VaLePa palasi voittojen tielle juhlatunnelmissa

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 3 – 0 (25-20,25-19,25-23)

AloituskoonpanotVaLePa: Sivula, Esko, Direito, Ekman, Leinonen, Franca, Pennanen L.
Ducks: Väänänen, Murray, Kattelus K., Määttänen, Porkka, Pavisevic, Lui L.

Raikas pakkassää saatteli hiljalleen lentopalloyleisöä Vexve Areenalle. Juhlaotteluun 45-vuotta täyttäneen VaLePan vastustajaksi oli saapunut Vantaa Ducks. Isäntäjoukkue oli neljän ottelun tappioputkessa ja oli valmistautunut kääntämään suunnan jälleen voittojen tielle. Nousukuntoinen Ankkalauma Vantaalta pyrki kaikin tavoin hankaloittamaan VaLePan pyrkimyksiä. Ottelu ei noussut pelillisesti tasolle jota 826-päinen katsojajoukko olisi toivonut. Ilmassa oli kuitenkin suuren urheilujuhlan tuntua ja odotusta. Katsomossa vilisi takavuosien liiga-/maajoukkuepelureita Olli Kunnarista ja Oivasen kaksosista lähtien. Tasaisen puurtamisen jälkeen kotijoukkue voitti ottelun lopulta numeroin 3 – 0 ja eräpistein 25-20,25-19,25-23.

Vantaa aloitti pelin vahvasti ja oli pian jo 4-8 johdossa. Vähitellen pääsi kotijoukkuekin peliin mukaan. Urpo Sivulla oli jälleen vahva ja VaLePa hivuttautui muutaman pisteen johtoon. Erän loppu oli kotijoukkueen hallintaa ja erä päätyi numeroihin 25-20.

Toisessa erässä VaLePan vastaanotto tarkentui. Mikko Eskon tehtävä helpottui ja mahdollisti tehokkaan hyökkäyspelin. Aika ajoin nähtiinkin hienoja hyökkäyskuvioita ja Gabriel Franca tuli vahvasti esiin. VaLePan keskimiehet hoitivat tonttinsa tasaisen varmasti ja kotijoukkue vei erän 25-19.

Kolmannessa erässä vuorostaan Duck tarkensi vastaanottoaan ja peli tasoittui. Edettiin tasaisesti kotijoukkueen pienoisessa hallinnassa. Ducks taisteli vielä tasoihin kunnes joutui taipumaan kotijoukkueen kiristettyä tilanteesta 23-21 erävoittoon. Ottelu VaLePalle suoraan 3 – 0.

VaLePan tehopelaajia olivat Sivula, Franca. Myös Eetu Pennasen liberopelaaminen on kiitettävän maininnan arvoinen. Ducksilta onnistuivat keskipelaaja Murray ja kohtuullisen iltapuhteen tehnyt Kalle Kattelus ja joukkueeseen palannut Marko Määttänen. Isoin ero oli hakkuripelissä. Sivulan pelatessa kovilla tehoilla, Ducksin hakkuri Pavisevic pääsi vain vaivoin plussalle. 

Jarkko Malmberg ja Mikko Rauva palkitsivat parhaat pelaajat

VaLePa: Gabriel Franca 

Vantaa Ducks: Jeremie Murray

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Urpo Sivula 16/+12
Ducks: Jeremie Murray 11/+9

Ässäsyötöt 5/4
Syöttövirheet 11/8
Vastaanotto% 56/49
Hyökkäys% 60/43
Torjunnat 6/4

ProLibero Eetu Pennanen

Teksti Seppo Haavisto

X