VaLePa varmaan voittoon

VaLePa Sastamala Tampere lähti peliin kuusikolla, jossa passarina pelasi Mikko Esko, keskipelaajina Jacob Ekman ja Severi Savonsalmi, toisen yleispelaajan paikan otti Ben-Simonin Bonin Sakari Mäkisen rinnalla, hakkurina Urpo Sivula ja liberona Eetu Pennanen. Ducks puolestaan otti passariksi Joona Väänäsen, keskelle Lauri Lehtosen ja Henrik Porkan, yleispelaajina aloittivat Sergej Drobnic ja Ville Kattelus, hakkurina Alek Rastamo ja liberona Louis Pineau. Pukkipaitojen vastaanotto toimi jälleen loistavasti ja Mikko Esko pystyi jakamaan hyökkäysvastuuta tasaisesti. Kolmannessa erässä haastoi jo kotijoukkuetta tosissaan, mutta VaLePan rutiini oli liikaa vantaalaisille. 

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 3-0 (25-19, 25-11, 25-21)

Ensimmäisessä erässä VaLePalla oli unelma-alku. Ducks ei onnistunut tarpeeksi tarkasti vastaanotossa ja VaLePan torjujat vaimensivat Ducksin hyökkäysyritykset. Kotijoukkue karkasi jo 15-5 johtoon. Tämän jälkeen muutaman hienon puolustuspallon jälkeen Ducks pääsi kamppailuun mukaan. Tilanteessa 21-14 Ducksin valmentaja Mika Rajala teki tuplavaihdon Tommi Mäkelä tuli passariksi ja Kalle Kattelus hakkurin paikalle. Drobnicin ässän jälkeen Kalle Katteluksen kahdella hyökkäyksellä Ducks tuli neljän pisteen päähän 22-18. Urpo Sivulan nelospaikan hyökkäyksellä eräpalloon ja Mikko Eskon torjunalla erä Sastamalaan.

Toinen erä oli selvää VaLePa-hallintaa. Jacob Ekamanin kahdeksan peräkkäisen syötön jälkeen VaLePa johti jo 11-2. VaLePa otti erässä 6 torjuntaa ja Ducksin hyökkäysprosentti jäi 17.

Kolmanteen erään Ducksin yleispelaajaksi tuli Kalle Kattelus ja VaLePan toiseksi keskipelaajaksi Mikko Karjarinta. Kahden selvän erävoiton jälkeen pukkipaitojen ote hieman löystyi. Ducks terävöitti hieman aloitussyöttöään ja VaLePan vastaanotto hieman vaikeutui. Erää edettiin tasaisesti tilanteeseen 15-15. Sen jälkeen Sivulan hyökkäyspisteellä, Savonsalmen ässäsyötöllä ja Eskon torjunnalla kotijoukkue eteni 18-15 johtoon ja piti johdon erän loppuun asti. Drobnicin ässäsyötöllä Ducks tuli kahden pisteen päähän. Kangaskokon oikea-aikainen aikalisä toi syöttövirheen. Ottelu päättyi erässä pirteästi pelanneen Savonsalmen kahteen peräkkäiseen hyökkäyspisteeseen.

Ben-Simon Bonin täytti hienosti saamansa mahdollisuuden, joukkueen paras vastaanottaja, hyökkäys 60% teholla ja 2 torjuntaa. Urpo Sivula näytti mahtinsa kolmannen erä tiukoissa tilanteissa. Hän päätti monia ns. roskapasseja tehokkaasti kenttään. Severi Savonsalmi teki pelin alussa kaksi hyökkäysvirhettä, mutta nousi kolmannessa erässä isoon rooliin.

Ducksin selvä ykkönen tänään oli libero Lousi Pineau, loistavalla vastaanotolla ja puolustuspelaamisella. 

Ulla Yli-Hongisto ja kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg palkitsivat MVP:t

VaLePa Ben-Simon Bonin
Ducks Louis Pineau

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä”  Severi Savonsalmi

Parhaat pistemiehet

VaLePa: Sivula 18/+15, Bonin 11/+8, Savonsalmi 9/+6

Ducks: Drobnic 13/0, Rastamo 11/+2, Kattelus V 5/0

Ässäsyötöt 5-3

Syöttövirheet 9-8

Vastaanotto% 67 -53

Hyökkäys% 47-34

Torjunnat 12-3

ProLibero Louis Pineau

Pineau Louis: Tiesimme että ottelu on hankala, ValePa on erittäin vahva joukkue. Keskitymme tästä seuraavaan otteluun. Jos häviämme, olen myös pettynyt omaan peliini.

Ben-Simon Bonin: Peli kulki hyvin. Ensimmäinen erä oli kaksijakoinen, alku lähti hyvin liikkeelle, mutta eränloppupuolella teimme myös omia virheitä. Olen tyytyväinen toiseen  erään ja erityisesti, että pystyimme pelaamaan korkealla tasolla. Olen tyytyväinen kolmannen erän voittoon, ja pystyimme voittamaan sen erän tasaisuudesta huolimatta.

Mika Rajala: Tottakai on haastava tilanne, päävalmentaja on kotona kipeänä. Koitimme saada hyvää meininkiä kentälle. Toinen erä oli pannukakku, mutta kolmannessa erässä pystyimme haastamaan VaLePaa hyvällä tasolla. Täytyy olla ylpeä, että saatiin pitkän erätauon jälkeen hyvä taisteluilme kentälle. Pudotuspelejä kohden mennään ja olemme tottuneet olemaan joukkue, joka taistelee vahvasti.

Janne Kangaskokko: Tyytyväinen 3-0 voittoon, mikä oli meidän tavoitteena. Selkeästi Ducks ei ollut virkeimmillään alussa ja tämä vaikutti meidänkin toimintaan. Saatiin kuitenkin hyvä peli-ilme pidettyä ja siihen olen tyytyväinen. Oma fokus ja taso on pidettävä korkealla ja ei pidä lähteä mukaan vastustajan alavireisyyteen. Toinen erä erittäin hyvää peliä ja 6 torjuntaa. Ben-Simonilla hyvä pelikokonaisuutena ja hän teki juurikin niitä asioita, joita olemme keskustelleet.

Suomen cupissa vastaan tulee Savo Volley ja kaksi peliä ollaan tällä kaudella heitä vastaan pelattu. Ottelu tulee varmasti olemaan henkien taisto ja lähdemme haastamaan hallitsevaa cupin mestaria.

Kuvat Hannu Moilanen

Insidevalepassa avataan tänään seuraava joulupaketti, kun Suomen urheilun ja lentopallon yksi kovimmista @tuomas_sammelvuo vierailee illalla klo 21.30 alkavassa Insidevalepan lähetyksessä. Mitä sinä haluaisit Köpiltä kysyä? @jarski_korhonen isännöi ja toimii myös katsojien äänenä suorassa lähetyksessä. Tervetuloa mukaan!

https://m.twitch.tv/search?term=insidevalepa

X