VaLePan hyvä alku eri riittänyt, voitto Savoon

Joulun tunnelmista nautittiin ennen peliä ja vielä pitkällä erätauolla. Joulupukki toi iloa vauvasta vaariin ja Tauno Honkala jouluinen haitarimusiikki loi tunnelmaa. Kahden erän jälkeen tuntuikin, että joulupukki on suotuisa VaLePalle. Pitkä erätauko kuitenkin muutti voimasuhteet ja voitto karkasi Savoon. 

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 2-3 (25-23, 25-21, 12-25, 21-25, 9-15)

VaLePa koki ennen peliä takaiskun, kun Urpo Sivula ei sairauden takia pystynyt pelaamaan. Joel Itänen kärsi pienestä loukkaantumisesta ja hakkurin paikalla tuli Juho Kaunisto. Tämä muutti jonkun verran pukkipaitojen pelisysteemeitä. Kaikki kunnia kuitenkin Savo Volleylle, ansaittu voitto. Savolaisten toisena keskipelaajana otteli Petteri Härkönen ja Jacub Kovac oli vaihtopenkillä.

Aloituskoonpanot
Esko, Ekman, M. Leinonen, Franca, J. Leinonen, Kaunisto, Pennanen L
Rodriquez, Siirilä, Härkönen, Michelau, Shurdi, Jokela, Holland L

Ensimmäisessä erässä Savo Volley johti jo 23-20. Sitten hyvin pelanneelle Joonas Jokelalle sattui musta hetki. Syöttövirheen jälkeen, hyökkäysvirhe, lyönti Jiri Leinosen torjuntaan. Neljä viimeistä pistettä syöttänyt Juho Kaunisto päätti erän ässäsyöttöön.

Toisen erän ratkaisupelaajia erän lopussa olivat Gabriel Franca kakkos- ja kutospaikan hyökkäyksillä ja Jiri Leinonen nelospaikan hyökkäyksellä.

Pitkä erätauko kaiken muuttaa voi ja muuttikin. Savo Volley karkasi heti Kevin Rodriguezin hyvällä syöttövuorolla 4-0 johtoon. VaLePan peli meni kipsiin ja tuli liikaa virheitä. Neljä suoraa hyökkäysvirhettä ja viisi lyöntiä torjuntaan. Savo Volley marssi ylivoimaiseen erävoittoon.

Neljäs ja viides erä olivat tasaisempia. Savo Volleyn keskipelaaja Tommi Siirilä nousi loppua kohti isompaan rooliin ja teki lopulta 18/+18 tehot, 20 hyökkäyksestä 15 pistettä. Samoin Petteri Härkönen 11/+10 oli tehokas keskeltä ja otti 4 torjuntaa. Joonas Jokela teki eniten pisteitä ja syötti mm. 5 ässää. Michael Michelau paransi vaisun alun jälkeen. Savo Volleyn aloitussyötöt tulivat vaikeammiksi voittoeriin.

VaLePa Jiri Leinonen pelasi rohkeasti ja useamman kerran löi käsistä pisteen. Hän otti 3 torjuntaa, mutta suorat hyökkäysvirheet pudottavat arvosanaa. Chase Direito hyökkäsi keskeltä näyttävästi ja tehokkaasti. 

Otteluisäntä Vibrakoneen edustajat Seppo Haavisto ja Jyrki Thauvon palkitsivat MVP:t
VaLePa Mikko Esko
Savo Volley Joonas Jokela

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä”
Manu Soro Toisen erän tekemättä jäänyt tiikeri.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Leinonen 15/+3, Franca 14/+2, M. Leinonen 11/+4
Savo Volley: Jokela 24/+14, Siirilä 18/+18, Michelau 13/+1

Ässäsyötöt 5-10
Syöttövirheet 14-15
Vastaanotto% 52-46
Hyökkäys% 39-46
Torjunnat 11-13

ProLibero Jackson Holland

Lehdistötilaisuus

Joonas Jokela: Oli tärkeä voitto. Eilen taapertamista kolme erää ja tänään alkoi samalla kaavalla, mutta tärkeät pisteet.Kyllä pukukopissa ainakin tarpeeksi kovaa huudettiin niin saatiin peli auki.

Mikko Esko: Kaksi ensimmäistä erää oli ok, tehtiin selkeästi vähemmän virheitä kuin kolmessa viimeisessä. En ole tilastoja nähnyt, mutta tuntuu ainakin, että alettiin suttaamaan kolmannesta erästä eteenpäin. Kaksi ensimmäistä erää oltiin hyvin keskittyneitä. Saatiin taka-asemasta kahdessa ensimmäisessä erässä hyvä asema, mutta ei kolmannessa pystytty lyömään peliä poikki. Savo oli parempi ja tuli pitkän erätauon jälkeen vahvasti takaisin. Kun pitkää sarjaa pelataan niin kaikkien pitää pystyä pelaamaan ja tänään meillä oli mahkut siihen. Tauolla ensin levätään hiukan ja fokus on kevään otteluissa.

Janne Kangaskokko: Fokus karkasi täysin kahden ensimmäisen erän jälkeen. Kaveri laittoi hieman painetta syötöllä peliin ja lamaannuttiin täysin ja ei päästy siitä enää yli. Kun peli herpaantuu ja ei luoteta omaan pelaamiseen niin tulos näyttää tältä. 

Timo Tolvanen: Pukuhuoneesta kaivettiin voiton avaimet. Kaksi ensimmäistä erää oli erittäin heikkoa tekemistä. Erätauko käytettiin jutellessa ja osallistettiin pelaajia mukaan, tämä on pelaajien peli. Hyvä juttu, että reagoitiin. Veimme eriä aluksi, mutta sitten suletaan erien lopussa. Tämä kertoo, että tekeminen ei ole ollut parhaalla mahdollisella tasolla. Mutta hyvä, että pojat keskustelivat oikeista asioista.

Seuraava peli on VaLePa – TUTO Volley 6.1. 2024.

Kuvat Hannu Moilanen

X