Huomenna juhlitaan 45-vuotiasta VaLePaa ja Olli Kunnaria

Lentopalloseuran Juhlapäivä alkaa luonnollisesti lentopallopelillä. Vantaa Ducks tulee haastamaan VaLePaa. VaLePa on erikoisessa tilanteessa. Joukkue on hävinnyt 4 viimeistä runkosarjan peliä. Nyt pukkipaidat haluavat kotiyleisön edessä palata voittokantaan. Niin ja juhlan kunniaksi sekä peliin että iltatilaisuuteen on vapaa pääsy.

Mainio kattaus Olli Kunnarin urasta

Ennen huomista kannattaa kuunnella mainio kattaus Ollin urasta.

Suomen kaikkien aikojen parhaisiin lentopalloilijoihin kuuluva – ehkä jopa se kaikista taitavin – Olli Kunnari päätti lähes 20 vuoden mittaisen ammattilaisuransa maaliskuussa 2020. Tässä #kotona -sarjassa Kunnarin uraa tarkasti seurannut Toni Flink istui alas Ollin kanssa pariksi tunniksi muistelemaan kaikessa rauhassa hänen uraansa ensimmäisestä treenistä viimeiseen peliin ja siitäkin eteenpäin. 

Jaksot:

Juhlamuki

Huomenna juhlassa luvassa kaikenlaista mukavaa. Myynnissä rajoitettu erä VaLePa 45-juhlamukia. 

Otteluisäntänä Sastamalan kaupunki

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 9.12. Vexve Areena huom alkamisaika kello 16. Otteluisäntänä juhlapelissä on Sastamalan kaupunki. 

Oikaisu

Mainitsin 6.12. tiedotteessani, että 8.12. 1978 oli Tyrvään Sanomissa uutinen seuran perustamisesta. Uutinen ei ollut ko lehdessä eikä sisältökään kaikin osin ihan tarkasti pitänyt paikkaansa. Tässä Saku Metsälän asiantunteva korjaus tiedotteeseeni. 

Joulukuun 6. 1978 on papereissa varmaankin VaLePa ry:n perustamispäivä, tästä en ole eri mieltä. Viestissä kerrotut pelaajat kyllä kokoontuivat KOP:ssa, mutta päivä ei ollut 6.12, vaan joku muu. Olen yhdeltä nimeltä mainituista asiaa kysynyt. Hän ei päivää muistanut, mutta siitä oli varma, ettei kyse ollut Itsenäisyyspäivästä. Useampi on kertonut, että asian arkaluontoisuuden vuoksi pelaajat tulivat KOP:iin takaoven kautta.

VaLePan perustamisesta ei kirjoitettu “Tyrvään Sanomat 8.12.1998”, vaan torstaina 21.12.1978. Tekstissä kerrotaan: ”Vammalaan perustettiin viikonvaihteessa uusi urheiluseura Vammalan Lentopallo”. Tämä viittaisi siihen, että seuran perustamisajankohta olisi ollut edellinen, viikonloppu eli 16-17.12.1978. Samassa lehtijutussa kerrotaan Lentopalloliiton hallituksen käsitelleen seura- ja edustusoikeusasian kokouksessaan maanantaina 18.12.1978, jolloin todennäköisesti VaLePa on ollut perustettuna. Tuosta viikkoa aikaisempi ajankohta oli 9-10.12.1978, joka ei sekään osu Itsenäisyyspäivälle, mutta se päivä on kuitenkin laitettu rekisteröintitietoihin.

Kuva: Saku Metsälä

X