VaLePa voittoon torjuntajuhlassa

Tänään Joensuussa Karelian Hurmoksella oli tiukka paikka. Kolmen pisteen voitolla joukkue pääsisi pudotuspeleihin, muuten pelit jatkuvat karsintapeleissä. VaLePa oli jo varmistanut kolmossijansa ennen illan peliä. Kolmen jatkopisteille menneen erän jälkeen VaLePa onnistui kääntämään neljännen erän Miro Leinosen ja Juho Kauniston hyökkäyksillä sekä Kauniston torjunnalla. Viidennessä erässä Hurmos antoi periksi ja erä tuli sastamalalaisille helpost. Kaikkiaan pelin erikoisuus oli runsas torjuntojen määrä VaLePa 24 ja Hurmos 18. 

Karelian Hurmos – VaLePa Sastamala Tampere 2-3 (28/26, 34/36, 26/24, 21/25, 6/15)

Aloituskokoonpanot
Haapasalo, Harouk, Rissanen, Korhonen, Puhakka, Sanches, Hakkarainen L
Esko, Ekman, Kaunisto, J. Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen L
Miro Leinonen tuli Ekmanin tilalle toisessa erässä

Tuplapelit Kuopiossa ja Joensuussa antoivat paljon hyvää tietoa päävalmentaja Janne Kangaskokolle tulvia pudotuspelejä varten. Tänään ilahduttavaa pukkipaitojen pelissä oli Juho Kauniston loistava torjuntapelaaminen keskipelaajana, 9 torjuntaa yhteen peliin ja lisäksi 2 ässäsyöttöä. VaLePalla on kova keskipelaajaosasto. Jiri Leinosesta on kauden mittaan tullut varma vastaanottaja, myös hyökkäyksiin on tullut lisää tehoja. Hänen lisäkseen Eetu Pennanen kantaa tuloksekkaasti ison vastuun vastaanotossa. Hyvä vastaanotto tarjoaa Mikko Eskolle aseet vastustajan torjunnan harhauttamiseen. Urpo Sivulan ja Gabriel Francan laitahyökkäys on tehokasta.

Savo Volley pelissä nähtiin, että VaLePan oman juniorityön tuote Juho Turri on valmis tarpeen tullen hyppäämään kentälle. Myös Aleksandar Andonovic antoi vahvat näytöt kunnostaan.  

VaLePan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 16.3.2024 Vexve Areenalla kello 17. Vastustaja varmistuu huomenna runkosarjan viimeisellä kierroksella.

Pisteet
Hurmos Puhakka 21/+1, Sanches 19/+4, Harouk 16/+9
VaLePa Sivula 22/+9, Kaunisto 20/+16, Franca 16/+5

Ottelutilasto

X