Sastamala Open kerää beach volleyn superviikolle sadoittain pelaajia Sastamalaan

VaLePa järjestää Sastamala Beach Open 2022 turnauksen Kaalisaaressa ja Vinkissä. Kesästä 2016 lähtien VaLePa on järjestänyt beach volleyn SM-osakilpailun nuorten U 14 ja U 18 ja aikuisten naisten ja miesten sarjoissa. Nyt uutuutena on lisäksi 2. ja 3. tason aikuisten turnaus, Jyrki Nurminen Beach Volley Tour (JNBT). Keskiviikkona 15.6. aloittavat sarjat U 14 ja sunnuntaina 19.6. pelataan Kaalisaaressa aikuisten finaalit noin kello 15.

15.6.2022 U14 Beach Volley, Kaalisaari ja Vinkki
16.6.2022 U18 Beach Volley, Kaalisaari ja Vinkki
17.6.2022 Aikuisten SM Beach Volley osakilpailu karsinta, Kaalisaari
18.6.2022 Aikuisten SM Beach Volley osakilpailu
18.6.2022 Jyrki Nurminen Beach Volley Tour naiset, Vinkki
19.6.2022 Aikuisten SM Beach Volley osakilpailu + finaalit, Kaalisaari
19.6.2022 Jyrki Nurminen Beach Volley Tour miehet, Vinkki

Turnauksen johtaja ja organisoija VaLePan urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitie on iloinen tapahtuman suuresta suosiosta.

– Yhteensä eri sarjoihin on ilmoittautunut yli 350 pelaajaa. Kaalisaaren ja Vinkin biitsikentät ovat tiiviissä käytössä aamusta iltaan. Kaikkiaan turnaus tuo Sastamalaan 2000-3000 ihmistä. Tämä on iso piristysruiske Sastamalalle, kaupoille, ravintoloille yms. elinkeinoelämälle. Turnauksen järjestelyissä on mukana satakunta JunnuValepan ja VaLePan talkoolaista sekä viisi OP-kesäduunin kautta palkattua työntekijää.

Miesten pääsarjassa kirkkaimmat tähdet ovat Suomen ykköspari Santeri Siren ja Jyrki Nurminen. Valepalaisista Joel Laakso pelaa Kasimir Vuorisen kanssa. Myös Urpo Sivula pelaa pääsarjassa Valtteri Tuomiston kanssa. Valtteri on pelannut VaLePan juniorijoukkueissa ja isä Jouni oli aikanaan ensimmäinen valepalainen, joka lähti ulkomaille, Norjaan, ammattilaiseksi.

Myös naisten sarjassa on paikallisväriä. Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen ovat Sastamalasta kotoisin ja saaneet biitsioppinsa täällä. Viime vuoden voittajan, Mouhijärveltä kotoisin olevan, Pinja Jokelan parina pelaa Hanna Kimpanpää, joka on VaLePassa. Hänet nähdään nyt pienen tauon jälkeen beach volleyssa. Metsäkoivun sisarukset Tuuli ja Katja kuuluvat naisten sarjan ennakkosuosikkeihin.

Otteluohjelmat, aikataulut ja ilmoittautuneet löytyvät osoitteesta https://beachvolley.torneopal.fi/

VaLePa järjestää Tampereen Ratinassa 12.-14.8. Beach Volley SM-finaalit 

Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen
Katja ja Tuuli Metsäkoivu

X