Odotetut puolivälierät Joensuun Hurmosta vastaan käynnistävät keskiviikkona

Mestaruusliigassa seitsemänneksi sijoittunut Karelian Hurmos on VaLePan puolivälierävastus. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kaksi kertaa Joensuussa ja kerran Sastamalassa. Kaikki pelit ovat olleet äärimmäisen tasaisia, mutta VaLePa on onnistunut kairaamaan kaikista otteluista 3-2 voiton. Vastus on siis kova ja nyt on kotiyleisön tuki tarpeeseen. Samalla osallistut VaLePan kampanjaan:

Meidän vuoromme auttaa

Ukrainan sota on koskettanut myös meitä ja koko urheilumaailmaa. VaLePa järjestää 16.3 pelattavassa puolivälieräottelussa VaLePa-Karelian Hurmos lippukampanjan. VaLePa lahjoittaa Uncefin kautta 1€/ostettu lippu Ukrainan lapsille.

Otteluisäntänä on VaLePan pitkäaikainen yhteistyökumppani Satahenkilöstö, https://satahe.fi

VaLePa on pääasiassa pelannut kokoonpanolla, jossa yleispelaajina ovat pelanneet Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen. Molemmat ovat todella taitavia ja tehokkaita pelipaikallaan ja on ilo seurata heidän juonikasta pelaamistaan. Passari Mikko Esko tunnetaan monipuolisena pelinrakentajana, joka pitkän pelaajakokemuksen myötä löytää oikeat ratkaisut hyökkääjien päätettäväksi. Risto Ruohola on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut libero puolustuspelin johtajana. Keskiverkolla Sebastian Rösler ja Severi Savonsalmi keskittyvät torjuntapelaamiseen, mutta tarpeen mukaan päättävät nopeatempoisia hyökkäyksiä. Hakkurin paikalla ovat vuorotelleet Matias Tihumäki ja Alberto Cavasin. Tihumäki loistaa hyökkäysten lisäksi torjujana ja Cavasinin kädestä lähtee parhaimmillaan liigan kovimpia syöttöjä ja hyökkäyksiä.

Etta-pelissä voiton hankkivat joukkueen toinen passari Joel Laakso, joka on passipelin lisäksi erinomainen puolustuspelaaja. Tuomas Tihumäki on veljensä Matiaksen tavoin hyvä torjumaan. Yleispelaajat Ville Järnvall ja Raivis Oiguss vakuuttivat ennakkoluulottomalla pelillä kotiyleisön. Järnvall on kunnostautunut vastaanottajana ja Oiguss varmana hypärisyöttäjänä.

Karelian Hurmosta joku asiantuntija povasi jopa sarjan heittopussiksi. Hurmos on kuitenkin ollut Mestaruusliigan positiivisin yllätys. Valmentaja Matti Alatalo on tehnyt joukkueen kanssa hyvää työtä. Jere Heiskanen on kotikaupungissaan vastuun myötä noussut sarjan yleispelaajien eliittiin. Matias Korhonen on 187 cm pitkä, mutta silti vaikea torjuttava. Samasta pelipaikasta kamppailee toisen polven latvialainen liigapelaaja Markus Cielavs. Keskipelaajat Atte Rissanen ja Petteri Härkönen ovat pelipaikallaan varsin tehokkaita. Libero Tatu Hakkarainen esitti Vexve Areenalla kypsää puolustuspeliä. Hakkuri Eetu Häyrinen on kokenut liigapelaaja. Junnuvalepan.Pikkupukeilla on oma fanikatsomo.

Junnuvalepan Pikkupukeilla on oma fanikatsomo. Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi kaikkiin pudotuspeleihin. Junnuvalepa on lähettänyt kutsun myös kaikille paikkakunnan junioriseuroille. Mielenkiintoista nähdä millaisia verkkapukuja nähdään keskiviikkona Vevxe Areenalla, kannustus on ainakin taattu. 

X