VaLePa käänsi kokemuksella erien voitot Sastamalaan

Hurrikaani Loimaa – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (24-26, 16-25, 24-26)

Loimaalla 643 katsojaa näki vaiherikkaan lentopallo-ottelun. Ottelussa nähtiin useita pitkiä taistelupalloja, joissa pallo kaivettiin peliin mahdottomistakin paikoista. Puolustusten lisäksi nähtiin hienoja hyökkäyskuvioita. Katsojat saivat kokea myös vatsaa kutkuttavaa jännitystä. VaLePa vei lopulta voiton tasaisuudella.

Aloituskokoonpanot

Välimaa, Suomalainen, Haapaniemi, Vanhanen, Marttila, Vuorinen L

Esko, Savonsalmi, Ekman, Mäkinen, Bonin, Sivula, Pennanen L

Pukkipaitojen peli oli aluksi kohmeessa ja Hurrikaani johti erää 21-16. Karli Allik tuli yleispelaajaksi erän loppupuolella. Savonsalmen hyökkäyspisteen ja Hurrikaanin kahden hyökkäysvirheen jälkeen VaLePa pääsi kahden pisteen päähän. Erävoitossa VaLePan keskipelaajat olivat ratkaisevassa roolissa. Jacob Ekman teki erään 7 hyökkäyspistettä ja erä päättyi Severi Savonsalmen näyttävään torjuntaan. VaLePan keskipelaajat tekivät erään 11 pistettä Hurrikaanin 6 vastaan. 

Toinen erä oli selkeää VaLePa hallintaa eikä erävoittajasta ollut epäselvyyttä. Sakari Mäkinen teki 8 passista 6 pistettä ilman virheitä.

Kolmannessa erässä sitten nähtiin taas lentopallon erikoisuus ja syy miksi laji jaksaa edelleen kiinnostaa. Hurrikaanin syöttövirheen jälkeen Severi Savonsalmi syötti seitsemän kertaa peräkkäin ja tilanne pukkipaidoille 8-0. Niin katsomossa kuin kentälläkin mietittiin, että tämä oli tässä. Vaan eipäs ollutkaan. Päävalmentaja Jussi Heino otti vaihdosta Miro Leinosen keskipelaajaksi ja Adrian Petrufin yleispelaajaksi. Kristers Darzansin vahvalla syöttövuorolla pisteen päähän 11-10. Sen jälkeen edettiinkin tasaisesti lievässä Hurrikaani-johdossa vielä tilanteeseen 22-19. Tilanteessa 24-24 Karli Allik tuli syöttämään. Allik syötti paineen alla kovia aloitussyöttöjä, Sivulan hyökkäyksellä ottelupalloon ja ansaitusti hienosti pelannut Jacob Ekman päätti pelin torjunnalla. 

Urpo Sivula palkittiin VaLePan parhaana 18/+10. Jacob Ekman 13/+11 teki peräti 13 hyökkäyspistettä. Ekmanin torjunnat eivät näkyneet tilastossa. Myös Severi Savonsalmi onnistui hyvin, tilastoissa 3 torjuntaa. Sakari Mäkinen oli VaLePan tarkin vastaanottaja.

Hurrikaanin parhaana palkittiin ansiosta Kristers Darzans. Hänen passimääränsä 42 on melko iso kolmen erän peliin, mutta hyvin hän selvisi urakasta.

Hurrikaanin oma raportti löytyy sivulta www.mestaruusliiga.fi.

X