VaLePa varmisti paikkansa välieriin ehjällä pelillä

Valoisa aika on kevätpäivän tasauksen myötä pidempi kuin pimeys. Siltä ei tuntunut ulkona, kun synkkä pilvimassa pimensi aurinkoa ja räntää räpsi pitkin päivää. Vexve Areenalla kaikki oli toisin, kun salin kirkkaissa valoissa päästiin pelaamaan kolmatta ratkaisevaa puolivälieräpeliä TUTO Volleyta vastaan. Sarjan kannalta oli iso harmi, että TUTO Volleyssa hyvin pelannut hakkuri Matias Tihumäki joutui jäämään sivuun ensimmäisen ottelun kolmannessa erässä. Hänen poissaolonsa jätti suuren loven TUTO Volleyn pelaamiseen ja koko paletti meni uusiksi.

VaLePa Sastamala Tampere TUTO Volley 3-0 (25-20, 25-15, 25-17)

Aloituskoonpanot
Esko, Ekman, Savonsalmi, Allik, Mäkinen, Sivula, Pennanen L
Lankinen, Vuorenmaa, Keskinen, Groffier, Siirilä, Karttunen, Sihvonen L

Kaikki erät olivat VaLePan selvää hallintaa. Kolmannessa erässä VaLePa johti 11-4, Antti Karttusen hyökkäyksen jälkeen 11-5, Akseli Lankinen meni syöttämään. Pahat syötöt ja kolme peräkkäistä ässää, TUTO Volley nousi jo kahden pisteen päähän. Seuraavissa palloissa Karli Allik hyökkäsi kauniisti nelospaikalta ja seuraavaksi Sakari Mäkinen pääsi hyökkäämään tyhjiltä ja pukkipaidat menivät menojaan.

Hieno ehjä esitys VaLePalta kaikilla osa-alueilla. Karli Allikin, Sakari Mäkisen ja Eetu Pennasen vastaanottopeli oli erinomaista. Urpo Sivula ja Sakari Mäkinen pelasivat erinomaisen hyökkäyspelin ja Mäkisen aloitussyöttö oli tuhoisa. Allik ihastuttaa taidoillaan. 

Tihumäen poissaolosta johtuen turkulaisten pelikirja meni uusiksi. Akseli Lankinen pelasi uudessa tilanteessa poikkeuksellisen paljon keskeltä. Keskinen hyökkäsi kaksi ensimmäistä erää hyvin, kolmas oli vaikeampi. Antti Karttunen aloitti hakkurina, mutta paikka on outo yleispelaajalle. Kolmannessa erässä Einari Koivisto tuli hakkuriksi ja Karttunen pääsi omalle pelipaikalleen. 

Porin Kalan toimitusjohtaja Matti Riuttala ja Camilla Lehtiö palkitsivat MVP:t

VaLePa Urpo Sivula 
TUTO Volley Akseli Lankinen

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä” Sakari Mäkisen näyttävistä ja taitavista suorituksista.

Parhaat pistemiehet
VaLePa. Sivula 13/+11, Mäkinen 13/+10, Ekman 11/+8 TUTO Volley: Keskinen 9/+3, Vuorenmaa 7/+4, Karttunen 6/+1

Ässäsyötöt 7-4
Syöttövirheet 11-12
Vastaanotto% 66-52
Hyökkäys% 59-39
Torjunnat 7-4

Kuvat Hannu Moilanen

X