VaLePa loistokkaasti voittoon kärkipelissä

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley  3-0 (25-23, 25-18, 28-26)

Syksyn odotetuin peli keräsi Vexve Areenalle mukavasti väkeä. Kansa ei kokoontunut turhaan, nähtiin todellinen huippuottelu. Palloa piti lyödä tosi kovaa, että onnistui saamaan hyökkäyspisteen. Ja kyllä sitä sitten lyötiinkin, tasoltaan aivan huippupeli. 

Aloituskokoonpanot 
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, libero Ruohola
Savo Volley: Ivanov, Savonsalmi, Siirilä, Siltala, Murch, Ojansivu, libero Breilin

Heti ottelun alusta nähtiin loistavia suorituksia puolin ja toisin ja peli pysyi tasaisena. Ensimmäinen erä menikin VaLePalle kahden pisteen erolla. Toisen erän pukkipaidat veivät selvästi, vaikka tekivät 5 syöttövirhettä, Savo Volley yhden. Kolmanteen erään savolaiset tulivat vauhdikkaasti ja karkasivat jo 7-1 johtoon. VaLePa osoitti vahvuutensa ja kiri eroa umpeen pikku hiljaa ja kipusi johtoon ensimmäisen kerran 18-17 tilanteessa. Erä jatkopalloille ja David Petterssonin hyökkäyksellä otteluvoittoon.

VaLePalla ottelun parasta antia oli Mikko Eskon ja Sakari Mäkisen loistava yhteys. Esko heitti nopeaa passia ja Mäkinen oli nopeilla jaloillaan aina valmiina. Isoissa palloissa Aaro Nikula oli mies paikallaan. VaLePa vei hyökkäysprosentit 51%-40%. 

Hyökkäystehojen lisäksi VaLePa oli edellä puolustamisessa. Puolustuksen jälkeiset hyökkäykset 34-19 ja tehot 50%-32%. Risto Ruohola oli jälleen erinomainen. Ulottuva torjunta ja Ruoholan vikkelät jalat antavat erinomaiset mahdollisuudet puolustustaktiikan luomiseen. 

– Meidän joukkueen yhteinen juttu on puolustaminen ja koitetaan tehdä puolustamisesta meidän ykkösjuttu. Meillä on hyviä puolustajia kaikki hakkurista lähtien, totesi Janne Kangaskokko pelin jälkeen.

Vaikka VaLePa voitti 3-0, ei Savo Volley pelannut missään tapauksessa huonosti. Joukkueen hyökkäystehoja vei VaLePan erinomainen puolustuspelaaminen. Pisteiden tekeminen jäi liiaksi Lelu Ojansivun varaan. 

Otteluisäntä Levorannan Autoliike valitsi molempien joukkueiden parhaat pelaajat. Palkinnon jakajana toimivat Jari Penttilä ja Jarmo Hakala.

VaLePa: Aaro Nikula 
Savo Volley: Severi Savonsalmi

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Nikula 22/+14 , Mäkinen 21/+14, Petersson 10/+8
Savo Volley: Ojansivu 13/+10, Savonsalmi 11/+7, Siltala 7/+3

Mestaruusliigapisteet
3 Mäkinen VaLePa
2 Nikula VaLePa
1 Esko VaLePa

PROlibero Risto Ruohola VaLePa

Lehdistötilaisuus

Severi Savonsalmi: VaLePa tuli hyvin ja aina kun päästiin rinnalle niin VaLePa otti askeleen eteenpäin. Erien lopuissa ei saatu palloa kuolemaan. Tiedettiin, että VaLePa on kova.

Aaro Nikula: On hienoa, että Mikko luottaa passeissa minuun. Isot pallot ja torjunta onnistuivat hyvin.

Timo Tolvanen: Pettynyt olen aina, kun tappio tulee 3-0. Harmittaa, että en saanut joukkuetta valmiiksi VaLePaa varten. Vasta viimeisessä erässä joukkue alkoi vääntää kunnolla VaLePaa vastaan niin kuin heitä vastaan pitää vääntää. VaLePa pelasi hyvällä asenteella kolme erää ja puolusti hyvin. Laitapelaamiseen ei saatu vastustajasta otetta. VaLePa pelasi tänään hyvin. Hienoa näitä pelejä olisi pelata koko kausi koko Suomessa.

Janne Kangaskokko: Peli kulki hyvin ja ei mennyt liikaa puristamiseksi, saatiin pelattua sopivalla rentoudella. Olen oikein tyytyväinen peliin. Meidän joukkueen yhteinen juttu on puolustaminen ja koitetaan tehdä puolustamisesta meidän ykkösjuttu. Meillä on hyviä puolustajia kaikki hakkurista lähtien. Kokonaisuutena hyvä ottelu

Kuvat Hannu Moilanen

X