TUTO Volleyn nuori joukkue haastaa VaLePan vuoden kotiavauksessa

Vexve Areenan ensimmäinen kotiottelu pelataan loppiaisena Vexve Areenalla. Turkulainen TUTO Volley tulee mittaamaan pukkipaitojen alkuvuoden pelikunnon. Joukkue on nuori ja siinä on paljon potentiaalia, kuten joulukuussa Kupittaan Palloiluhallissa saavutettu 3-1 voitto Karelian Hurmoksesta osoittaa. Loppiaisen ottelu on mukava tapa päättää joulunaika. Otteluisäntä Sastamalan Lämpö järjestää lapsille piirustuskilpailun, aiheena puu ja lämpö.

VaLePa Sastamala Tampere – TUTO Volley 6.1.2024 Vexve Areena kello 17.00

Kova pakkanen on meitä koetellut viime päivinä. Otteluisäntä Sastamalan Lämpö Oy on paikallinen palveleva kaukolämpöyhtiö, joka toimittaa kaukolämpöä Vammalan alueella. Sastamalan Lämmön asiakkaiksi on liittynyt jo yli 200 kiinteistöä ja asiakasmäärä kasvaa tasaisesti. www.sastamalanlampo.fi

TUTO Volleyn joukkue on kovasti muuttunut viime keväästä. Kovin kaappaus tapahtui marraskuussa, kun Jan Helenius teki sopimuksen. Helenius on pelannut 67 maaottelua. Hän on taitava yleispelaaja, joka kokemuksellaan rauhoittaa nuorta joukkuetta. Toisena yleispelaajana on 19-vuotias William Groffier, joka pelaa jo toista kautta joukkueen aloituskuusikossa. Groffier on reipaskätinen nuori mies, pallo saa kyytiä hyökkäyksessä ja aloitussyötöissä ja vastaanottokin sujuu. 

Passariksi joukkueeseen tuli Tiikereistä Joska Försti. Hän on kokkolalaisen pelityylin taitaja, jossa pyritään nopeatempoiseen hyökkäyspeliin. Hyvänä haastajana hänellä on hieman erityylinen passari Oleksii Bylgin. Bylginin tausta on mielenkiintoinen. Toissa kaudella hän oli pelaajana liigaringissä, viime kaudella tilastoijana. Hän on kertonut, että tilastojen tekeminen on auttanut häntä ymmärtämään peliä paremmin.

Roope Keskinen jatkaa TUTO Volleyssa. Pahalla leijahypärillä hän usein sotkee vastustajan vastaanoton. Rinnalleen hän sai kesällä Vantaa Ducksista Lauri Lehtosen, joka on monena kautena ollut Mestaruusliigan parhaiden torjujien joukossa. 

Joukkueen hakkuri Alek Rastamo tuli myös korsolaisjoukkueesta. Kaakonkulmalta kotoisin oleva Rastamo on Haminan Arsin juniorityön kasvatti.

Joukkueessa on myös valepalaisväriä. Toisen polven keskipelaaja Tatu Vuorenmaa pelaa TUTO Volleyssa jo kolmatta kautta. Matias Tihumäki pelasi pukkipaidassa toissa keväänä finaaleissa tuloksekkaasti hakkurina, kunnes viimeisessä pelissä olkapäävamma keskeytti hänen osaltaan pelaamisen. Tihumäki kuntouttaa nyt itseään leikkauksen jälkeen ja on toiveikas, että kevään mittaan voi palata takaisin tositoimiin.

VaLePan pelaajat ovat jo tulleet tutuiksi aikaisemmista otteluennakoista. Nostetaan tällä kertaa kaksi pelaajaa tarkempaan esittelyyn. Eetu Pennanen on VaLePan libero ja hänen roolinaan on takakentän puolustuspelaamisen ja aloitussyöttöjen vastaanottopelin organisoiminen ja johtaminen. Hyvin hän hommansa hoitanut, koska hän voitti viime kaudella PROLibero kilpailun ja valittiin tähdistökentällisen liberoksi. Pennanen on  taatusti eniten pisteitä hyökännyt libero Mestaruusliigassa, yhteensä 3825 pistettä. Ei kuitenkaan liberona, vaan hän ehti pelata 12 kautta Mestaruusliigassa yleispelaajana ennen kuin siirtyi takakentän valtiaaksi.

Toinen esittelyvuoroon pääsevä on Kalifornian lämmöstä kotoisin oleva Chase Direito. Menlo Collegen yliopistojoukkueesta VaLePaan tulleen keskipelaajan hyökkäyskorkeudeksi on ilmoitettu 365 cm. Syksyn pelien perusteella tuo on helppo uskoa. Direito on oppinut paremmin hyödyntämään potentiaaliaan tuloksekkaissa ja näyttävissä hyökkäyksissä. Myös torjuntapelissä hän on päässyt paremmin mukaan joukkueen torjuntataktiikkaan. Direito haluaa tuoda joukkueeseen energiaa peleissä, harjoituksissa ja vapaa-ajalla.

VaLePa pelaa viellä tänään ennen lauantain kotipeliä Siilinjärvellä Ahmon koululla Savo Volleyta vastaan. Ottelu alkaa keskiviikkona 3.1. 2024 kello 18.30 ja näkyy Ruutu+:n seuraajille.

X