VaLePan Mestareiden liigan avausturnauksen joukkue-esittelyt

Keskiviikkoaamuna VaLePan joukkue eli Ford Levoranta Sastamala nousee Lauhamon bussiin ja lähtee kohti Innsbruckia Mestarien liigan neljän joukkueen turnaukseen, josta kaksi parasta pääsee seuraavalle kierrokselle. Tämän hetken tiedon mukaan pelit eivät näy mistään vapailta kanavilta. Maksullinen EuroVolleyTV näyttää kaikki Mestarien liigan ottelut suorina lähetyksinä. Kuukauden katseluoikeus maksaa 7,99 €, 3 kk 15,99€ ja vuosi 54,00€.

Alla turnauksen otteluohjelma (otteluiden alkamisajat paikallista aikaa):

27.10.2023 klo 17.00            Ford Levoranta Sastamala – Draisma Dynamo Apeldoorn

27.10.2023 klo 20.00            Hypo Tirol Innsbruck – SC Prometey Dnipro

28.10.2023 klo 17.00            Ford Levoranta Sastamala – SC Prometey Dnipro

28.10.2023 klo 20.00            Draisma Dynamo Apeldoorn – Hypo Tirol Innsbruck

29.10.2023 klo 14.00            SC Prometey Dnipro – Draisma Dynamo Apeldoorn

29.10.2023 klo 17.00            Hypo Tirol Innsbruck – Ford Levoranta Sastamala

Mikko Korpela on tehnyt mainion kattauksen tulevan viikonlopun turnauksesta. Jutussa on tiivistetysti mielenkiintoista tietoa joukkueista.

Niin kuin aiemmassa ennakossa jo kerrottiin, Mestareiden liigan pelisysteemi on lohkovaihetta edeltävien pelien suhteen muuttunut. Avauskierroksen turnauksessa Ford Levoranta Sastamalaa vastaan asettuu kolme mielenkiintoista joukkuetta, jotka kaikki ovat viime kaudelta maittensa liigamestareita ja cupissakin vähintään cup finalisteja. Alla esittelyt lohkon kaikista joukkueista. 

Innsbruckin turnauksessa FLS vastaan asettuvat Hollannin liigan viime kauden mestari Draisma Dynamo Apeldoorn, Ukrainan liigan viime kauden mestari SC Prometey Dnipro sekä turnausisäntä Hypo Tirol Innsbruck, joka juhli viime keväänä Itävallan liigan mestaruutta. Turnauksen avauspäivänä pe 27.10.2023 FLS kohtaa aiemmistakin Mestareiden liigaotteluista tutun Draisma Dynamo Apeldoornin. Lauantain 28.10.2023 ottelussa pukkipaitoja vastaan asettuu Ukrainan nykyisiä ja entisiä maajoukkuemiehiä kuhiseva SC Prometey Dnipro. Sunnuntaina 29.10.2023 turnauksen päätösottelussa taistellaan puolestaan niin ikään aiemmilta kausilta tuttua Hypo Tirol Innsbruckia vastaan. Eli kolme kovan panoksen peliä peräkkäisinä päivinä, se on melkoinen rupeama pelaajistolle, valmennukselle ja muulle staffille.

Ford Levoranta Sastamala:

Seitsemättä kertaa Mestareiden liigan osallistuva sastamalalaisnippu on viime kauden jälkeen kokenut suurempaa vaihtuvuutta, kun vuosiin. Kauden päätteeksi useampi tärkeä pelaaja siirtyi uusiin haasteisiin ja joukkueen taustajoukoilla oli edessä iso työ löytää uutta verta vastuullisiin rooleihin. Onneksi kuitenkin kokenut runko Mikko Esko – Urpo Sivula – Eetu Pennanen kirjoittivat nimensä jatkosopimuksiin ja nuoret ja lupaavat Jakob Ekman – Jiri Leinonen jatkoivat myös. 

