VaLePa vahvuuksillaan välieriin

VaLePa lähti lauantaina kohti Joensuuta valmistautumaan tärkeään mahdollisesti ratkaisevaan puolivälieräpeliin. Puolivälierissä paineet ovat aina kovat kärkijoukkueilla. Vaikka Pukkipaidat vei Sastamalassa pelatut ottelut näytöstyyliin, mitään lopullista ei joukkue vielä ollut voittanut.

Karelian Hurmos – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (21-25 16-25 24-26)

Aloituskokoonpanot

Hurmos: Lasse Jylhä, Rissanen, Härkönen, Heiskanen, Korhonen, Häyrinen, Hakkarainen L

VaLePa: Esko, Savonsalmi, Rösler, Hänninen, Mäkinen, Tihumäki. Ruohola L

Ottelu alkoi VaLePan tavaramerkillä, tuhoisilla aloitussyötöillä ja joukkue eteni 17-11 johtoon. Seuraavassa jaksossa oli Hurmoksen momentum. Joukkue taisteli puolustuspelillä pallot peliin ja nousi pisteen päähän 18-19. VaLePa onnistui ottamaan tarvittavat pisteet. Jiri Hännisen ässäsyötöllä VaLePa pääsi eräpalloon ja Matias Tihumäen hyökkäyksellä erävoittoon.

Toinen erä tuli VaLePalle helposti, mutta pitkän erätauon jälkeen Hurmos pääsi yllättämään ja meni 12-6 johtoon. Mikko Eskon syöttövuorolla Hurmos sortui virheisiin ja peli tasoittui 12-12. Hännisen hyökkäyspisteellä Pukkipaidat nousi ottelupalloon, sen jälkeen Esko torjui Häyrisen hyökkäyksen ja VaLePa pääsi tuulettamaan välieräpaikkaa.

VaLePa on löytänyt runkosarjan jälkeen omat vahvuudet pelaamiseen. Joukkueen vastaanotto on Hurmos-peleissä ollut käsittämättömän tarkkaa, Hänninen, Mäkinen ja Ruohola ovat olleet tässä loistavia. Kun Esko pääsee näistä jakamaan passeja, vastassa on useimmiten korkeintaan yksi torjuja. Myös joukkueen torjuntapeli on aivan uudella tasolla.

Savo Volley on vahvoilla Vantaa Ducksia vastaan ja päässee välieriin. Akaa-Volley ja Loimu käyvät tiukkaa taistelua välieräpaikasta, samoin Hurrikaani ja Tiikerit. Näiden ottelujen tulos ratkaisee VaLePan välierävastustajan. Välierät alkavat viikolla 13.

X