Severi Savonsalmi saksalaiseen huippuseura VfB Friedrichshafeniin

Severi Savonsalmen pelaa kaksi seuraavaa kautta saksalaisessa huippuseurassa VfB Friedrichshafenissa. Seura on vuosikaudet ollut Saksan kärkiseuroja, ja menestystä on tullut myös europeleissä. Savonsalmen rinnalla on kaksi kokenutta keskipelaajaa Marcus Böhme ja Aleksandar Nedeljkovic.  VaLePan ja Friedrichshafenin kanssa on ollut jo aiemmin yhteistyötä, sillä viime kaudelle Ben-Simon Bonin tuli VaLePaan Friedrichshafenin organisaatiosta. VfB Friedrichshafenin tiedote

Severi Savonsalmi tuli kaksi kautta sitten VaLePaan.  Hän halusi tulla Sastamalaan, koska hänellä oli  selkeä tavoite urallaan. Savonsalmi perusteli seuravaihtoa seuraavasti.

– Tavoitteeni on ulkomaan ammattilaiskentät. Siksi haluan kehittyä urallani. Kokonaisuudessa VaLePa on Suomessa minulle täydellinen seura kehittymiselle. Valmennus on erinomaista, ja VaLePaan on tulossa ensi kaudellekin kova porukka. Vexve Areenalla fysiikka- ja lajiharjoitukset ovat aina samassa paikassa ja siellä on loistavat harjoitusolosuhteet. Olen kuullut pelkästään hyvää seuran toiminnasta.

Kahden kauden aikana Savonsalmi on kehittynyt huimasti VaLePassa teknisesti, fyysisesti ja taktisesti, mutta ennen kaikkea ”Seve” on ymmärtänyt vaatimukset huippu-urheilijan elämän vaatimukset; harjoittelu, lepo, oikea ruokavalio ja tinkimätön asenne harjoitteluun. Hatunnosto Severille, hän tarttui nöyrästi haasteisiin suuri päämäärä mielessään. Maajoukkuepelit ja leiritykset tukivat hänen tavoitettaan. 

Euro- ja maajoukkuepelien myötä Savonsalmi on saanut antaa näyttöjä kansainvälisillä kentillä. 

Kiitos Severi näistä kahdesta vuodesta, loit positiivista tunnelmaa joukkueeseen ja olit aina valmis antamaan aikaasi junioreille ja juttelemaan faneille. Kunnioitus koko organisaatiota kohtaan näkyy myös Severin tervehdyksessä. 

– Haluan kiittää VaLePaa hienoista kahdesta vuodesta. Oppia sain paljon VaLePassa, joka seurana toimi mahtavasti. Erikoisisot kiitokset talkoolaisille ja faneille!  Kaikkea hyvää koko VaLePan väelle myös jatkossa!

Onnea ja menestystä jatkoon ja tervetuloa takaisin, kun on sen aika!

Rauhallista Juhannusta kaikille valepalaisille!

X