Uusina niminä joukkueeseen liittyi passari Saku Tuomivaara ja hakkuri Joel Itänen Akaasta. Yleispelaaja osasto täydentyi serbialaisella Aleksandar Andonovicilla, brasilialaisella Gabriel Francalla, uus vanhalla Juho Kaunistolla, joka palasi ulkomaan kentiltä Sastamalaan sekä seuran omalla kasvatilla Juho Turrilla. Uusia keskitorjujia kaivattiin kaksin kappalein, toinen heistä löytyi jenkkien yliopistosarjasta ja tämä pomppukone tottelee nimeä Chase Direito. Toinen on puolestaan maajoukkueen matkassa kesällä pelannut Miro Leinonen, joka vaihtoi Hurrikaani-Loimaan keltamustan pukkipaitaan ja pääsee samalla ensi kertaa aikuisurallaan pikkuveljensä Jirin kanssa samaan seurajoukkueeseen. FSL:n riveissä pelaa neljä ulkomaalaispelaajaa, joka sivuaa seuran ennätystä. Kausilla 2017–2018 ja 2018–2019 oli rosterissa molemmilla kausilla myös neljä ulkomaalaispelaajaa. 

Kotimaan kentillä VaLePa on kerennyt pelaamaan viisi sarjaottelua ennen turnausta, keräten niistä yhtä monta. Tätä voidaan pitää varsin hyvänä suorituksena, sillä joukkueen vaihtuvuus oli niin suuri. Ensi arvoisen tärkeää oli saada useampi sarjapeli alle ennen tärkeä Mestareiden liigan avausturnausta. 

Joukkue jatkaa päävalmentaja Janne Kangaskokon alaisuudessa nyt viidettä kautta. Fysioterapeutiksi/kakkosvalmentajaksi löytyi mies Brasiliasta Miguel Ambrosio Neto. Janne on ollut hyvin tyytyväinen yhteistyöhön Miguelin kanssa. Tilastoijan paikalle kaivattiin tekijää, joka on fyysisesti peleissä paikan päällä ja tähän tehtävään saatiin rekrytoitua Minttu Lehmus Joensuusta. Huollosta vastaa edelleen, joka kevät lopettava Manu Soro. Konkari rupeaa kuitenkin jo viimeistään kesäkuussa sovitteleen seuraavan kauden ”reinoja” jalkaansa, meidän kaikkien iloksi.

Joukkue:                               Rooli               Synt.v             Pituus             Seura 22–23

#7 Mikko Esko (C)                 Passari            -78                 198 cm           VaLePa

#5 Saku Tuomivaara              Passari            -02                 192 cm           Akaa-Volley

#8 Chase Direito (USA)          Keskitorjuja    -99                 200 cm           Menlo College/LA Blaze (USA)

#9 Jakob Ekman (SWE)          Keskitorjuja    -02                 210 cm           VaLePa

#16 Miro Leinonen               Keskitorjuja    -00                 205 cm           Hurrikaani-Loimaa

#4 Aleksandar Andonovic (SRB)Yleispelaaja  -97                 197 cm           IBB Spor Kulübü (TUR)

#10 Juho Kaunisto                Yleispelaaja    -98                 207 cm           VC Limax (NED)

#11 Jiri Leinonen                  Yleispelaaja    -04                 194 cm           VaLePa

#14 Gabriel Franca (BRA)      Yleispelaaja    -96                 195 cm           Al Taraji (KSA)

#1 Urpo Sivula                      Hakkuri          -88                 195 cm           VaLePa

#5 Joel Itänen                       Hakkuri          -01                 192 cm           Akaa-Volley

#2 Eetu Pennanen                Libero             -92                 183 cm           VaLePa

Seuraa heitä:
 #7 Mikko Esko

Mittavan uran niin kv-tasolla, kuin kotimaan kentilläkin pelannut konkari on edelleen varsin suvereeni roolissaan liigassa. Ja nähtävissä on samoja otteitta, vaikka pelien taso kovenee.

