VaLePa voittoon omilla vahvuuksillaan

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 3-0 (25-21, 25-16, 25-15)

VaLePalla on ennakkoon luonnollisesti kova halu kuitata Korsossa koettu kirvelevä tappio Vantaa Ducksille. VaLePan lähtökohdat peliin ovat haastavat, joukkueessa on edelleen vain kaksi keskitorjujaa ja yksi hakkuri, joten vaihtomahdollisuuksia pelin aikana ei näille paikoille ole. Ducks on erittäin potentiaalinen joukkue ja nähtäväksi jää pystyykö Ducks Vexve Areenalla samanlaiseen hurmokseen puolustuspelissä kuin Vantaalla.

Aloituskokoonpanot 

VaLePa: Esko, T. Tihumäki, Savonsalmi, Hänninen, Mäkinen, M. Tihumäki, Ruohola L

Ducks: Väänänen, Lehtonen, Sanders, Määttänen, V. Kattelus, Rastamo, Vuorinen L

Ottelun alku oli pukkipaidoilta hieman hermostunutta ja Ducks karkasi 2-0 ja 4-2 johtoon. 4-4 tilanteessa syöttämään tullut Matias Tihumäki syötti pahoja viisi kertaa peräkkäin, näistä kaksi ässää. Severi Savonsalmi syötti ässällä 10-6 eli 10 ensimmäisestä pisteestä 3 tuli ässäsyötöillä. VaLePalla tulikin erään vahvalla syötöllä 4 ässää erässä ja vain yksi virhe. Lisäksi VaLePan vastaanotto oli erinomainen. Ducksin vastaanotto jäi vajaaksi pukkipaitojen vahvan syötön edessä ja se heijastui hyökkäyspeliin. Torjuntapelissä Ducks oli vahva Lauri Lehtosen johdolla, kuusi torjuntaa, joista Lehtoselle 4. 

Toisessa erässä, VaLePa jatkoi vahvuuksillaan, syöttö pysyi pahana ja vähillä virheillä joukkue pakotti Ducksin vaikeuksiin. Torjuntapeli peli tasoittui, molemmille kaksi koppia. Nämä luvut eivät kuitenkaan kerro koko totuutta. Torjuntapelin tiiviys heijastuu myös puolustuspeliin, VaLePalla 13 torjunnan jälkeistä hyökkäystä ja niistä pisteeksi 69%. Ducksilla puolestaan 4 hyökkäystä puolustuksen jälkeen eikä niistä tullut yhtään pistettä.

Kolmannessa erässä Ducksin erävoiton mahdollisuudet kaatuivat omiin virheisiin, neljä suoraa syöttövirhettä ja viisi suoraa hyökkäysvirhettä sekä vastaanotossa yksi virhe. VaLePa puolestaan ei tehnyt erään yhtään hyökkäysvirhettä, ainoastaan kaksi syöttövirhettä.

VaLePan vastaanottopelin tarkkuus 66% ja aloitussyötöt 6 virhettä, mutta 7 ässää ovat todellisia huippulukuja. Tällä kertaa Karkun kyläkauppa palkitsi parhaana VaLePasta Sakari Mäkisen ja aiheesta. Erinomainen peli kaikilla sektoreilla. Severi Savonsalmi on saanut hyökkäyksiin tehoa ja on vahva pelote verkolla. Loistava vastaanottopeli antaa Mikko Eskolle aseet pyörittää monipuolista hyökkäyspeliä ja VaLePalla on joka paikalla vahva pelote vastustajan hyökkääjille. Vahvuus on myös tarkka puolustuspeli Risto Ruoholan johdolla. 

Ducksin Lauri Lehtonen ei suotta johda torjuntatilastoa, erinomainen pelinluku ja liike sai VaLePan pelaajat haromaan hiuksiaan ensimmäisessä erässä. Alek Rastamo palkittiin parhaana. Hän on erittäin kimmoisa pelaaja, joka parhaimmillaan hyökkää omista korkeuksista. Tänään hän ei saanut riittävästi apuja muilta pelaajilta ja paineen alla tuli suoria virheitä.

ProLibero Risto Ruohola

MVP

VaLePa: Sakari Mäkinen

Ducks: Alek Rastamo

Pistemiehet

VaLePa:Mäkinen 14/+9, Savonsalmi 11/+8, Hänninen 9/+2

Ducks:Rastamo 11/+6, Lehtonen 8/+5, Sanders 5/+2 

Ässät 7-2, syöttövirheet 6-10, vastaanotto 66% (27%)-40% (18%), hyökkäys 50%-38%, torjunnat 3-8

Alek Rastamo: VaLePa pelasi tänään hyvää lentopalloa. Ei voi olla tyytyväinen, kun 3-0 tappio

Sakari Mäkinen: Ei ollut paljon heikkouksia meidän pelissä tänään. Pitää olla tyytyväinen, koska Ducksin torjunta-puolustaminen on hyvällä tasolla  ja tyytyväinen täytyy olla kolmeen pisteeseen. Matias on pelannut hyvin ja antanut näyttöjä jo treeneissä. 

Juho Rajala: Ei oikein missään kohtaa päästy pelaamaan omaa peliä. Pitää katsoa matsi videolta uudestaan vielä. Tänään ei ollut hyvä ilta tilastoiden varjossakaan.

Janne Kangaskokko: Edelleen se rauhallisuus on säilynyt ja meillä on erittäin hyvät hyökkääjät myöskin. Syöttö, kun pidetään tuolla tasolla niin voidaan olla tyytyväisiä. Tänään saatiin Ducksin torjunta rikki, voidaan olla tyytyväisiä. Tästä kohti sunnuntain ottelua.

X