Vantaan Ankat – valmennettavat vankat

Vantaa Ducksin 35-vuotias päävalmentaja Juho Rajala kuuluu Mestaruusliigan nuorten valmentajien joukkoon. Vantaa Ducks on kunnioitettavalla tavalla vuosi toisensa jälkeen nostanut liigarinkiin nuoria pääkaupunkiseudun pelaajia. Rajalalla on ohjattavanaan nuori, kehityskykyinen ja mielenkiintoinen ryhmä. 

Vantaa Ducks on aloittanut sarjan lupaavasti. Nuoret lupaukset ovat ottaneet pitkiä kehitysaskeleita. Passari Joona Väänänen on noussut joukkueen ykköspassariksi. Vastuun myötä on itseluottamus kasvanut. Väänänen pelaa laitureiden kanssa nopeatempoista peliä ja saa vastustajan torjunnan varpailleen. 

Toisen polven lentopalloilija, 22-vuotias Kalle Kattelus on noussut aloituskuusikkoon. Pituutta on 188 cm, mutta hän tekee pisteitä taitavilla ratkaisuilla. Mikko Eskon mittavasta urasta kertoo se, että Mikko oli passarina, kun Kallen isä Juha Kattelus löi mestaruuden ratkaisseen lyönnin Pieksämäen Urheilutalolla huhtikuussa -99, kun Keski-Savon Paterit löi ratkaisevassa finaalissa KuPS:n.

Korson oma kasvatti Marko Määttänen kamppailee Atte Kyrölän kanssa yleispelaajan pelipaikasta Katteluksen kanssa. 

Hakkuri Joonas Jokela palasi Sveitsin kauden jälkeen Suomeen. Kevään 2019 finaalisarjassa Oulun Etta kiusasi VaLePaa ihan tosissaan. Pukkipaidoilla oli vaikeuksia pysäyttää Jokelan painavaa moukarointia. 

Oman kappaleensa ansaitsee ex-VaLePa Tommy Carmody. Syksyn esitysten perusteella hän on huippukunnossa. Iskut lähtevät todella korkealta ja liikkuminen torjunnassa on kepeää.

Jos on ankkajoukolla kasvatteja pääkaupunkiseudulta ja VaLePassakin runsaasti oman seutukunnan pelaajia. Mikko Esko, Sakari Mäkinen, Paavo Kaski ja Aaro Pihlajamäki ovat selkeästi tyrvääläisen juniorityön tuloksia. Lisäksi Risto Ruohola ja Matias Tihumäki ovat olleet mukana  pitkään VaLePan pelaajapolussa. 

Esitellään heistä tänään tarkemmin 

Paavo Kaski s. 2000, 192 cm, kummiyritys Aito Säästöpankki

Sauli ”Pappa” Vainiomäki on ollut valmentamassa useita pelaajia liigatasolle. Yksi viimeisimmistä on Paavo Kaski, joka sai nauttia Pappan asiantuntevista otteista kolme kautta. Toinen merkittävä valmentaja Paavon uralla on ollut Jukka Tapio. – Jukka jaksoi uskoa ja kannustaa, muistelee Kaski juniorivuosia. Kasken armeija päättyi kesällä ja nyt hän haluaa keskittyä täysillä lentopalloon. Kaski on tehnyt kovasti töitä fysiikkansa eteen. Tavoitteena on kehittyä niin, että pystyy auttamaan joukkuetta. Suoritusvarmuuden lisääntyminen on yksi tämän monipuolisen yleispelaajan kehittymistavoitteista. 

Paavon kummiyritys on Aito Säästöpankki. ”Aito Säästöpankki palvelee asiakkaitaan paikallisesti ja suurella sydämellä 15 kunnan alueella Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Löydä lähin konttorisi ja varaa aika – pistetään taloutesi kuntoon.” Lue lisää https://www.saastopankki.fi/fi-fi/pankit-ja-konttorit/aito-saastopankki

Otteluisäntänä on Arto Satonen

Arto aloitti kaupallisen uransa VaLePan alkuvuosina, jolloin hän myi Sylvään palloiluhallissa katsojille virvokkeita. Siitä ura eteni nakkikioskin pitäjäksi Superin kaupan pihassa. Ahkera työnteko on Arton tavaramerkki kaikessa toiminnassa. Hän on ollut eduskunnassa yhtäjaksoisesti vuodesta 2003 alkaen. https://www.satonen.fi

X