VaLePa tyrmäsi unelmapelillä Akaa-Volleyn

Akaa-Volley – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (21-25, 11-25, 19-25)

Akaan Toijalan Monarilla oli odotettavissa tiukka kamppailu naapurijoukkueiden kesken. Akaalaisilla oli alla hankala viikonloppu Oulussa ja Kokkolassa ja VaLePalla monien virheiden kamppailu Ducksia vastaan. Molemmilla joukkueilla oli vahva tahto parantaa omaa peliään. Pukkipaitojen hurmospeli teki Akaa-Volleyn illasta vaikean. 

Aloituskokoonpanot 
Akaa-Volley: Keel, Kaatrasalo, Pitkänen, Pennanen, Mikkonen, Sivula, libero Nurmesniemi
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Kaunisto, Sauss, Nikula, libero Ruohola

Eetu Pennanen kertoi Ruutu+:n ottelun ennakkohaastattelussa, että Akaa -Volley yrittää vaikeilla aloitussyötöillä sekoittaa Mikko Eskon passipeliä. Taktiikka ei toiminut, sillä ensimmäisen erän 11-13 tilanteessa, pukkipaitojen pisteistä 5 tuli akaalaisten syöttövirheistä. Sama jatkui toisessa erässä, kun Akaa-Volley syötti 11 kerta erässä, joista 5 virhettä. Tämä oli yksi pelin ratkaisutekijöistä, virheet Akaalle 13-8 ja ässät VaLePalle 6-3.

Ducks-pelissä VaLePa joutui vaikeuksiin suuren virhemäärän vuoksi. Nyt valmennuksen puhuttelu ennen peliä tuotti tulosta. Virheet hyökkäyksessä jäivät poikkeuksellisen vähäisiksi, vain 4 suoraa hyökkäysvirhettä eikä yhtään lyöntiä torjuntaan. Hyökkäyspaikkojen rakentelua pohjusti VaLePan erinomainen vastaanottopeli. Positiivisten vastaanottojen hyökkäysprosentti 67% ei virheitä hyökkäyksessä.

Lopullinen niitti voittoon tuli torjunta/puolustuspelissä. Torjunnat VaLePalle 11-0 ja tehokkaat hyökkäykset puolustusten jälkeen. Janne Kangaskokon ja Manu Soron mietteitä pelin jälkeen https://www.facebook.com/vammalanlentopallo/videos/784986305392076

Ottelun parhaana palkitut
Akaa-Volley Joni Mikkonen
VaLePa Romanss Sauss

Parhaat pistemiehet
Akaa-Volley Mikkonen 9/+2, Kaatrasalo 7/+4, Pennanen 7/+2
VaLePa Sauss 14/+11, Nikula 13/+11, Mäkinen 12/+6

Mestaruusliigapisteet
3 Romans Sass
2 Mikko Esko
1 David Pettersson

ProLibero Risto Ruohola

Kaikki pukkipelurit onnistuivat erinomaisesti. Tilastoista voi ihailla pelaajien otteita.

X