#9 Jakob Ekman

Huimasti viime kaudella kehittynyt ruotsalaistorni on osoittanut, että sama meno näyttää jatkuvan tälläkin kaudella ja mies on ehdottomasti liigan kärkikeskareita. Nuorelle miehelle hieno paikka mitata omaa tasoaan, kun vastaan asettuu Dnipron Dmytro Teryomenkon kaltainen kokenut huippusarjoissa pelannut pitkän linjan ammattilainen.

#1 Urpo SIvula

Oivaan syysvireeseen vertynyt kokenut hakkuri, takoo pinnoja kovaan tahtiin ja Hurrikaani-Loimaa pelin pisteen arvoinen keinutuoli puolustus oli hieno osoitus, että kyllä vanhempiki mies pääsee ”laaattiaan”. Menestykkäästi myös kv-tasolla pelannut Upi, pääsee suuressa roolissa ja hyvässä kunnossa taistelemaan jatkopaikasta.

Draisma Dynamo Apeldoorn

Hollanin suurseura pelaa kolmattatoista kertaa Mestareiden liigassa. Hollanin mestaruuksia on plakkarissa 16, cup mestaruuksia 10 ja supercup mestaruuksia 9. Eurokentiltäkin löytyy mestaruus, kun kaudella 2002–2003 joukkue voitti Cev Cupin, silloisessa joukkueessa oli yksi Hollannin suurimmista tähdistä ikinä keskitorjuja Bas Van de Goor. Draisma Dynamo Apeldoornin ja VaLePan välillä on ollut myös pelaajaliikennettä, kun kaudeksi 2013–2014 Sjoerd Hoogendoorn siirtyi VaLePaan, jossa lopulta pari kautta pelasikin. Pysyvyyttä tai vaihtuvuutta, miten sitten ikinä haluaakaan ajatella, on 12 pelaajan nipussa 50/50 suhteessa. 

Passariosasto meni täysin uusiksi, kun viime kauden passarit vaihtoivat maisemaa. Paikkaajat löytyivät ulkomaan kentiltä, vaikka hollantilaisia ovatkin. Freek de Weijer palaa Apeldoorniin kahden ulkomaan kauden jälkeen, joista jälkimmäinen kului Piacenzan riveissä. Toinen passari on Gjis Van Solkema, joka 25 vuoden iästä huolimatta palaa peräti 7 vuoden ulkomaan kiertueelta Hollannin pääsarjaan. Keskitorjuja Maikel Van Zeist on de Weijerin tapaan paluumuuttaja kahden ulkomaan kauden jälkeen. Van Zeist vietti ulkomaan kaudet Sveitsissä ja viime kauden Ranskan Pro B:ssä. Simplex/SSS:n paidasta Apeldoorn hankki riveihinsä yleispelaaja Cas Abrahamin ja viime kaudella sarjan parhaaksi liberoksi valitun ruotsalaisen Edvin Svärdin. Hakkurin tontilla meni miehet päittäin vaihtoon VC Limax:n kanssa ja tällä kaudella Apeldoornissa hakkuroi brittihakkuri Jack Williams. Kaksi viimeksi mainittua hankintaa ovat joukkueen ainoat ulkomaalaispelaajat. 

Virallisia pelejä Apeldoornille kertyi ennen turnausta kaksi, joista molemmat Lycyrgusia vastaan. Supercupissa tuli voitto tiukasta ottelussa luvuin 3–2 ja sunnuntaina 22.päivä sarja-avauksessa Apeldoorn koki viime kauden pronssimitalisteille 3–1 tappion. 

Kuudennen kauden seuran päävalmentajana aloittaa Redbad Strikwerba, joka saa apurikseen vielä viime kaudella yleispelaajana joukkueen riveissä tahkonneen, pitkän pelaajauran tehneen Tijmen Laanen. 

