VaLePa vakuuttava valtias

3. finaali
Savo Volley – VaLePa 0-3 (13-25, 21-25, 20-25)

Vähän oli perhosia vatsassa ennen finaalia. Savo Volley pelasi ensimmäisessä kotipelissään kotihallissa loistavaa lentopalloa laajalla rintamalla. VaLePan joukkue osoitti loistavaa keskittymistä. Joukkue pelasi vähillä virheillä ja pakotti savolaiset vaikeuksiin. Kaksi viimeistä erää olivat tasaisia, mutta VaLePa käänsi erät loppumetreillä itselleen. Mikko Karjarinnan hyökkäys vapautti joukkueen riemuun. Loistavaa, neljäs peräkkäinen mestaruus.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, Ruohola L
Savo Volley:Ivanov, Siirilä, Savonsalmi, Siltala, Räsänen, Ojansivu, Breilin L

Ensimmäinen erä kääntyi lopulta selkeästi VaLePalle. Ratkaisevan repäisyn teki Aaro Nikula, hyökkäyksellä 12-9 ja sen jälkeen kaksi ässäsyöttöä peräkkäin. Mikko Esko viimeisteli erävoiton pitkällä syöttövuorolla 18-12 tilanteeksi 23-12, joukossa kaksi ässää. VaLePa teki 4 ässää yhden syöttövirheen, Savo Volleyn syöttösaldo 4 virhettä ei ässiä.

Toisessa erässä Savo johti pitkään 1-2 pisteellä. Nikula otti tärkeän torjunnan ja peli tasan 21-21. Sitten David Pettersson syötti ässän ja Nikula viimeisteli kahdella torjunnalla.

Kolmannessa erässä Savo otti 3-0 ja 4-1 johdon, mutta VaLePa ei tästä hätkähtänyt. VaLePa tuli tasoihin 5-5 ja tasatahtia edettiin, kunnes Savon väärästä järjestyksestä pukkipaidoille johto 17-15. VaLePa piti johdon loppuun asti. Mikko Karjarinta otti torjunnan Savon keskihyökkäyksestä 22-18. Romans Sauss vie kutospaikan hyökkäyksellä ottelupalloon ja Karjarinnan keskihyökkäyksellä VaLePan finaalijännitys purkautui voiton riemuun. 

Koko VaLePan joukkue pelasi erittäin keskittyneesti ja kaikesta huomasi, että fokus oli vahvasti pelissä. Keskittyminen näkyi aloitussyötöissä, joissa VaLePa minimoi virheet (7) ja syötti 8 ässää. Väistämättä joidenkin rooli on näkyvämpi, mutta kaikkien rooli lopputulokseen on yhtä tärkeä. Näkyvimmät olivat Mikko Eskon varma, monipuolinen passipeli. Aaro Nikula oli edelleen tehokas hyökkääjä ja otti 5 torjuntaa ja kolme ässäsyöttöä. Lisäksi Aaro puolusti tuloksekkaasti. Romas Sauss oli myös näyttävä hyökkääjä. Sakari Mäkinen kunnostautui vastaanotossa ja viisaissa hyökkäysratkaisussa. David Pettersson oli finaalien paras keskitorjuja. Mikko Karjarinta pelasi koko finaalisarjan ajan kauden parhaita pelejä, suurten pelien mies. Risto Ruoholalle media kasasi paineita ennen finaaleja. Risto kellisti paineet hienosti, vastaanotto kesti ja monia loistavia puolustuspalloja. 

Savo Volleyn paras tänään Mikko Räsänen, hyvä vastaanotto ja tehokas hyökkääjä. Savo Volley joutui finaalijännityksen alla virheisiin. Vastaanotossa oli epävarmuutta ja joukkueella oli vaikeutta luoda hyviä hyökkäyspaikkoja. Lelu joutui usein vain toimittamaan pallon vastapuolelle. 

On tullut runsaasti palautetta, miten kotikatsomoissa on panostettu kannustamiseen VaLePan väreissä ja asuissa. Kiitos kannustuksesta ja mukanaolosta koko kauden ajan. 

Kuva Teemu Hassinen

X