VaLePa tasoitti finaalivoitot – keskipelaajat isossa roolissa

Jälleen se nähtiin, yksi yö kaiken muuttaa voi, varsinkin lentopallossa. Tiistaina VaLePa antoi Savo Volleylle voiton avaimet omilla virheillä. Peli meni hosumiseksi ja yliyrittämiseksi. Keskiviikkoaamuna joukkue kävi päävalmentaja Janne Kangaskokon johdolla läpi ongelmakohdat. VaLePan peli rauhoittui ja turhat virheet jäivät pois. Samalla pukkipaitojen torjuntapelin hosuminen jäi pois ja VaLePa nappasi yhteensä 18 torjuntaa. VaLePa nappasi 3-1 voiton ja lauantaina pelataan Vexve Areenalla ratkaiseva viides välieräpeli. Savo Volley on osoittanut vaarallisuutensa ja kamppailu finaalipaikasta tulee olemaan kova. Lauantaina on luvassa jännittävä kamppailu ja kotiyleisön tuki on tärkeä.

Savo Volley – VaLePa Sastamala Tampere 1-3 (21-25, 21-25, 25-21, 20-25)

Savo Volley jatkoi pelin alussa siitä, mihin se tiistaina jäi. Hyvällä tojunta- ja vaimennuspelillä se siirtyin 12-6 johtoon. Sakari Mäkisen nelospaikan hyökkäyksellä VaLePa sai syöttövuoron ja Severi Savonsalmi lähetti peräkkäin kuusi vaikeaa aloitussyöttöä. Savolaisten vastaanotto jäi irti ja VaLePa pääsi peliin mukaan, tilanne 12-12. Savonsalmi syötti vielä erän lopussa viisi syöttöä aj päätti erän ässään.

Toinen erä oli selkeää VaLePan hallintaa. Eräpallossa Jacob Ekman puolusti hienosti tiikerillä savolaisten lyönnin ja Karli Allik sai päättää erän.

Kolmannessa erässä VaLePan peli meni vähän varovaiseksi ja peli pysyi tasaisena. Savo Volley teki tuplavaihdon tilanteessa 21-20. Ilja Ivanov syötti kovia syöttöjä, kaksi peräkkäistä ässää ja kotijoukkue eteni eräpalloon, jonka Andrus Raadik päätti.

Neljännessä erässä VaLePa palasi omalle tasolleen, neljä ässäsyöttöä ilman virheitä ja viisi torjuntaa erään.

Pelaajien tehotilastot ovat VaLePan tilastoista.

Severi Savonsalmi 12/+10 pelasi mahtavan aloitussyöttöpelin, lisäksi hän otti viisi torjuntaa. Jacob Ekman 17/+12 otti peräti 7 torjuntaa ja hyökkäyspisteitä hän teki 10. Karli Allik oli tehokkain laitahyökkääjä.

Savo Volleyn parhaat olivat varsinkin ottelu toisella puoliskolla tehokkaasti hyökännyt Veikka Lindvist 17/+8 ja keskipelaaja Jacub Kovac 11/+8.

MVP:t
Savo Volley Veikka Lindqvist
VaLePa Sakari Mäkinen

5. ratkaiseva  välierä

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley lauantaina 8.4. klo 17 Vexve Areena

X