Savo Volley vei Suomen Cupin kenraaliharjoituksen

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 2-3 (23-25, 25-12, 29-27, 18-25, 12-15)

Illan pelin asetelma oli mielenkiintoinen pelaavathan samat joukkueet vastakkain sunnuntaina Finnish Teknikum Cupin finaalissa, voittaja on Suomen Cup kannun haltija seuraavan vuoden. Pelaajien ajatukset taisivat olla jo sunnuntain pelissä, sillä pelin taso ailahteli ja virheitä tuli tavallista enemmän. Toisaalta ajoittain nähtiin pitkiä hienoja palloralleja, joissa joukkueet puolustivat näyttävästi. Myös katsojat taisivat jo odottaa viikonlopun Cup-pelejä, sillä yleisömäärä 637 huippupeliin oli pieni pettymys.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Sundberg, Suihkonen, Oivanen, Mutka L
Savo Volley: Ivanov, Leitzke, Savonsalmi, Siltala, Määttänen, Ojansivu, Ayzenberg L

Savo Volley vei niukasti ensimmäisen erän. Pukkipaitojen peli kaatui syöttöpeliin, 7 syöttövirhettä 1 ässä, kun Savo Volleylla oli 3 ässää ja vain yksi virhe.

Toisessa erässä tahti kääntyi täysin. Savolaiset olivat suurissa vaikeuksissa leijojen vastaanotossa ja hyökkääjät sortuivat hyökkäysvirheisiin. 

Kolmas erä oli ottelun tasokkain ja tasaisin, kun edettiin tasapisteissä kalkkiviivoille, mutta VaLePan Mikko Oivanen piti loppumetreillä VaLePan pelissä mukana ja torjui eräpallossa Miro Määttäsen.

Määttänen lähti päättäväisesti neljänteen erään, todella kovia pommisyöttöjä, joukossa pari ässää ja tilanne oli yhtäkkiä 6-0 Savo Volleylle. VaLePa nousi vielä sillasta pisteen päähän 10-11. Savolaiset onnistuivat kuitenkin erinomaisesti aloitussyötöissä ja veivät erän. Ojansivu ja Siltala aloittivat erän vaihdossa, mutta tulivat takaisin loppuerästä kentälle.

Viides erä eteni taas tasaisena. Savo Volley onnistui selkeästi paremmin vastaanotossa ja pystyi näin hyökkäämään tehokkaammin. Erä päättyi VaLePan syöttövirheeseen. 

Savo Volleyn kiistatta paras oli Miro Määttänen, joka teki tuhojaan erityisesti aloitussyötöissä, mutta myös hyökkäyksessä. 

VaLePasta palkittiin ansaitusti parhaana Niko Suihkonen. VaLePan pitää parantaa viikonlopun finaaliin erityisesti syöttöpeliä, 21 syöttövirhettä on liikaa. Varsinkin, kun suurin osa tulee leijasyötöistä. 

Fedor Ivanov: Tiukka ja ailahteleva kamppailu. Kun hyökkäys kulki niin saatiin  hyvää peliä aikaiseksi, mutta peli oli hyvin ailahtelevaa. Oli hyvä, että meillä oli peli tässä samassa hallissa ottelu ja sunnuntaina uusi ottelu.

Niko Suihkonen: Virheitä tuli sekä itselle että vastustajalle. Oma hyökkäys kulki ihan ja joukkueen hyökkäys kulki hyvin. 21 syöttövirhettä ja 6 ässää niin näillä ei pelejä voiteta. Mutta tästä kohti sunnuntain finaaliin.

Jukka Tuovinen: Ailahtelevaa peliä, vaihdosta saatiin uutta virtaa kentälle ja Lelu ja Silli pääsivät lepäämään hetkeksi. Olivat sitten taas virkeämpiä viidennessä erässä. Kroppa pitää terävöittää sunnuntain otteluun.

Janne Kangaskokko: Ailahteleva ottelu, pieniä asioita jäi hieman kaivelemaan omasta pelistä ja niihin pitää puuttua tässä vielä. Normaali palautuminen tästä ja siitä valmistautuminen sunnuntain Finnish Teknikum cupin finaaliotteluun.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Oivanen 20/+9, Suihkonen 20/+8, Pettersson 12/+7
Savo: Määtänen 22/+6, Siltala 21/+10, , Ojansivu 12/+6

LähiTapiola pisteet: 3 Määttänen, 2 Suihkonen, 1 Oivanen

PROLibero Mutka

X