VaLePa otti revanssin tehokkaalla ja virheettömällä pelillä

Pukkipaidat pelasivat pitkähkön tauon jälkeen Vexve Areenalla. Peli selvästi kiinnosti katsojia, 712 lentopallofania oli paikalla. Ennen peliä useammastakin suusta pohdittiin, ottaako VaLePa Sastamala Tampere revanssin Oulussa koetun tappion jälkeen. Ja ottihan se, lähes näytöstyyliin. VaLePa Sastamala Tampere –  Etta 3-0 (25-13, 25-17, 25-17)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Suihkonen, Sundberg, Oivanen, Mutka L
Etta: L Jylhä, Niinivaara, Väisänen, Helenius, Marttila, Sorvoja, J. Jylhä L, Rasinperä L

VaLePan joukkue tuli hyvän treeniviikon jälkeen voitontahtoisena peliin. Kotijoukkueen peli alkoi kankeasti. Kahden syöttövirheen ja kahden Ettan ässäsyötön jälkeen valmentaja Janne Kangaskokko otti aikalisän tilanteessa 3-4. Sen jälkeen hänen ei tarvinnut kantaa huolta joukkueensa pelaamisesta. 

Mikko Esko ruokki hyvän vastaanoton jälkeen hyökkääjiään tasaisesti. Niko Suihkonen kantoi suurimman hyökkäysvastuun tehokkaasti, hyökkäysprosentti 59, lisäksi 3 torjuntaa ja eniten aloitussyöttöjä. Hakkuri Mikko Oivanen, hyökkäys 83%, oli viime metreille asti kiinni 100%:n hyökkäystehoissa. Yhtään hyökkäysvirhettä ei tullut ja lopulta vain kaksi palloa jäi eloon. Toinen niistäkin olisi ollut suora piste, ellei Sundberg olisi hakenut ylipalloa. Sundberg oli syöttöjen kohde, mutta selvitti paineet hienosti. Keskihyökkääjien Karjarinta ja Pettersson 14 hyökkäyksestä tuli 13 pistettä. Osansa oli Mikko Eskon taidokkailla ja oivaltavilla passeilla. 

Ettan hakkuri Ville Sorvoja sekä yleispelaaja Jan Helenius olivat Ettan onnistujat. 

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Suihkonen 17/+11, Oivanen 14/+12, Pettersson 11/+9
Etta: Sorvoja 10/+4 Helenius 9/+4, Väisänen 5/+4

LähiTapiola pisteet
3 Niko Suihkonen
2 Mikko Esko
1 Mikko Oivanen

PROLibero Aleksi Mutka 

Kotipizza Helena Salokoski ja asiantunteva raati palkitsi parhaina VaLePa Niko Suihkonen, Etta Jan Helenius

Jan Helenius: Oli vaikeaa ja hyökkääminen hankalaa, torjunta oli niin kohdallaan. Jos pääsi hyökkäämään niin pallot puolustettiin peliin. Ei tänään keksitty keinoja VaLePan kaatoon.

Niko Suihkonen: Saatiin oma syöttö hyvin kulkemaan ja myös torjuntapeli toimi hyvin. Joka osa-alueella pelattiin tänään hyvin. Saatiin hyvä reeniviikko alle ja levättyä sopivasti. Hyvä peli meiltä.

Olli Kuoksa: Tänään syöttö-vastaanottoon kaatui meidän peli. Vaikea on tämän tilanteen jälkeen saada muita osa-alueita toimimaan.VaLePalle sopii hyvin vanha pallo leijasyöttäjille. Syöttö tulee muuttumaan paljon uuden pallon myötä.

Janne Kangaskokko: Tehtiin hyvin asioita joukkueena ja otettiin myös opiksi viikon takaisesta pelistä. Parin viikon sisällä tietää varmasti, miten alkaa runkosarjan tilanne muotoutua loppukevään pelejä ajatellen

X