Savo Volley vahvempi ratkaisuhetkillä

Savo Volley – VaLePa Sastamala Tampere 3-1 (25-23, 25-23, 21-25, 25-15)

– Peli ei noussut korkeatasoiseksi, meillä on ollut pientä otteluruuhkaa ja VaLePalla on puolestaan pitkä aika edellisestä pelistä. Molempien joukkueiden peli oli ailahtelevaa, arvioi Savo Volleyn hakkuri Lelu Ojansivu ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

On totta, että pelissä nähtiin muutaman pisteen pisteputkia, mutta enimmäkseen peli oli tasokas kahden Mestaruusliigan kärkijoukkueen välinen taisto. Kahdessa ensimmäisessä erässä VaLePa hallitsi peliä niukasti. Ensimmäisessä erässä VaLePa johti 22-19, mutta Michael Michelau vaimensi nelospaikalta tehokkaasti pukkipaitojen hyökkäykset. VaLePan vastaanottovirheen jälkeen Savo Volley pääsi ottelupalloon ja Michelau päätti erän.

Toisen erän 21-19 VaLePa-johdossa Savo Volleyn ratkaisijaksi nousi Lelu Ojansivu. Ensin hyökkäyksellä syöttö omalle joukkueelle ja perään kaksi ässää. Jacob Kovacin torjunnalla eräpallo savolaisille ja Andrus Raadik löi erän viimeisen pallon kenttään.

Pitkän tauon jälkeen VaLePa hallitsi peliä vähemmillä virheillä ja Sakari Mäkisen, Jiri Hännisen ja Alberto Cavasinin hyökkäystehoilla. Mäkinen vei sastamalalaiset eräpalloon ja ratkaisu lähti Hännisen kädestä.

Neljännessä erässä pukkipaitojen vastaanotto jäi irti verkosta ja savolaisten tarkka torjunta vei terän VaLePan hyökkäyksistä.

Savo Volley ansaitsi tänään voittonsa. Joukkueen torjuntapeli on hyvää keskimiesten Jakub Kovac (4 torjuntaa) ja Miki Jauhiainen (5 torjuntaa) johdolla. Lelu Ojansivu 20/+14 pelasi hienon pelin ja Michel Michelau vastaanotti ja hyökkäsi hyvin, mutta viisi syöttövirhettä pudotti tehoja.

VaLePa ei yltänyt tänään parhaaseensa, mutta kyllä se peli on sieltä tulossa. Sebastian Rösler teki 8 passista 7 pistettä ilman virheitä. Joukkueelle tuli normaalista poiketen muutamia sekaannuksia kenttäpelissä. Runkosarja päättyy 12.3. ja VaLePalla edessä vielä 13 peliä, joten joukkueella on aikaa hioa peliä. Haasteena tiiviissä ottelurytmissä on pelaajien kuormituksen jakaminen.

Pelimatka jatkuu Joensuuhun, jossa vastassa on Hurmos huomenna klo 18.30. Ruutu+ näyttää ottelun. Lauantaina on vuorossa kotipeli Vantaa Ducksia vastaan. Pirkanmaan koronanyrkki esittää Aluehallintovirastolle, että matalan riskin tapahtumat avataan yleisölle ja tiloihin saisi ottaa puolet katsomokapasiteetista. Odotetaan kuitenkin vielä Avin päätöstä asiasta.

X