Saksalainen Sebastian Rösler täydentää VaLePan keskipelaajaosastoa

VaLePa menetti lähes samanaikaisesti kaksi keskipelaajaa. Tuomas Hautalan akillesjänne on operoitu tällä viikolla ja Mikko Karjarinta on sivussa tammikuun. Tuomas Tihumäki jo nostettiin 2-sarjasta liigajoukkueeseen, mutta jo harjoitustenkin vuoksi pitää joukkueessa olla vähintään kolme keskipelaajaa. 

VaLePa on luonut kansainvälisiä suhteita Italian lisäksi Saksaan. Nyt apu löytyi Saksasta Hachingin joukkueesta. Hachingin kausi on päättymässä, koska heidän joukkueensa ei selviytynyt pudotuspeleihin ja siksi Sebastian Rösler on vapaa hakemaan uusia haasteita urallaan. Hän on 21-vuotias keskipelaaja ja pituutta hänellä on 195 cm. Hän aloitti lentopallon pienessä Dippoldiswalden kaupungissa, joka on itäisessä Saksassa hyvin lähellä Tsekin rajaa. Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa miesten 3-sarjassa 15-vuotiaana. Sen jälkeen hän siirtyi parinkymmenen kilometrin päähän VC Dresdenin joukkueeseen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Viime syksynä siirtyi Münchenin kupeessa olevaan Hachingin joukkueeseen Saksan Bundesliigan pääsarjaan. Rösler voitti beach volleyssä Saksan mestaruuden U19 sarjassa 2019. 

Mikko Esko aloitti ammattilaisuransa Hachingin joukkueessa. Silloin valmentajana toimi Mihai Paduretu, joka on nyt seuran presidentti. Myös VaLePan suhteet Friedrichshafenin joukkueeseen tukivat siirtoa. 

Sebastian Rösler saapuu Suomeen tänään iltapäivällä ja odottaa innolla pääsyä VaLePan harjoituksiin ja peleihin. Rösler ihailee kaunista suomalaista luontoa ja totta kai suomalainen sauna kiinnostaa. Mikko Eskon rannassa pumppu pitää avantoa auki läpi talven, joten jäädään odottamaan, millaisia Suomi-kokemuksia Rösler saa täältä mukaansa.

”Pidän hyökkäämistä parhaana ominaisuutenani. Pystyn monenlaisiin ratkaisuihin eri tilanteissa ja nautin erilaisista hyökkäysyhdistelmistä passarin kanssa.” 

”Tiedän, että VaLePan joukkue on saavuttanut runsaasti menestystä viime kausina. Tottakai pokaalit ja menestys kiinnostavat. Kuitenkin minulle on tärkeää nuorena pelaajana, että teen parhaani joka päivä. Haluan antaa kaikkeni jokaisessa harjoituksissa tullakseni paremmaksi.” 

Sebastian Röslerin ammattimainen suhtautuminen pelaamiseen ja harjoitteluun huomattiin myös Dresdenissä.

”Hän on pelaaja, johon voit aina luottaa, kentällä ja sen ulkopuolella”, sanoo VC Dresdenin puheenjohtaja Klaus-Peter Schmidt.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko on katsonut useita videoita ja päätyi lopulta Rösleriin. Myös taustatiedot ovat olleet varsin lupaavia.

”Olen erittäin tyytyväinen, että saimme nopeasti Sebastianista uuden keskitorjujan joukkueeseen. Tarvitsimme hyvän torjujan, joka pystyy omaksumaan meidän pelityylimme nopeasti. Ja uskon, että tulemme tässä onnistumaan. Hän on nuori, lupaava urheilija, jolla on tavoitteena kehittyä ja tulla paremmaksi lentopalloilijaksi. Toiminta Saksan liiton ja Unterhachingin joukkueen kanssa on ollut erittäin positiivista. Sebastianin vahvuuksiin kuuluu kurinalainen torjuntapelaaminen ja hyökkäystehojakin saadaan varmasti hyvin Mikko Eskon tarjoilusta.”

Kuva: Sebastian Rösleri

X