Mikko Esko ja Olli Kunnari palaavat maajoukkueeseen

Suomen lentopallomaajoukkue saa VaLePa-taustaiset valmentajat maajoukkueeseen, kun Olli Kunnari tulee maajoukkueen päävalmentajaksi ja Mikko Esko apuvalmentajaksi. Sen lisäksi Mikko Esko toimii maajoukkueen GM:nä. VaLePa onnittelee lämpimästi molempia uusista tehtävistä!

Mikko Esko maajoukkueen GM 

Mikko Esko pelasi Suomen lentopallomaajoukkueessa 305 maaottelua, mikä on toiseksi eniten Kari Kalinin 312 maaottelun jälkeen. Mikon pelaajaura maajoukkueessa päättyi 2021 EM-kisoihin. Lentopalloliitto ja Mikko Esko ovat tehneet työsopimuksen, ja Mikko palaa maajoukkueeseen general managerin roolissa. GM:n tehtävän lisäksi Mikko toimii maajoukkueen apuvalmentajana. Olli Kunnari on nimetty maajoukkueen päävalmentajaksi.

Mikko Eskon pelaajaura alkoi 7-vuotiaana VaLePassa. Miesten peleissä tie vei VaLePasta Keski-Savon Pateriin ja sieltä Saksasta, Belgiaan, seitsemäksi vuodeksi Italiaan sen jälkeen kahden Venäjä-kauden päätyttyä vielä vuodeksi Turkkiin. Näiden vuosien aikana hän on saanut työskennellä useiden huippuvalmentajien kanssa.

– Aloitan uuden pestin todella suurella mielenkiinnolla ja korkealla motivaatiolla. Työnkuva on mielenkiintoinen ja monipuolinen ja se sai kiinnostumaan tehtävästä. Työskentelyä Olli Kunnarin kaltaisen ihmisen/päävalmentajan kanssa odotan myös innolla.Vuosien varrella on kertynyt paljon kokemusta huippuvalmentajista ja -organisaatioista sekä olen saanut tutustua laji-ihmisiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. 

Suurimman vaikutuksen valmentajista Eskoon ovat tehneet Suomessa Reino Kosonen, Tuomas Sammelvuo sekä Sami Kurttila, ulkomaalaisista Mauro Berruto, Silvano Prandi, Daniel Castellani ja Anders Kristiansson. 

– Tehtävääni kuuluu miesten maajoukkueen ohjelman suunnittelu ja toteutus yhdessä päävalmentajan ja urheilutoimenjohtajan kanssa. Lentopalloverkostojeni kautta työhöni kuuluu yhteydenpito seuroihin ja pelaajiin Suomessa sekä verkoston luominen kansainvälisen huippulentopallon ympäristössä ja toiminnan kehittäminen sitä kautta. Lisäksi autan nuorten potentiaalisten pelaajien kehittämisessä.

Olli Kunnari maajoukkueen päävalmentaja

Kuva Akaa-Volley Harri Mattila

Olli Kunnari on nimetty Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Hieno valinta, koska Ollilla on jo kokemusta päävalmentajan tehtävistä kuin myös kansainvälisestä lentopallotoiminnasta. Maajoukkueen valmentajan tehtävät ovat edistysaskel uralla ja hän on erittäin motivoitunut tehtävästä. Yhteistyö Mikko Eskon kanssa on luonnikasta pitkän yhteisen pelaajauran vuoksi.

Olli Kunnarin pelaajaura päättyi VaLePan paidassa koronakeväänä 2020. Seuraavaksi kaudeksi Olli siirtyi VaLePan kakkosvalmentajaksi Janne Kangaskokon rinnalle. Samalla Kunnari suoritti huippuvalmentajatutkintoa. Seuraavana syksynä hän aloitti Akaa-Volleyn päävalmentajana. Nyt on menossa jo kolmas kausi päävalmentajana. Ura seuravalmentajana on ollut nousujohteinen. Tällä kaudella Akaa-Volley eteni Kunnarin johdolla hienosti Challenge Cupissa välierään asti.

Myös Ollilla on takana merkittävä kansainvälinen pelaajaura Ranskassa, Kreikassa, Puolassa ja Turkissa. Näkemystä ja kokemusta kansainvälisestä lentopallosta on kertynyt paljon.

Olli Kunnarin pelipaita nostettiin Vexve Areenan kattoon ja pelinumero 13 jäädytettiin 9.12.2023 VaLePan 45-vuotisjuhlan yhteydessä.

Lentopalloliiton tiedote

X