VaLePa taistelee finaalipaikasta lauantaina

VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit la 20.3. Vexve Areena klo 17.00

Kokkolan Tiikerit on osaava joukkue. Sen on saanut kokea myös VaLePa, joka hävisi runkosarjassa molemmat pelit Tiikereitä vastaan. Välieräsarjan ensimmäisessä ottelussa pukkipaidat ottivat tiukan taistelun jälkeen 3-2 voiton. 

Tiikereiden hyökkäyspeli rakentuu hyvän vastaanoton varaan. Yleispelaaja Jere Mäkinen ja libero Teemu Lahti ovat hyviä vastaanottajia. Passari Anton Välimaa pelaa näistä nopeaa passitempoa, joiden päättäjinä Jiri Hänninen ja Antti Ropponen ovat tehokkaita. Välillä nopea passitempo pakottaa peippailuun ja VaLePan kenttäpelaajien pitää olla hereillä hakupalloissa. Keskimiehet iki-Tiikeri Antti Leppälä ja ex-VaLePa Rami Rekomaa kääntelevät taitavasti keskihyökkäyksiä. 

VaLePan pelaajamateriaali on laaja ja laadukas. Puolustuspeli rakentuu ulottuvan ja liikkuvan torjunnan varaan. Keskimiesten David Pettersson ja Mikko Karjarinta sekä hakkuri Aaro Nikulan keskipituus 209 cm. Yleispelaajat Sakari Mäkinen ja Romans Sauss, passari Mikko Esko sekä Risto Ruohola osaavat hakea oikeat paikat takakentällä.

Hyökkäyspeli on ollut vahvaa koko kauden. Mikko Esko pyörittää hyökkäyspeliä taitavasti huonommastakin vastaanotosta. Kuitenkin on tärkeää, että vastaanotto toimii ja VaLePa saa koko laajan hyökkäysarsenaalin käyttöön. Sen jälkeen tulee ratkaisuja tasaisesti eri pelipaikoilta.

X