Joukkue:                         Rooli               Synt.v             Pituus             Seura 22–23

#3 Gijs Van Solkema        Passari            -98                 193 cm           Kladno volejbal cz (CZE)

#19 Freek De Weijer       Passari            -95                 189 cm           Gas Sales Bluenergy Piazenca (ITA)

#5 Sjors Tilhuis               Keskitorjuja    -00                 197 cm           Draisma Dynamo Apeldoorn

#10 Maikel Van Zeist       Keskitorjuja     -94                 200 cm           Cambrai Volley (FRA ProA)

#15 Jelle Bosma              Keskitorjuja    -03                 205 cm           Draisma Dynamo Apeldoorn

#18 Duco Krook              Keskitorjuja    -96                 197 cm           Draisma Dynamo Apeldoorn

#8 Yannik Bak                 Yleispelaaja    -01                 198 cm           Draisma Dynamo Apeldoorn

#9 Cas Abraham             Yleispelaaja    -99                 192 cm           Simplex/SSS

#22 Erik Van der Schaaf  Yleispelaaja    -93                 190 cm           Draisma Dynamo Apeldoorn

#7 Jack Williams (GBR)    Hakkuri          -99                 198 cm           VC Limax

#17 Edvin Svärd (SWE)    Libero             -99                 186 cm           Simplex/SSS

#20 Niels Lipke               Libero             -02                 190 cm           Draisma Dynamo Apeldoorn

Seuraa heitä:

 #19 Freek De Weijer

Maajoukkuepelejäkin vyölle saanut passari, palaa kotiseuraansa. Viime kaudella Piacenzassa kakkospassarin roolissa palkintokaappiin tarttui, Italian cup:n voitto ja Italian liigan sekä Cev cup:n pronssia. Nyt jälleen vastuullisemmassa roolissa, mutta joukkueella on hyvä passarikaksikko ja niskaan hengittää toinen mj-rinkiläinen Gijs Van Solkema.

#7 Jack Williams

Brittihakkuri, joka viime kaudella pelasi Juho Kauniston seurakaverina VC Limax:n paidassa. Kauden avauspeleissä passimäärät ollut kovaa luokkaa ja tulostakin on tullut. Toki on syytäkin tulla, kun joukkueen yleispelaajistossa ollut pientä vaivaa ja poissaoloja, niin hyökkäysvastuu kasvoi entisestään. 

#17 Edvin Svärd

Viime kaudella Hollannin liigan parhaaksi liberoksi valittu ruotsalainen. Yhteisiä maajoukkuekokemuksia niin Jakob Ekmanin kuin, nykyisen Kyyjärven Kyky Betset libero Joel Anderssonin kanssa. Mielenkiintoista nähdä miten vertautuu viimeksi mainittuun, joka pelasi kelpo pelin VaLePaa vastaan viime viikonloppuna. 

SC Prometey Dnipro

Ensi kertaa Mestareiden liiga pelejä saava ukrainalaisseura, joka viime keväänä voitti historiansa ensimmäisen Ukrainan superliigan mestaruuden, nyt plakkarista löytyy värisuora mitalien suhteen, jota kaikkia on saavutettu yksi. Ukrainan cup mestaruutta, joukkue ei ainakaan toistaiseksi ole voittanut, mutta finaalissa on pelannut kahdesti, joista jälkimmäinen viime kaudelta. Eurokentillä seura debytoi viime kaudella sijoittuen Challenge cupissa 17. Vaihtuvuutta joukkueessa oli jonkun verran, kun 14 pelaajan rosterista uusia kasvoja on noin puolet. 

