Sastamala Open 2022 hienosti alkuun U 14 sarjoilla

Tänään kauniissa säässä päästiin aloittamaan tämän kesän Sastamala Open. Kesän ensimmäisessä U 14  SM-osakilpailussa oli mukana yhteensä 34 paria. Tytöt kilpailivat A ja B sarjoissa ja pojat yhdessä sarjassa. Joukkueet hoitivat hienosti toimitsijatehtävät ja peleissä oli hieno urheiluhenki joukkueiden välillä. Huomenna Kaalisaaressa ja Vinkissä ottellaan sarjassa U 18.

Hyvän urheiluhengen lisäksi tapahtumassa kiinnitettiin huomiota hiilijalanjälkeen yhteistyössä Hyötykeräyksen kanssa. – Olemme lanseeranneet nelilokeroastian muutamassa yrityksessä sekä tapahtumamassa ja kokemukset ovat olleet hyviä, kertoo Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen. Ensimmäisen kerran astioiden toimivuutta kokeiltiin VaLePan finaalipeleissä. Sekajätteen määrä väheni jopa 86 %, kun eri materiaalien erilliskeräys tehtiin katsojille helpoksi. – Tämä osoittaa sen, että ihmiset haluavat kierrättää ja ovat myös tietoisia siitä, miten eri jätejakeet kierrätetään. Vastaavia tuloksia olemme saaneet myös yrityksien kanssa, jotka ovat ottaneet erilliskeräyksen käyttöön, kertoo Jokinen. Nelilokeroastiat ovat käytössä myös VaLePa järjestämässä beach volleyn SM -avausturnauksessa 15.-19.6. Tapahtuman järjestämisessä kiinnitetään muutenkin huomiota hiilijalanjälkeen. – Tavoitteemme on tehdä toiminnastamme hiilineutraalia ja nyt otamme ensimmäisiä askelia kohti tätä tavoitettamme, kertoo VaLePan urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitie.

Päivän finaalit

Tytöt U 14 Söderlund/Sinkkilä – Kimpimäki/Mäkinuutila 2-0 (21-10, 21-11)

Tytöt U 14 B Luongo/Tolonen – Salminen/Kakko 0-2 (21-23, 11-21)

Pojat U14 Esko/Marttila – Välimäki/Roininen 0-2 (19-21, 16-21)

Tulokset kaikista peleistä löytyvät osoitteesta https://beachvolley.torneopal.fi/

X