Kyky Betset haastoi vahvasti VaLePaa kaksi erää

Vexve Areenalla oli tänään 608 katsojaa. Monet heistä olivat varmasti tulleet erityisesti sen vuoksi, että VaLePa-ikoni Eduard Venski oli saapunut Sastamalaan. Hänen luonaan kävi useita henkilöitä häntä tapaamassa ja muistelemassa menneitä. Eetu pyysi lähettämään terveisensä kaikille VaLePa-faneille ja hän nautti selvästi paluusta Vexve Areenalle. 

Pelissä kyyjärveläiset haastoivat kahdessa ensimmäisessä erässä pukkipaitoja. VaLePan kokoonpano poikkesi totutusta. Kahden ensimmäisen erän alussa oli käynnistymisvaikeuksia, mutta Severi Savonsalmen syöttövuorojen aikana VaLePa nousi erävoittoihin.

VaLePa Sastamala Tampere – Kyky Betset 3-0 (25-18, 25-22, 25-13)

Aloituskoonpanot
VaLePa: Laakso, Karjarinta, Ekman, Allik, Bonin, Vuori, Pennanen
Kyky: Kurppa, Pöllänen, Siirilä, Petrusevics, Liunenko, Keskinen, Keinonen L

Ensimmäinen erä alkoi VaLePan virhesumalla. Kun Kyky Betset johti 12-10, oli VaLePa tehnyt 5 syöttövirhettä ja 3 suoraa hyökkäysvirhettä ja yksi hyökkäys päättyi torjuntaan. Tilanteessa 14-12 Betsetille Ilia Liunenko meni syöttämään. Ensimmäisessä syötössä Ben-Simon Bonin törmäsi VaLePan pelaajaan ja pallo pomppasi kasvoihin, Liunenkolle ässäsyöttö. Boninin tilalle tuli vaihdosta Jiri Leinonen. Seuraavakin syöttö oli ässä ja kyyjärveläiset johtivat 16-12. Tino Vuori katkaisi Liunenkon syöttöputken hyökkäyksellä ja syötti heti perään ässän. Vuoren syöttövuorolla VaLePa meni 17-16 johtoon. Tilanteessa 20-18 nähtiin kauden pisin palloralli Vexve Areenalla. Sen päätti lopulta Jiri Leinonen nelospaikalta. VaLePan erän viidestä viimeisestä pisteestä Leinonen hyökkäsi kaksi ja torjui kaksi. Jacob Ekman päätti erän keskihyökkäyksellä.

Toinen erä oli Kyky Betsetin niukkaa hallintaa, kunnes Liunenkon ja Oskari Keskisen peräkkäisillä hyökkäyksillä vieraat etenivät 18-13 johtoon. Siitä alkoi takaa-ajo. 17-20 tilanteessa Mikko Esko tuli syöttämään ja joukkue pelasi hetken kahden passarin systeemillä. Joel Laakso päätti hyökkäysen 2-paikalta ja piste VaLePalle. Erän loppu eteni ensimmäisen erän lopun tavoin. Savonsalmi syötti ja Leinonen hyökkäsi VaLePan kolme viimeistä tehtyä pistettä. Eräpalloon edettiin Savonsalmen vaikean syötön jälkeen, Betset joutui toimittamaan pallon yli rajojen. Eräpallo ratkesi Aivars Petrusevicsin hyökkäysvirheeseen.

Kolmas erä oli selkeää VaLePan hallintaa ja se ratkesi selvästi VaLePan eduksi. Karli Allik ja Jiri Leinonen hyökkäsivät erässä 100% teholla.

Jiri Leinonen pelasi erinomaisen, ennakkoluulottoman pelin, vastaanotto 78%, hyökkäys 65% ilman yhtään virhettä ja 2 torjuntaa. Myös sadannen liigapelin pelannut Tino Vuori onnistui hakkurina. Kolmensadan liigapelin mies Joel Laakso pääsi hyvän passipelin lisäksi hyökkäämään pari kertaa näyttävästi.

Kyky Betsetin vastaanotto oli vaikeuksissa eikä Mauri Kurppa voinut käyttää keskihyökkäystä riittävästi. Liunenko ja Keskinen olivat tehokkaimmat, mutta tasaisuus suorituksissa heitteli liikaa.

Otteluisäntä Telilän Sähkötyö Oy palkitsi parhaat pelaajat. Palkitsijoina Pekka, Anette ja Luukas Telilä.

MVP:t
VaLePa Jiri Leinonen
Kyky Betset Otto Keinonen

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä”
Palkinnon sai Joel Laakso

Parhaat pistemiehet
Leinonen 14/+13, Allik 11/+4, Ekman 10/+7
Keskinen11/+7, Liunenko 6/+4, Petrucevics 4/0

Ässäsyötöt 4-2
Syöttövirheet 13.7
Vastaanotto% 58-33
Hyökkäys% 64-39
Torjunnat 6-2

PROLibero 
Eetu Pennanen

Otto Keinonen: Ensimmäiset kaksi erää oli hyvää lentopalloa. Rohkeus päättyi erien lopuissa. Kolmas erä ei oikein lähtenyt liikkeelle ollenkaan. Vastaanotto oli heikompaa kuin vastustajalla. Erien lopuissa pitää meidän parantaa.

Jiri Leinonen: Kaksi ensimmäistä erää lähtivät liikkeelle hieman heikosti, mutta erien loput pelattiin hyvin. Treeneissä meillä on kova taistelu aina ja kaikki halutaan näyttää, että päästään enemmän pelaamaan peleissä. Kyllä ollaan tyytyväisiä voittoon.

Edvard Venski: Oli mukava palata Vexve Areenalle. Paljon tuttuja ja hieno tunnelma. Kaksi erää pelasimme hyvin, mutta VaLePa ei tee paljon virheitä ja siksi he pystyivät ottamaan erien loput itselleen.  Harjoitukset sujuvat hyvin, mutta vielä tarvitsee parantaa, jotta saamme voittoja.

Janne Kangaskokko: Hieman erilainen kuusikko tänään ja kaikille näytön paikka.  Tärkeä 3-0 voitto, hieman tehtiin alkuun omia virheitä, mutta kun pystyimme pelaamaan rennosti niin peli lähti kulkemaan. Jiri nousi ratkaisijaksi pelissä. Tästä alkaa meille kolmen viikon valmistautuminen Suomen Cupia varten ja meillä on hyvä täysi treeniviikko edessä. Kauhajoen tapahtuma tulee olemaan varmasti hieno. Alkuvuoden päätavoitteena on Suomen cup.

Kuvat Hannu Moilanen

Jarmo Korhosen vieraana tänään InsideValepa lähetyksessä Tommi Siirilä
https://twitch.tv/insidevalepa

Miten tulit tänään peliin?

Autolla, kimppakyydeillä, kävellen, pyörällä?

Laskemme tämän illan ottelun hiilijalanjälkeä, käy vastaamassa kyselyyn osoitteessa:

https://www.menti.com/

Syötä kyselyn etusivulle koodi: 

1345284

X