VaLePan rutiini toi pisteet Sastamalaan

Kyky-Betset – VaLePa Sastamala Tampere 2–3 (25-20, 19-25, 25-23, 23-25, 10-15)

Ennakkoon oli tiedossa, että Kyky-Betset on kesän aikana vahvistunut kovasti. VaLePa olikin helisemässä Kyy York Areenalla, kun kotijoukkue pakotti VaLePan viidenteen erään. Neljännen erän lopussa ja viidennessä erässä VaLePan kokemus toi voiton Sastamalaan. Kyky-Betsetillä on jokaisella pelipaikalle kovat pelimiehet, joten joukkue tulee yllättämään monta vastustajaa kauden aikana. 

Aloituskoonpanot

Esko, Ekman, Direito, J.Leinonen, Andonovic, Sivula, Pennanen L

Laakso, Berg, Lovejoy, Petrusevic, Sauss, Jansons, Andersson L

Kamppailussa käytiin kahden huippuhakkurin välinen taisto. Erinomaisessa kunnossa oleva Urpo Sivula ja Latvian maajoukkuehakkuri Renars-Pauls Jansons pelasivat molemmat loisto-ottelun. Koko pelin hyökkäystehoissa Jansons oli hivenen edellä, mutta viidennessä erässä Sivula kovuus ja kokemus tuli esille. Hän hyökkäs ratkaisuerässäi 86%:n teholla, Jansons 71%:n tapolla. Sivula päätti pelin ässäsyötöllä. Jiri Leinonen pelasi erinomaisen hyökkäyspelin, 6 aloitussyöttövirhettä heikensi +/- tilastoa. VaLePastakin tuttu Aivars Petrusevics on pelannut vahvaa syyskautta, niin tänäänkin.

Mikko Esko oli kolmanneksi tehokkain pelaaja pukkipaidoista 9/+9, joista 4 tuli torjunnoilla. Tunnustus taitavasta passipelistä tulee antaa myös VaLePasta Kyyjärvelle siirtyneelle Joel Laaksolle.

Libero Eetu Pennanen oli hivenen tarkempi vastaanotossa kuin Joel Andersson, mutta ruotsalainen Andersson on hyvä löytö betonimiesten joukkueeseen.

MVP pelaajat
Kyky: Jansons
VaLePa: Sivula

Parhaat pistemiehet
Kyky-Betset: Jansons 29/+21, Petrusevic 17/+6, Berg 10/+7
VaLePa: Sivula 29/+19, Leinonen 18/+5, Esko 9/+9

Ässäsyötöt   5–13
Syöttövirheet 20–22 
Vastaanotto% 38–47
Hyökkäys% 56–56
Torjunnat 10–5

X