Kokkolan Tiikerit testaa lauantaina VaLePan syyskunnon

VaLePa ja Kokkolan Tiikerit ovat vuosien varrella pelanneet useita jännittäviä kamppailuja voitosta ja jopa mestaruuksista. Tiikereiden joukkueen runko on pysynyt hyvin koossa, kun taas VaLePassa muutokset ovat suuremmat. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, millaiset joukkueiden keskinäiset voimasuhteet ovat tällä kaudella.

VaLePa pelasi lauantaina Vantaan Lumo Areenalla Vantaa Ducksia vastaan erinomaisen pelin. Erityisen ilahduttavaa oli nähdä tulokkaiden Aleksandar AndonovicinGabriel Francan ja Chase Direiton vahva peli. Jatkuuko lento Vexve Areenalla lauantaina, jää nähtäväksi. Toinen ilahduttava onnistuminen oli peräti 13 ässäsyöttöä, joista Andonovic syötti 6 ja Jacob Ekman 4. Miro Leinosen kuntoutuminen pelikuntoon lisää leveyttä joukkueeseen.  

Mikko Keskisipilällä alkaa kuudes kausi Kokkolan Tiikereiden päävalmentajana. Hän on luonut joukkueelle oman pelityylin, joka tuottaa jatkuvasti vaikeuksia vastustajille. Joukkueen hyökkäystempo on erittäin nopea. Jopa niin nopea, että laitahyökkääjät eivät aina ehdi lyömään vaan toimittavat palloa power tipillä eli voimapeipillä vastustajan puolelle. Vastustajan torjujien pitää olla tarkkana, muuten pallot kimpoilevat torjujien käsien kautta seinille ja niitä palloja on mahdoton puolustaa. Jere Mäkinen ja Teemu Lahti ovat pitkään pelanneet joukkueessa ja heille pelityyli on tuttu. Akaa-Volleysta tullut Nico Nurmesniemi ja Hurmoksesta takaisin Tiikereihin vaihtanut Lauri Jylhä sopivat myös tähän pelityyliin.

Anton Välimaa pelasi kaksi kautta Akaa-Volleyn passarina, mutta nyt hän on palannut Tiikerit-paitaan ja -tyyliin. Kokkolalaisten pelissä keskipelaajat saavat paljon passia ja päättävät ne kovalla prosentilla. Ikitiikeri ja joukkueen kapteeni Antti Leppälä, (15. kausi Tiikereissä) sekä aikanaan VaLePasta Kokkolaan siirtynyt Rami Rekomaa hoitavat tonttinsa hienosti.

Vielä kaksi erityisyyttä Tiikereiden joukkueesta. Kaikki pelaajat ovat suomalaisia ainoana seurana Mestaruusliigassa. Kokkolan keskipelaaja Walther Schreck ja Hurrikaanin libero Aatu Kukkonen ovat sarjan nuorimmat pelaajat, syntymävuosi 2007. 

VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit la 14.10. Vexve Areena klo 17.00. Otteluisäntänä OP Satapirkka. Peliin kutsutaan erityisesti lapsiperheitä, sillä lapsille on tarjolla aarteenetsintää, kasvomaalausta ja piirustuspiste. Mukana menossa myös Hippo-maskotti. Alle 18-vuotiaat pääsevät peliin ilmaiseksi.

X