VaLePa otteluvoittoon kahden pelästyksen jälkeen

Hurrikaani – VaLePa 1-3 (19-25, 25-22, 25-27, 20-25)

Hurrikaani koki pahan takaiskun runkosarjassa, kun hakkuri Antti Ropponen loukkasi nilkkansa. VaLePa-peliin Jussi Heino teki odotetun ratkaisun. Joka paikan taitaja Tapio Toiviainen siirtyi yleispelaajaksi. Libero Jesse Mäntylä oli pitkästä aikaa kotijoukkueen kokoonpanossa. Ehkä yllättävämpää oli, että Matti Toiviainen oli puolustava libero. Pukkipaitojen kokoonpanossa ei ollut yllätyksiä.

Hurrikaani: Kirnic, Porkka, Kutinlahti, Mäkinen, Kouki, Toiviainen, Mäntylä L, Toivola L

VaLePa: Esko, Pettersson, Kaurto, Suihkonen, Sundberg, Oivanen, Mutka L

Ensimmäisessä erässä VaLePan vastaanotto toimi erinomaisesti Aleksi Mutkan ja Niko Suihkosen johdolla. David Pettersson oli joukkueen tehomies 6/+6. Eemeli Kouki Hurrikaaneista pisti parhaiten hanttiin.

Toista erää Hurrikaani vei vahvalla pelillä jo 18-12. VaLePa pääsi kuitenkin peliin mukaan. Mikko Eskon syöttövuorolla, kahdella Oivasen hyökkäyksellä, Suihkosen hyökkäyksellä ja Eskon ässällä tasoihin 22-22. Hurrikaani onnistui paremmin kontrolloimaan peliään ja teki vähemmän virheitä.

Kolmas erä oli puolestaan pukkipaitojen hallintaa. Hurrikaani nousi kuitenkin kalkkiviivoilla rinnalle. 25-25 tilanteessa Aaro Nikula tuli syöttämään. Syötöt olivat sen verran pahoja, ettei Hurrikaani saanut side out pisteitä vaan Petterssonin ja Oivasen hyökkäyksillä erä pukkipaidoille.

Neljäs erä alkoi tasaisesti. Tilanteessa 11-11 Mikko Esko joutui jättämään kentän ja Arttu Lehtimäki tuli passariksi. Lehtimäki löysi hienosti Oivasen ja Oivanen vastasi huutoon ja teki erässä joukkueen 11 hyökkäyspisteestä 8. Lisäksi Niko Suihkosen 3 torjuntaa erään auttoi pukkipaitoja erä- ja otteluvoittoon. Ottelupallossa 24-20 Suihkonen puolestaan jäi istumaan kentän pintaan. Olli Kunnari tuli Suihkosen tilalle syöttämään. Syötti pahan ja Erik Sundberg päätti ottelun torjunnalla. 

Pukkipaitojen tehomies oli David Pettersson 14/+13. Erik Sundberg vastaanotti erinomaisesti 62%, täydelliset 50% ja hyökkäsi 61%:n teholla ilman virheitä. Markus Kaurtolle ja Niko Suihkoselle 5 torjuntaa. Joukkueen torjunta/puolustuspeli toimi hyvin. Eskon ja Suihkosen vammat eivät olleet pahoja. Eskolla kramppasi takareisi ja Suihkosella pohje.

Hurrikaanin tehomies oli Eemeli Kouki 16/+10. Tapio Toiviainen oli myös VaLePan torjunnan kiusana 16/+8. Jesse Mäntylä vastaanotti tarkasti. Matti Toivola hoiti puolustustehtävät tyylikkäästi.

Hurrikaanin runkosarjavoitosta puuttuu piste, joten jännitys säilyy ensi viikon perjantain keskinäiseen peliin. VaLePa ei enää voi voittaa runkosarjaa, mutta Savo Volleylla on siihen vielä teoreettinen mahdollisuus.

Sunnuntaina jatketaan Vexve Areenalla Lakkapäätä vastaan klo 17.00.

X