Toiseksi passariksi pestattiin Epicentr-Podolyanysta paluumuuttaja Serhii Yevstratov, jota paikkaamaan siirtyi puolestaan suomalaisille lentopallofaneille aavistuksen tutumpi Eemi Tervaportti. Keskitorjuja osastolle pestattiin kaksi kokenutta peluria, kun maan kovimpiin keskareihin lukeutuva Dmytro Teryomenko palaa kotimaansa liigaan 7 vuoden euroopan kiertueeltaan. Toinen keskarihankinta puolalainen Dawid Dryja on pelannut pitkään maansa pääsarjassa ja kokemusta löytyy jonkun verran myös maajoukkuepaidasta. Yleispelaaja puolellekin, saapui kokemusta roppakaupalla, liekkö Ian Iereschenko ollut puuhamiehenä, kun uudeksi yleispelaajaksi löytyi miehen viime kauden alkupuolen seurakaveri serbialainen Mihajlo Stankovic, jolta niin ikään löytyy mittava ura euroopan kentiltä. Toiseksi hakkuriksi löytyi Epicentr-Podolyanysta Dmytro Viietskyi, jolle Ugis Krastinskin aikanaan povasi hyvää tulevaisuutta, mies on kärsinyt vähän loukkaantumista ja siksi ei ollut esimerkiksi kesän maajoukkuetaipaleella mukana. Liberonkin Dnipro kaappasi Epicentr-Podolyanysta, kun maajoukkue libero Horden Brova saapui joukkueen rivistöön. Joukkueessa on kaksi hyvää passaria ja hakkuria, toinen kaksikko johdatti SC Prometey Dnipron viime kauden mestaruuteen ja toinen oli finaali vastustajan riveissä. Joukkue on kovin ukrainalais painotteinen, mutta uusien tulijoiden joukossa on kaksi ulkomaalaista. 

Sc Prometey Dnipro aloitti kautensa viime viikonloppuna kahdella superliigan ottelulla. Perjantaina Reshestylivka joutui toteamaan Dnipron kovemmaksi suoraan 3–0 ja sunnuntaina Burevisnyk yllätti ekassa erässä SC Prometey Dnipron, mutta sen jälkeen Levchenkon suojatit eivät antaneet seuraavassa kolmessa erässä vastustajalle kuin parhaillaan 16 pinnaa ja nappasivat ottelun nimiinsä 3–1. 

Joukkueen tutuin kaveri ainakin tyrvääläisille ja monelle muullekin on varmasti päävalmentaja Andriy Levchenko. Entinen keskitorjuja pelasi VaLePan riveissä kaudella 2015–2016, jonka jälkeen peliura jatkui aina kevääseen 2022 asti ja matkalla pelipaikkakin vaihtui hakkuriksi. Valmennus hommat Andriy aloitti jo viimeisen pelikautensa kesänä, kun VaLePa vuosilta tuttu Ugis Krastins sai houkuteltua miehen kakkosvalmentajakseen Ukrainan maajoukkueeseen ja samassa tehtävässä hän toimii edelleen. Kyseisen pestin lisäksi mies toimi kesällä 2022 Ukrainan U21 maajoukkueen päävalmentajana. Viime kaudesta asti Levchenkon on toiminut SC Prometey Dnipron päävalmentajana. Levchenkon maajoukkue kiireiden vuoksi seura pestasi kesällä apuvalmentajakseen kokeneen italialaisen Flavio Culinellin. Cullinelli on toiminut Italian maajoukkueen apuvalmentajana jo viime vuosituhannella, päävalmentaja kokemusta maajoukkueissa löytyy Portugalin, Slovakian ja Egyptin riveistä. Seurajoukkue valmennuksessa mies on jo 80-luvun lopulta aina tähän päivään asti, useammassa italialaisseurassa ja monissa muissa Euroopan huippumaissa.

Joukkue:                         Rooli               Synt.v             Pituus             Seura 22–23

#15 Vitaliy Shchytkov      Passari            -91                 188 cm           SC Prometey Dnipro

#12 Serhii Yevstratov      Passari            -93                 190 cm           Epicentr-Podolyany

#8 Dmytro Teryomenko  Keskitorjuja    -97                 200 cm           Tours Volley-Ball (FRA ProA)

#9 Dawid Dryja (POL)      Keskitorjuja    -92                 201 cm           Jastrzwbski Wegiel (POL)

#14 Oleksandr Hladenko Keskitorjuja    -91                 203 cm           SC Prometey Dnipro

#23 Denys Veletskyi        Keskitorjuja    -00                 206 cm           SC Prometey Dnipro

#7 Dmytro Yanchuk        Yleispelaaja    -99                 198 cm           SC Prometey Dnipro

