Savo Volleyn rutiini liikaa nuorille pukkipaidoille

Kuva Mestaruusliiga

VaLePan kausi on ollut poikkeuksellisen rikkonainen. Valmentaja Janne Kangaskokko ei ole siksi päässyt toivotulla tavalla kierrättämään pelaajia. Nyt pudotuspelien lähestyessä vaikuttaisi, että kaikki ovat pelikunnossa. Aleksander Andonovic ja Chase Direito ovat pitkästä aikaa päässeet pelikuntoon. Nyt oli mahdollisuus antaa heille tärkeää peliaikaa ennen kauden tärkeimpiä pelejä. Eetu Pennanen paranteli itseään siviilit päällä toimitsijapöydän takana ja Gabriel Franca pelasi liberona.

Savo Volley – VaLePa Sastamala Tampere 3-0 (25-13, 25-20, 26-24)

Aloituskokoonpanot
Savo Volley: Rodriquez, Siirilä, Kovac, Michelau, Toiviainen, Jokela, Rasinperä L
VaLePa: Tuomivaara, Direito, Andonovic, Turri, Itänen, Franca L

VaLePan seitsikko arasteli ottelun aluksi rutinoitunutta vastustajaa. Vastaanotto toimi hyvin koko pelin ajan ja sen varaan passari Saku Tuomivaara pystyi kehittämään joukkueen hyökkäystyöskentelyä pelin edetessä.

Toisessa erässä savolaiset johtivat jo 21-14, mutta hienosti Joel Itäsen pahojen aloitussyöttöjen kautta VaLePa pääsi jo kolmen pisteen päähän Saku Tuomivaaran ja Juho Turrin torjunnoilla sekä Turrin hyökkäyksellä. Jacub Kovac päästi kotijoukkueen pinteestä keskihyökkäyksellä. 

Pitkän erätauon aikana VaLePan miehistö löysi oivan pelivireen. Vastaanotto toimi edelleen hyvin ja joukkue hyökkäsi vähillä virheillä. Tässä erässä Andonovic 8/+7 hyökkäys , Turri 3/+2, koko joukkueelle vain yksi hyökkäysvirhe ja kaksi torjuntaan lyöntiä. Erä eteni tasaisesti viime metreille. Juho Turrin hyökkäyksellä VaLePa nousi tasoihin 24-24, mutta hyvin pelanneen Joonas Jokelan kahdella hyökkäyksellä Savo volley vei kolmannenkin erän.

Jokela 14/+9, Michelau 10/+7, Siirilä 9/+6
Andonovic 14/+9, Turri 10/+2, Itänen 5/-7

Savo Volleyn raportti

X