun torjunnoilla

Akaa-Volley – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (23-25, 15-25, 24-26)

Akaan lentopallohuuma tuli todettua jälleen kiirastorstai-iltana. Paikalla oli 782 katsojaa, joista määrältään pienempi, mutta äänekäs valepalaiskannattajien joukko piti osaltaan omiensa puolta. Ottelun alussa oli pelissä aistittavissa pudotuspelijännitystä. Yleisö sai nähtäväkseen kaksi varsin tasaista erää ja jännitystä riitti viimeisiin palloihin asti. VaLePan tehokkaampi torjuntapeli, torjunnat 15-6, sekä vähäisemmät virheet hyökkäyspelissä käänsivät pelin lopulta sastamalalaisille.

Aloituskokoonpanot
Ivanov, Tyynismaa, Pitkänen, Hernandez, Heiskanen, Smidl, Pineau L
Esko, Ekman, Kaunisto, Franca, J. Leinonen, Sivula, Pennanen L

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta hermostunutta peliä ja tuli helppoja virheitä. Erä eteni varsin tasaisena loppumetreille. Matej Smidl kavensi 21-23, mutta sitten Jere Heiskaselle tuli harmillinen helppo syöttövirhe ja pukkipaidat etenivät eräpalloon. Pozo Hernandez kavensi hyökkäyksellä pisteen päähän 24-23, mutta sitten hänen hyökkäysvirheellään erä VaLePalle.

Toisessa erässä akaalaiset eivät onnistuneet oikein missään. Hyökkääjät eivät löytäneet mistään paikalta aukkoja pisteiden tekoon. VaLePa otti erässä peräti 8 torjuntaa. Mikko Esko ja Jacob Ekmanin pitkät pisteputket repivät piste-eron suureksi. Olli Kunnari teki runsaasti vaihtoja, mutta sekään ei erää kääntänyt.

Pitkältä erätauolta saapui sisuuntunut kotijoukkue. Passari Ilja Ivanov päätti luottaa hakkuri Matej Smidliin. Hän saikin erässä peräti 17 passia, syötti 2 ässää ja teki 5 hyökkäyspistettä, mutta virheitä tuli myös. Erän loppu oli jännittävä. Mikko Räsäsen nelospaikan hyökkäyksellä Akaa-Volley siirtyi 23-22 johtoon. Jiri Leinonen tasoitti hyökkäyksellä ja Urpo Sivula vei VaLePan ässäsyötöllä ottelupalloon, mutta hänen syöttövirheellään Akaa-Volley tasoitti. Tiukassa tilanteessa Jiri Leinonen peippasi käsien kautta VaLePalle ottelupallon. Gabriel Francan hieno torjunta Matej Smidlin hyökkäyksestä päätti ottelun.

VaLePan parhaana palkittiin Gabriel Franca, 20/+18 on todella kova saldo yleispelaajalle, vastaanotto 50% (25) ja 3 torjuntaa. Jiri Leinonen kunnostautui jälleen vastaanotossa 59% (18%), hänkin otti 3 torjuntaa ja hyökkäsi tehokkaasti tiukoissa paikoissa. Paras torjuja oli jälleen Juho Kaunisto, 5 torjuntaa. Mikko Esko pelasi taidokkaasti ja hajotti näyttävästi Akaa-Volleyn torjunnan. Eetu Pennanen pelaa hyvällä tasolla vastaanotossa ja puolustuspelissä.

Matej Smidl 20/+6 palkittiin Akaa-Volleyn parhaana. Petteri Tyynismaa 7/+3 oli joukkueensa toiseksi tehokkain. Toisessa erässä peliin tullut Antti Taponen piristi akaalaisten peliä. 

Ottelusarja jatkuu lauantaina Vexve Areenalla kello 17.00.

Ottelutilasto

X