#10 Ivan Kryvobok          Yleispelaaja    -99                 190 cm           SC Prometey Dnipro

#17 Mihajlo Stankovic (SRB) Yleispelaaja -93                200 cm           Develi Belediyespor (TUR)

#18 Ian Iereshcenko        Yleispelaaja    -90                 197 cm           SC Prometey Dnipro

#3 Dmytro Viietskyi        Hakkuri          -98                 202 cm           Epicentr-Podolyany

#4 Dmytro Shapoval       Hakkuri          -97                 198 cm           SC Prometey Dnipro

#13 Horden Brova          Libero             -91                 180 cm           Epicentr-Podolyany

#19 Oleksandr Boiko       Libero             -02                 180 cm           SC Prometey Dnipro

Seuraa heitä:

#15 Vitaliy Shchytkov / #12 Serhii Yevstratov

Joukkueen passarikaksikko on kova. Molemmat edustivat viime kesänä maajoukkuetta Schcytkov kultaisessa liigassa ja Yevstratov olympiakarsinnoissa. Molemmilta löytyy kokemusta myös ulkomaan kentiltä ja taskusta Ukrainan superliigan mestaruus pelaavana passarina. Mielenkiintoista nähdä kumpi passareista saa enemmän vastuuta.

#18 Ian Iereschenko

Kokenut entinen maajoukkueen kulmakivi, joka ei enää tänä kesänä ollut mukana. Yleispelaaja on pelannut useita kausia Venäjän pääsarjaa, jonka lisäksi pari kautta myös Turkin pääsarjassa. Taatusti isossa roolissa joukkueen taistellessa jatkopaikasta.

#8 Dmytro Teryomenko

Maansa parhaisiin keskitorjujiin kuuluva konkari, joka pelannut niin Venäjän, Puolan kuin Ranskan pääsarjoissa. Mitaleita liigoista ja cupeista löytyy rapiat 20 kpl, joista tuoreimpina viime kauden Ranskan liiga- ja cupmestaruus. 

Hypo Tirol Innsbruck

Kahdettatoista kertaa Mestareiden liigan osallistuva Itävallan suurseura, joka on voittanut kotimaansa mestaruuden 11 kertaa ja cup mestaruuden 6 kertaa, joista viimeisimmät viime kaudelta. Europeleistä paras saavutus löytyy 19 vuoden takaa kaudelta 2003–2004, kun joukkue oli CEV cup:ssa kolmas. Joukkue on viime kauteen nähden pysynyt hämmästyttävän hyvin samana, vaihtuvuutta vain kolmen pelaajan verran 13 pelaajan rosterista ja nekin kärkiroolien ulkopuolella. 

Toiseksi passariksi tuli italialainen Nicola Salsi Modenasta, joka ei siellä suurta vastuuta kantanut brassitähti Bruno Rezenden johtaessa peliä. Yleispelaajisto täydentyi itävaltalaisella Niklas Etlingerillä, joka kesän aikana oli maajoukkueen matkassa hopeisessa liigassa ja EM-karsinnoissa. Kakkoshakkuriksi pestattiin kanadalainen Cameron Brach, joka pari viime kautta on pelannut Saksan 2.Bundesliigaa, mutta kokemusta löytyy kauden verran Itävallan liigasta. Varsin ulkomaalaispainotteinen rosteri, kun itävaltalaisia löytyy viisi, joista vain muutama mahdollisia aloitusseitsikon miehiä. 

Joukkueen pieni vaihtuvuus näkyy alkukauden otteissa, sillä kauden viidessä ensimmäisessä pelissä liiga/cup/supercup, joukkue ei ole hävinnyt erääkään. Turnausta edeltävän viikonlopun otteluissa meno jatkui samana, kun lauantaina Aich/Dob sai nokkaansa 3-0 ja sunnuntaina cup ottelussa sarjaporrasta alempana pelaava Leibnitz, koki saman kohtalon.

