Kyky-Betset tuo pistepörssikärjen Vexve Areenalle

VaLePa Sastamala Tampere – Kyky-Betset sunnuntaina 14.1. klo 17 Vexve Areena. Otteluisäntä Kalaneuvos

Kalaneuvos Oy on suomalainen perinteikäs perheyritys. Valmistamme herkullisia kalatuotteita yli 40 vuoden kokemuksella. Korkean laadun ja ylivoimaisen maun takaavat taidokkaasti jalostetut tuotteet, Suomen puhtaissa vesissä kasvaneet ja kasvatetut kalat sekä parhaat tuontiraaka-aineet. Olemme ylpeitä osaamisestamme ja asiakaslupauksemme on, että Kalaneuvoksen kala maistuu aina yhtä hyvältä.

Sarjataulukko

Kyky-Betsetin kausi on alkanut iloisissa merkeissä. Joukkue on koko ajan parantanut peliään ja voittanut 5 viimeisestä pelistä 4. Ainoa häviö on tullut niukasti 3-2 Hurrikaania vastaan. Erittäin mielenkiintoinen kamppailu tulossa. Kesällä seura teki onnistuneita pelaajahankintoja, erityisesti latvialaiskolmikko Jansons, Sauss ja Petrusevic ovat olleet isossa roolissa.

Guntis Atars on Kyky-Betsetin latvialainen valmentaja. Hän on pelannut lähes 400 peliä Mestaruusliigassa ja voitti mm. Mikko Eskon kanssa Suomen mestaruuden Keski-Savon Paterissa. Uran jälkeen Atars on toiminut valmentajana Latviassa ja Suomessa. Hän on saanut houkuteltua joukkueeseen kovia latvialaisia pelimiehiä.

Renars-Pauls Jansons 21-vuotias, 198 cm pitkä pelaaja kuuluu Mestaruusliigan hakkurieliittiin. Erittäin ponnistusvoimainen Jansons on tehnyt pelipaikallaan kovaa jälkeä. Hänen pistekeskiarvonsa on 24,93 ottelua kohden ja hän johtaa +/- tilastoa 237 pisteellä. Ennen Kyyjärvelle tuloa Jansons ehti pelata kaksi kautta Belgiassa Aalstin joukkueessa.

Kuva Mestaruusliiga. Jansonsin  (#17) ulottuvuus on huippuluokkaa. 

Romans Sauss 35 vuotta 194 cm taitava kokenut yleispelaaja. Ensimmäisellä Suomen vierailulla hän tuli Saimaa Volleyn kautta Tiikereihin, jossa hopea ja kaksi kultaa. Tommi Tiilikainen halusi hänet mukanaan Saksan Düreniin, jossa meni kolme kautta. Sen jälkeen Ranskan kautta VaLePaan kaudeksi 2020-2021.

Aivars Petrusevic joulukussa 40 vuotta, 191 cm on joukkueen kolmas latvialainen pelaaja. Hän tuli VaLePaan ja Suomeen 2010 ja on siitä asti viihtynyt Suomessa, kahta Romanian kautta lukuun ottamatta. Tuntuu, että Petrusevic pelaa parasta kauttaan ja varsinkin hyökkäys- ja aloitussyöttöpeli on ollut tehokasta.

Joel Laakso 29 vuotta, 185 cm passari ei ole Latviasta vaan Karkkilasta. Laakso pelasi kaksi edellistä kautta pukkipaidassa ja Vexve Areena on hänelle tuttu paikka. Laakso on tunnettu analyyttisestä lähestymisestä passipeliin ja kuviot on jo etukäteen tarkkaan harkittu.

Keskimiehinä joukkueessa ovat Aapo Huhtamäki ja amerikkalainen Colin Lovejoy. Sodankylän Tähti-Volleyn kasvatti Atro Berg on ollut pois kokoonpanosta marraskuun lopusta lähtien. Liberona pelaa ruotsalainen Joel Andersson.

Sunnuntaina käydään tiukka hakkurien taisto. Erinomaisessa kunnossa oleva Urpo Sivula on tehnyt kovaa jälkeä ja lähestyy kaikkien aikojen pistetilaston kärkipaikkaa. Hän sai takavuosina lempinimen Kurun Giba, kotipaikkakunnan ja taitojen perusteella. Sivula pelasi viisi kautta ulkomailla huippuseuroissa ennen paluuta Suomeen. Sivula on henkisesti vahva pelaaja tiukoissa paikoissa. Siilinjärvellä hän syötti kaksi ässää vastustajan aikalisän jälkeen.

Mikko Esko muodostaa Sivulan kanssa tehokkaan kaksikon. Esko on pitkän uran aikana pelannut 14 kautta ulkomailla, näistä Italiassa 7 kautta. Hän on edelleen 45-vuotiaana huippukunnossa kovan harjoittelun ja kokonaisvaltaisen kehon huollon ansiosta. Esko pystyy viimeiseen asti peittämään hyökkäyssuunnat ja pitää vastustajan torjujat epävarmuudessa. Viime peleissä keskihyökkäys on noussut isompaan rooliin. Chase Direito on oppinut entistä paremmin hyödyntämään valtavaa ponnistusvoimaansa.

X