VaLePa avasi pohjoisen kiertueen voitokkaasti

Team Lakkapää – VaLePa 0-3 (17-25, 19-25, 16-25).

VaLePa lähti otteluun normaalista poikkeavalla aloituksella. Avaukseen hyppäsi Lehtimäki, Suihkonen, Petterson, Nikula, Toimela, Karjarinta ja liberoksi Ruohola. VaLePan kuusikon keski-ikä 21,3 vuotta.

Ensimmäinen erä alkoi vahvasti VaLePan komennolla. Karjarinta ja Nikula olivat tehokkaita vieden pukkipaidat johtoon 5-1.  Team Lakkapää alkoi kuromaan eroa yleispelaaja Miikka Lemolan vahvan hyökkäämisen johdolla. Tilanteessa 10-9 VaLePan johtaessa alkoi Aaro Nikulan show. Kolme näyttävää hyökkäyspistettä ja päälle yksi tappotorjunta putkeen siivitti VaLePan 14-9. Tähän Lakkapää ei enää pystynyt vastaamaan ja pukkipaidat etenivät erävoittoon luvuin 25-17.

Toinen erä alkoi jälleen VaLePalta vahvasti. Lakkapään parin suoran virheen ja VaLePan tehokkaan hyökkäämisen avulla pukkipaidat siirtyivät 6-1 johtoon. Lakkapää alkoi kaventaa pallo kerrallaan peliä ja pääsikin kahden pisteen päähän tilanteeseen 14-12 VaLePan johtaessa.  Suihkonen ja Toimela ryhdistäytyivät hyökkäyspelaamisessa avittaen VaLePan johtoon luvuin 22-16. Tähän ei kotijoukkue enää onnistunut vastaamaan. Toinen erä selkeästi VaLePalle 25-19. Toisen erän erityismaininta menee VaLePan liberolle, Risto Ruoholalle. 10 vastaanottoa ja vastaanottoprosentti 90%!

Pitkän tauon jälkeen Lakkapää vaihtoi Gavin Taylorin Niko-Matti Koskelan tilalle toiseksi yleispelaajaksi. VaLePa oli kumminkin päättänyt, että tänään ei pelata kolmatta erää enempää ja hallitsi erää alusta alkaen jokaisella osa-alueella. Pukkipaidat etenivät selkeään erävoittoon luvuin 25-16 ja ottelun voittoon suoraan kolmessa erässä.

Team Lakkapään ex-valepalainen Olli Saarenmaa esitti ajoittain pirteää hyökkäämispelaamista ollen joukkueensa kantava voima. 

VaLePan nuori mutta kokenut seitsikko pelasi vahvasti alusta loppuun ja samalla osoittivat, että joukkueesta löytyy laajuutta!

Huomenna jatketaan vieraskiertuetta Oulun ETTA:n vieraana.

VaLePan parhaat pistemiehet: Aaro Nikula 17/+14, Niko Suihkonen 17/+10, Mikko Karjarinta 9/+7

Team Lakkapään parhaat pistemiehet: Miikka Lemola 11/+5, Olli Saarenmaa 10/+4

Kommentit lehdistötilaisuudesta

Arttu Lehtimäki, Valepa
Oli tasainen esitys meiltä. Tiedettiin, että Lakkapäältä voi tulla ihan mitä vaan. Rankka viikko tässä on takana ja jatkuu vielä. Nikula ja Suihkonen olivat kuumia pelaajia tänään. Hyvä, että joukkueestamme löytyy laajuutta. 

Olli Saarenmaa, Lakkapää
Vaisua oli meidän peli. Olisi meidän pitänyt pystyä haastamaan Valepa paremmin. Omaan peliin olen hieman pettynyt. Pystyn kyllä parempaan. Teemme pieniä asioita huonosti, ja useat pienet asiat muuttuvat isoiksi. Loppukautta kohti voimme lähteä pelaamaan paineettomasti. 

Janne Kangaskokko, VaLePa
Olen tyytyväinen siihen, että saimme hyvän pelin pelattua ns. ”nuorisokokoonpanolla”. Pystyimme jakamaan kuormaa ja onnistuimme hyvin. Lähdimme välttämään omia virheitä ja sitä kautta saimme voiton. 

Henri Tuomi, Lakkapää
Samaa rataa tämä meni kuin aiemminkin. Taso ei tällä hetkellä riitä. Lähes jokaisessa pallorallissa tulee sellainen ihmettelyn hetki, jolloin peli hajoaa. Manoogianin vastaanotto on hyvä, mutta muut osa-alueet eivät toimi. Teemme helpoista tilanteista itse vaikeita. Sippola ei ollut tänään täysin terveenä. Myös loukkaantumiset ovat joukkueen huolena. Hyvästä passista hyökkäämme hyvin.

Parhaat pelaajat
Lakkapää, Olli Saarenmaa
VaLePa, Aaro Nikula

Lähitapiolan pisteet
1p Mikko Karjarinta, VaLePa
2p Arttu Lehtimäki, VaLePa
3p Niko Suihkonen, VaLePa

ProLibero
Risto Ruohola, VaLePa

Terveisin

X