Kaudesta 2011–2012 Hypo Tirolin valmennuksesta on vastannut slovakialainen Stefan Chrtiansky. Osittain harhaan johtavasti viittasin Hypo Tirol Innsbruckin olevan tuttu, aiempien vuosien europeleistä ja tavallaan se onkin. Sillä ajanjakson 2017–2020 Hypo Tirol Innsbruck ja TSV Unterhaching pelasivat yhdistelmä seurana Saksan Bundesliigaa ja europelejä nimellä Hypo Tirol AlpensVolley Haching. FLS kohtasi joukkueen kaudella 2019–2020 Cev Cup:ssa, silloisesta joukkueesta viikonloppuna vastaan asettuu Pedro Frances ja Niklas Kronthaler sekä viime kauteen lopettanut ja nykyisin kakkosvalmentajana toimiva Daniel Koncal. Jälkimmäinen nimi voi osan laittaa miettiin, että mistä helkkarista tuo on tuttu. No kenties siitä, että slovakialainen pelasi kaudet 2007–2009 Kempeleen lentopallon passarina. 

Joukkue:                         Rooli               Synt.v             Pituus             Seura 22-23

#4 Milan Jovanovic (SRB) Passari            -96                 195 cm           Hypo Tirol Innsbruck

#16 Nicola Salsi (ITA)       Passari            -97                 186 cm           Valsa Group Modena (ITA A1)

#1 Pedro Frances (BRA)   Keskitorjuja    -89                 208 cm           Hypo Tirol Innsbruck

#9 Nicolai Grabmüller     Keskitorjuja    -96                 199 cm           Hypo Tirol Innsbruck

#10 Mihkel Varblane (EST) Keskitorjuja  -99                 202 cm           Hypo Tirol Innsbruck

#12 Niklas Jeschko          Keskitorjuja    -00                 205 cm           Hypo Tirol Innsbruck

#7 Arthur Nath (BRA)      Yleispelaaja    -99                 190 cm           Hypo Tirol Innsbruck

#13 Finn Örley                Yleispelaaja    -04                 191 cm           Hypo Tirol Innsbruck

#15 Niklas Kronthaler     Yleispelaaja    -94                 194 cm           Hypo Tirol Innsbruck

#17 Niklas Etlinger          Yleispelaaja    -99                 191 cm           UVC McDonald’s Ried

#3 Luan Weber (BRA)      Hakkuri          -91                 201 cm           Hypo Tirol Innsbruck

#10 Cameron Brach (CAN) Hakkuri        -94                 198 cm           FC Schüttorf 09 (GER BUN2)

#6 Timonthy McIntosch (USA) Libero     -97                 185 cm           Hypo Tirol Innsbruck

Seuraa heitä:

#3 Luan Weber

Kokenut ja kovakätinen brassihakkuri, joka on pelannut kotimaansa ja Itävallan pääsarjojen lisäksi myös Turkin, Italian ja Saudi-Arabian pääsarjoissa. Nuorempana miehenä, ollut voittamassa Pan American Cup:a Brasilian maajoukkueen matkassa. Paljon vartijana ja tärkeässä roolissa.

#7 Arthur Nath

Joukkueen brassikolmikon nuorimmainen. Hyvä kinttunen yleispelaaja, joka ei hyökkäyspäässä ole yhden tempun varassa. Aloittaa kolmannen kautensa kotimaansa ulkopuolella. Ulkomaan kiertue alkoi saksalaisseura Lüneburgin paidasta, nyt toista kauttaan Innsbruckin jylhissä maisemissa. 

#1 Pedro Frances

Kokenut ja iso brassikeskari, joka parin kauden harha-askelia lukuun ottamatta viihtynyt seurassa jo kaudesta 2011-2012. Kaimmar, jonkun sortin seuraikonista vois puhua. Pitkä ja fyysinen, joka muutamien vuosien takaisissa kohtaamisissa oli verkon valtiaana keskareiden suhteen. Mielenkiintoista nähdä, onko kokeneella karjulla vauhti hidastunut vai vieläkö on kovassa tikissä.

X