VaLePan joukkueen viimeinen puuttuva palanen löytyi Brasiliasta


Gabriel Franca Brasilia

Yleispelaaja
Syntynyt 1996, pituus 195 cm
Seurat
Pacaembu Ribeirao Preto 2017-2020 Brasilia
CDV Textil Santanderina 2020-2021 Espanja
AVP-Palmas 2021-2022 Brasilia
HAOK Mladost Zagreb 2021-2022 Kroatia
Al-Taraji 2022-2023 Saudi Arabia

VaLePan liigajoukkueen uusin vahvistus Gabriel Henrique Silva Franca. tulee kovasta lentopallomaasta Brasiliasta. Brasilialaiseen tapaan hän käyttää itsestään lyhennettyä nimeä Franca. Franca täyttää viimeisen puuttuvan pelaajapaikan VaLePan kokoonpanossa. 

– Tämä on neljäs kauteni Brasilian ulkopuolella (kolmas Euroopassa) ja olen erittäin tyytyväinen, että pääsen pelaamaan Suomeen ja VaLePaan. Aloitin lentopallon pelaamisen kotikaupunkini juniorijoukkueessa ja menin pian pelaamaan muihin Brasilian osavaltioihin, pelasin ammattimaisesti kahdessa joukkueessa Brasilian superliigassa. Brasilian ulkopuolella olen pelannut Espanjassa, Kroatiassa ja Saudi-Arabiassa.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko on videoiden ja monipuolisen taustatyön kautta vakuuttunut Francan taidoista ja sopivuudesta joukkueeseen.

– Franca on mielenkiintoinen pelaaja, jolta odotan tulevalla kaudella paljon. Fyysinen hyökkääjä, joka taitaa myös vastaanottamisen taidon. Franca on tulossa innokkaana Suomeen ja VaLePaan pelaamaan. Hän on jo pelannut kausia Euroopassa ja oppinut viime vuosina myös englannin kielen. Franca täydentää joukkueemme ja yleispelaajaosastomme ja odotan hienoja otteita häneltä europeleissä ja Mestaruusliigassa.

Myös Franca odottaa kovasti kauden alkua.

– Pidän todella pelaamisesta Euroopassa, olen erittäin iloinen, että saan tutustua Suomeen. Seuran suhteen minulla oli monia hyviä suosituksia, joten oli helppo päättää pelata VaLePassa. Haluan tuoda joukkueeseen täyden sitoutumiseni ja voitontahtoni.

VaLePassa on jo kokemusta brasilialaisesta pelaajasta, kun kaudella 2017-2018 Alan Domingos pelasi pukkipaitojen liberona. Alkukauden loukkaantumiset haittasivat peliä, mutta pudotuspeleissä hänen panoksensa mestaruustaistossa oli vahva. Brasilialaisella temperamentilla Alan sai kotiyleisön ja vastustajat syttymään. Kauden aikana Alanista ja hänen perheestään tuli suuria Suomen ystäviä. He ihastuivat Suomen turvallisuuteen, rauhaan ja siisteyteen, jopa talveen.

VaLePa 2023-2024

Passarit
Mikko Esko
Saku Tuomivaara

Keskipelaajat
Jacob Ekman
Miro Leinonen
Chase Direito

Yleispelaajat
Jiri Leinonen
Juho Turri
Juho Kaunisto
Aleksandar Andonoviv
Franca

Hakkurit
Urpo Sivula
Joel Itänen

Libero 
Eetu Pennanen

Valmennus 
Janne Kangaskokko

Huoltaja 
Manu Soro

Tilastot
Minttu Lehmus

Manageri
Hanna Arve-Talvitie

Tiedotus
Mauri Esko
Hanna Arve-Talvitie

Kuvat Gabriel Franca

X