Serbialainen Aleksandar Andonovic VaLePan yleispelaajaksi

Aleksandar Andonovic
Yleispelaaja
Syntynyt 1997, pituus 197 cm
Junioriseurat
GOK Srem Eaton ja VC Novi Sad 
Aikuisena
Crevna Zvezda Belgrade (Red Star)2017 -2022, Serbia
Mladi Radnik Pozarevac 2021-2022, Serbia
Istanbul BBSK 2022-2023, Turkki

Aleksandar Andonovic on kotoisin pienestä Sremska Mitrovican kaupungista, jossa hän myös aloitti lentopallon pelaamisen 7-vuotiaana. Andonovic kertoo, että hän nauttii kaikenlaisesta urheilusta, mutta vapaa-ajalla luonto on hänelle tärkeä.

Andonovic on pääasiassa pelannut kotimaassaan Serbiassa, mutta viime kaudella hän edusti turkkilaista Istanbul BBSK-seuraa. Päävalmentaja Janne Kangaskokko on tarkasti tutkinut serbialaisen otteita ja varmistunut Andonovicin monipuolisuudesta. Kangaskokko on saanut tärkeää taustatietoa VaLePan viime kauden fysioterapeutilta Ziga Copilta.

– Aleksandar on monipuolinen pelaaja, joka tuo joukkueeseen erityisesti hyökkäysvoimaa. Hän pelasi hyvän kauden Turkissa ja odotan hänen jatkavan nousujohteista kehitystään myös VaLePassa. Aleksander on jo pitkänlinjan ammattilainen, vaikka onkin pelannut enimmäkseen kotimaassaan. Uskon myös, että hän sopii myös persoonaltaan joukkueeseen ja luotan, että hän ottaa paikkansa joukkueessa nopeasti.

Andonovic on samoilla linjoilla

– Pidän itseäni monipuolisena pelaajana ja yritän antaa parhaani missä tahansa päävalmentajan Jannen minulle antamassa roolissa.

– VaLePa on hyvin tuttu seura lentopallomaailmasta, heti kun kuulin, että VaLePa on vaihtoehto minulle, sanoin kyllä. Tavoitteeni ovat samat kuin VaLePan tavoitteet, aina korkeimmat mahdolliset. Ensimmäisenä tavoitteena on pääsy Mestarien liigan lohkovaiheeseen ja sen jälkeen puolustaa Mestaruusliigan ja Suomen Cupin mestaruuksia. Odotan erityisen innolla, että pääsen jakamaan kentän lentopallolegendojen Urpo Sivulan ja Mikko Eskon kanssa.

Olen kuullut paljon hyviä asioita Suomesta ja odotan innolla, että saan tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja ihmisiin. Odotan myös kovasti VaLePan fanien tapaamista! 

Jos et jatkossa enää haluaa vastaanottaa näitä viestejä, ilmoita siitä sähköpostilla mauri.esko@valepa.fi

X