VaLePalle torjuntavoitto Tiikereistä

1. välierä 
Kokkolan Tiikerit – VaLePa Sastamala Tampere 2-3 (25-20, 18-25, 19-25, 25-23, 4-15)

Tiikereiden ja VaLePan välillä käytiin takavuosina useita tiukkoja pudotuspelikamppailuita ja Hollihaan palloiluhallista on monenlaisia muistoja. Joukkueiden keskinäisissä kamppailuissa on aina erityistä hohtoa.

Ensimmäisen erän alku oli VaLePalta tunnustelevaa peliä. Joukkue teki kolme verkkovirhettä ja neljä syöttövirhettä ja Tiikerit eteni 20-13 johtoon. Sen jälkeen VaLePa sai vähitellen otetta pelistä ja sai hieman kavennettua eroa. 

Toinen erä alkoi tasaisesti, kunnes Romans Sauss sai ensimmäisessä erässä takkuilleen aloitussyötön kulkemaan ja VaLePa eteni 16-11 johtoon. Oskari Keskinen tuli Tiikereiden hakkuriksi pukkipaitojen johtaessa 19-13. Romans Sauss sai kunnian päättää erän 25-18.

Kolmas erä oli VaLePan hallintaa tasaisen alun jälkeen. Pukkipaidat ottivat erään viisi torjuntaa ja syöttivät kolme ässää sekä hyökkäsivät lähes virheettömästi. 

Neljäs erä oli ottelun tasaisin. VaLePan kahdeksan syöttövirhettä muodostui lopulta erän ratkaisuksi.

Viides ja ratkaiseva erässä Aaro Nikulan panos oli ratkaiseva. Ensin erän alkuun kolme hyökkäyspistettä ja myöhemmin kuusi kovaa hypärisyöttöä, jotka sotkivat Tiikereiden hyökkäyspelin rakentelun. Mikko Karjarinta sai kunnian päättää ottelun torjuntapisteellä Tiikereiden keskihyökkäyksestä.

Keski-Pohjanmaan Osuuspankki oli otteluisäntänä. Pankinjohtaja Jyrki Rantala palkitsi parhaina VaLePan Sakari Mäkinen sekä Tiikereistä Rami Rekomaa.

VaLePa pystyi aloitussyötöillä horjuttamaan Tiikereiden vastaanottoa ja sen kautta rakentamaan tiiviin torjunnan tiikerihyökkäyksien eteen. Lisäksi VaLePa oli tehnyt hyvin kotiläksynsä ja nosti kokkolalaisten peipit peliin. 

VaLePan paras pistemies tänään oli Sakari Mäkinen 24/+8, hyökkäysprosentti 53 ja kolme torjuntaa. Aaro Nikula oli toinen tärkeä pelaaja. Hän oli tehokas hyökkäyksessä 45%:n teholla, mutta ennen kaikkea aloitussyöttöviivan takana, 4 ässää ja vain 2 virhettä. Mikko Karjarinta otti hienosti 3 torjuntaa.

Tiikereiden hyökkäystehot olivat pitkälti keskimiesten Rami Rekomaan ja Antti Leppälän harteilla. 

Ottelusarja jatkuu ensi lauantaina Vexve Areenalla klo 17.00. 

X