Jami – huoltaja ja  lentopallotietäjä

Kuva Antti Turri 

Jami on aina ollut kiinnostunut urheilusta. Jo hyvin varhain hän tuli yksin Sylvään koululle seuraamaan VaLePan 2-joukkueen. Siellä hän usein hakeutui varovasti ja vaivihkaa Lehtimäen Harrin viereen istumaan. Pikkuhiljaa Jami alkoi juttelemaan pelaajista ja tuloksista ja kävi ilmi, että on varsin kiinnostunut lentopallosta.

B-poikien valmentaja Juha Kortesuo sai kuulla Jamista Harrin kautta. Hän tiedusteli Jamilta: ”Mitäs mieltä olet, jos tulisit istumaan tohon penkin päähän huoltajaksi?” Jami otti pyynnön vastaan innokkaasti vastaan.  Muistolan koulussa työskentelevä Juhan vaimo Maiju tiesi Jamin urheiluinnostuksen myös hyvin, koska Jami opiskeli Muistolassa pienryhmien oppilaana.

Kuva Antti Turri

”Jami seuraa lentopalloa tosi tarkasti laajalla rintamalla. Lentopallon torneopal-sivuston kautta junioripeleistä alkaen huipputasolle asti. Jami osaa jo etukäteen kertoa vastustajan parhaat pisteiden tekijät. Hän tietää myös muista urheilulajeista tosi paljon”, Kortesuo kuvailee. ”Jami elää joukkueen mukana voimakkaasti tunteella voiton ja tappionkin hetkellä ja kannustaa innokkaasti pelin loppuun asti”, jatkaa Kortesuo.

Jami itse tuumailee huoltajan roolista: ”Hienointa on, että saa olla joukkueen mukana, osa joukkuetta. Pari vuotta voisin tätä hommaa vielä jatkaa.”

Tällä kaudella Jami on ollut Teemu Ryypän valmentamien joukkueiden huoltaja. VaLePan 2-sarjajoukkue pelaa 25.2. klo 17.00 Sylvään koululla, vastaan asettuu KAJE Hämeenlinnasta. Jami arveli, että KAJEn Elias Kaijanto on hämeenlinnalaisten kovin pelaaja. 

VaLePan A-pojat pääsivät finaaliturnaukseen. Jamin mielestä on mestaruusmahdollisuuksia, mutta sitten kyllä kaiken pitäisi mennä nappiin. Hänen mielestään Isku on kovin ennakkosuosikki.

Jami on saanut joukkueen mukana oppia, mitä tarkoittaa joukkuepeli niin pelissä kuin muussakin joukkueen toiminnassa mm. vieraspelimatkoilla. VaLePan nuoremmat pukkipaidat eli peijjoonit ovat ottaneet hienosti Jamin mukaan joukkueeseen. Tilanne on ollut molemmin puolin opettavainen.

Jami opiskelee tällä hetkellä Kiipulan ammattiopistossa tutkintoon valmistavalla linjalla. Siivousalan työt kiinnostavat.

Jamin fanipaita tuhoutui tulipalossa, mutta tässä onnellinen uuden fanipaidan omistaja yhdessä Saku Tuomivaaran kanssa. 

X