VaLePan vastaanotto ja puolustuspeli ratkaisun avain Siilinjärvellä

Viime kauden finalistit lähtivät peliin tappiopelien jälkeen. VaLePalla oli alla tappio Joensuusta, kun Hurmos nappasi otteluvoiton 3-1 ja sama tilanne oli Savo Volleylla, PerPo-tappion myötä. Nähtäväksi jäi, kumpi joukkue pystyy paremmin kääntämään pelinsä voitokkaaksi. Molemmat joukkueet onnistuivat tässä hyvin ja yleisö sai nähdä tasokkaan pelin. VaLePan vastaanotto-, puolustus- ja torjunnan vaimennuspeli oli pukkipaidoilla selvästi parempaa. 

Savo Volley – VaLePa Sastamala 1-3 (19/25 23/25 25/21 18/25)

Ensimmäistä erää edettiin savolaisten johdossa 11-9 tilanteeseen asti. Sitten VaLePan leijasyöttäjät ensin Severi Savonsalmi ja heti perään Mikko Esko saivat  Savo Volleyn vastaanoton sekaisin ja Karli Allikin 6-paikan hyökkäyksellä vieraat etenivät 17-13 johtoon. Urpo Sivulan hyökkäyksellä erä VaLePalle. Erävoiton avaintekijöinä  olivat vastaanottajat Eetu Pennanen 60%(60%), Karli Allik 80% (50%), Jiri Leinonen 75% (13%). Lisäksi Leinonen lähetti painavia aloitussyöttäjä Savo Volleyn vastaanottajille.

Toinenkin erä alkoi kotijoukkueen hallinnassa 8-4 tilanteeseen asti. Karli Allikin ja Severi Savonsalmen torjunnoilla VaLePa pääsi pisteen päähän. Pukkipaidat etenivät Allikin nelospaikan hyökkäyksellä ja Leinosen ässäsyötöllä 18-16 johtoon. Sitten tuli harmillinen tuomarivirhe. Savo Volleyn liberon Matsuo Keisuken jalka oli selvästi kolmen metrin viivan päällä. Libero ei saa passata sormilla etukentältä. Päätuomari Försti ei tätä havainnut ja antoi vielä virheensä jälkeen VaLePalle keltaisen kortin. Veikka Lindqistin passin käsittelyvirhe päätti erän.

Kolmannessa erässä Savo Volleyn vastaanotto toimi erinomaisesti ja sen myötä passari Ilja Ivanov löysi laajasti pelaajat hyökkäyksessä. Vaihdosta tullut David Kisiel toi tehoa joukkueen hyökkäyspeliin. 

VaLePan neljäs erä lähti hienosti käyntiin. Vastustaja oli vaikeuksissa Severi Savonsalmen syöttövuorolla ja joukkue eteni 6-1 johtoon. Johto pysyi pukkipaitojen hallinnassa erän loppuun ja Allikin kahdella peipillä voitto selvästi VaLePalle.

Usein peleissä katsotaan hyökkäyspelin tehokkuutta. Tänään Savo Volley oli tilastojen mukaan vähän parempi hyökkäyspelissä ja otti enemmän suoria torjuntoja. VaLePan vahvuus oli puolustuspelaamisessa 56 puolustuksen jälkeistä hyökkäystä Savo Volleyn 36 vastaan. Eetu Pennanen oli loistava puolustus- ja vastaanottopelissä. Jiri Leinonen hoiti osuutensa hienosti vastaanotossa ja hyökkäyksessä. Severi Savonsalmen ja Mikko Eskon leijasyötöt aiheuttivat jatkuvasti ongelmia Savo Volleyn vastaanotolle.

Koti:Raadik 15/+7, Michelau 14/+2, Kovac 12/+9
Vieras:Sivula 20/+8, Leinonen 13/+1, Allik 11/+7

Ässät: 2-6
Syöttövirheet: 16-13
Torjunnat: 11-9
Hyökkäys%: 43-40

Joukkueiden MVP:t

PROlibero
Eetu Pennanen, VaLePa

OTTELUTILASTO

Vielä ehtii äänestää Aamulehden Valo-palkinnon saajaa. Äänestyksessä pitää tehdä valinta jokaisessa kategoriassa.https://www.aamulehti.fi/pirkanmaa/art-2000009205340.html

Seuraava kotipeli on ensi lauantaina 3.12. Akaa-Volleyta vastaan.


X