Aina mielenkiintoinen Raision Loimu VaLePan vastustajaksi

Alueviesti isännöi lauantain peliä Raision Loimua vastaan.  Kustannusliike Aluelehdet Oy on vuonna 1981 perustettu perheyritys, joka julkaisee alueellista kaupunkilehti Alueviestiä.  Viiden kunnan alueella ilmestyvä Alueviesti on yli neljänkymmenen toimintavuotensa aikana vakiinnuttanut vahvan aseman alueellisena tiedotusvälineenä. 

Jättijako joka viikko, painos 34 000. Alueviesti tavoittaa myös ne taloudet, joihin ei tule tilattavaa lehteä. Helppolukuinen näköislehti on luettavissa veloituksetta osoitteessa www.alueviesti.fi

Otteluisännyyden kunniaksi keskiviikon 8.11. Alueviestiin on joka sivulle piilotettu lentopallo. Nyt on oivahetki lukea Alueviestiä perheen pienempien kanssa ja etsiä piilotettuja palloja.

Pelin yhteydessä kuvataan VaLePan junioreita, joten heitäkin nähdään sankoin joukoin pelissä. Lisäksi väliajalla esiintyvät Vammalan Naisvoimistelijoiden ryhmät Liljat ja Granit. Heistä tarkempi esittely huomenna.

Keväällä -92 VaLePa ja Raision Loimu kävivät tiukan pronssikamppailun, joka Jukka-Pekka ”Pave” Vuorenmaan torjunnalla kääntyi Sylvään koulun salissa pelaajien ja yleisön suureksi riemuksi VaLePalle 3-2 (10-15, 15-7, 15-13, 9-15, 17-15). Sen jälkeen joukkueet ovat kohdanneet monissa merkityksellisissä otteluissa. Loimu-peleissä on aina erityinen syke. Joukkueen manageri Jukka Rajakangas on jälleen onnistunut kokoamaan mielenkiintoisen joukkueen. Rajakangas on vuosien varrella ennakkoluulottomasti tuonut joukkueeseen pelaajia ja valmentajia monista erilaisista maista. Mieleenpainuvin lienee argentiinalainen kovakätinen hakkuri Diego Bonini, joka räväkällä olemuksellaan sai yleisön syttymään. 

Tällä kaudella Loimussa pelaa argentiinalainen yleispelaaja Tomas Rodriguez. Hänellä on pituutta 190 cm, mutta hän on taitava ja kovakätinen pelaaja. Hänen rinnallaan kamppailee erittäin mielenkiintoinen peluri. Aapeli Kouki, Eemelin veli, oli välillä neljä vuotta pelaamatta, kunnes TUTO Volley sai houkuteltua hänet Mestaruusliigaan. Nyt hänellä on toinen kausi Loimussa. Viime kausi meni vielä kakkoshakkurina, mutta nyt hänet on siirretty yleispelaajaksi pelaavaan kuusikkoon. Pelissä Tiikereitä vastaan hän hyökkäsi peräti 85 %:n teholla ja otti neljä torjuntaa.

Joukkueen passarina pelaa Tomi Saarinen, jolla on jo 8. kausi Loimussa, vaikka ikää on vasta 23 vuotta. Saarinen on kehittynyt joka vuosi ja kamppailee taidoiltaan ja fysiikaltaan maajoukkuepaikasta. Fyysisenä pelaajana hän on erinomainen torjuja.

Kova torjuja on myös maajoukkueessa läpimurtonsa tehnyt Aleksei Zhbankov. Hänen rinnallaan pelaa amerikkalainen Felix Egharevba, jonka vahvuus on monipuolinen hyökkäyspeli. Lauantaina käydään mielenkiintoinen kamppailu keskiverkon herruudesta heidän ja VaLePan Jacob Ekmanin, Miro Leinosen jaChase Direiton välillä.

Joukkueen hakkurina on iranilainen paluumuuttaja pomppuihme Ali Fazli. Joukkueen vahvuudessa on tulevaisuuden lupaus 208-senttinen Veeti Nikkinen. Nikkinen teki kesällä 2020 niin suuren vaikutuksen päävalmentaja Joel Banksiin, että hän halusi Nikkisen joukkueeseensa Maaseikiin. Harmillinen välilevyn pullistuma ja sen seurauksena pohkeen hermovaurio ovat hidastaneet kehitystä, mutta nyt kuntoutus edistyy hyvää vauhtia.

VaLePan hakkuri Urpo Sivula on loistavassa kunnossa. Se näkyy myös syöttönurkkauksessa, sillä hän on syöttänyt 3,2 ässää ottelua kohden. Yhteispeli Mikko Eskon kanssa on hioutunut vuosien varrella. Joel Itänen on valmis tulemaan hakkuriksi tarvittaessa. Itäsen aisapari Akaa Volleysta ja Lempo Volleysta Saku Tuomivaara pelasi Innsbruckissa erinomaisen pelin.

Aleksandar Andonovic on syksyn mittaan saanut tehoa ja räväkkyyttä otteisiin. Andonovicilla on pituutta 197 cm ja kimmoisana pelaajana hänen hyökkäyskorkeutensa on melkoinen. Jiri Leinonen on esittänyt hienoja otteita yleispelaajana. Vastaanotto toimi Innsbruckissa mainiosti Eetu Pennasen johdolla.

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 11.11.2023 klo 17 Vexve Areena. Otteluisäntä Alueviesti.

X