Olli Kunnari palaa Vexve Areenalle

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley Vexve Areena 8.1. 2022 klo 17.00

Lauantaina pelataan mielenkiintoinen Mestaruusliigan kärkikamppailu, kun sarjakakkonen Akaa-Volley tulee VaLePan vieraaksi. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tekee tänään päätöksen koronarajoitusten jatkumisesta. Tiedotamme tilanteesta, kun avi on julkaissut Pirkanmaata koskevan päätöksensä. Ottelua voi seurata Ruutu+:n kautta ja myös Aamulehden tilaajat voivat katsoa peliä lehden nettisivuilta.

Pitkän hienon pelaajauran VaLePassa tehnyt Olli Kunnari tekee paluun Vevxe Areenalle, joka oli hänen kotisalinsa sen valmistumisesta vuodesta 2012 lähtien aina viime kevääseen asti. Viimeisen VaLePa-kautensa Olli toimi kakkosvalmentajana. Viime kesänä hän siirtyi Akaa-Volleyn päävalmentajaksi ja tulee nyt joukkueensa mukana tuttuun paikkaan. 

Muitakin tuttuja tulee Akaa-Volleyn joukkueessa Sastamalaan. Joni Mikkonen oli VaLePassa ensimmäisellä kultakaudella 2011-2012 isossa roolissa, vaikkei sairastelun vuoksi pystynyt pelaamaan finaaleissa. Hakkuri Urpo Sivula pelasi pukkipaitojen hakkurina kolmen mestaruuskauden aikana. Sauli Sinkkosen lentopallojuuret ovat vahvasti Sastamalassa, sillä hän pelasi juniorivuodet FC-57:n joukkueissa. 

Muista akaalaisista Voitto Köykän liberopeli on herättänyt ihastusta ja ihmetystä syyskauden peleissä. Viron maajoukkueen yleispelaaja Kristo Kollo on erinomainen vahvistus Akaan joukkueelle.

VaLePalla on ollut kauden aikana epäonnea sairastelujen ja loukkaantumisten vuoksi. Jerome Cross joutui loukkaantumisen vuoksi lopettamaan kauden kesken. Loimu-pelissä joukkue kärsi ikävän takaiskun, kun Tuomas Hautala loukkasi jalkansa. Kuntouttaminen ottaa aikansa. Nyt pukkipaidoilla on vain kaksi keskipelaajaa ja joukkue tarvitsisi kolmannen keskipelaajan. 

Teollisuusliiton joulukuun liigatähdistöön valittiin VaLePasta Jiri Hänninen, valinta on seitsemäs hänen urallaan. Akaa-Volleyn Voitto Köykkä kuuluu myös joulukuun tähdistöpelaajiin. OmaSp:n syyskauden tähdistöäänestyksessä Mikko Esko valittiin passariksi ja Köykkä liberoksi. Sakari Mäkinen oli äänestyksessä kakkoskuusikon yleispelaaja.

X