Oulun Ettan nuori joukkue haastaa pukkipaidat

VaLePa Sastamala Tampere – Etta Vexve Areena 16.1.2022 klo 17.00
Ruutu+ lähettää ottelun klo 16.50 alkaen

Keväällä 2019 Ettan tulisieluinen valmentaja Olli Kuoksa johdatti joukkueensa monien mielestä yllättäen finaaliin VaLePaa vastaan. Suuri yllätys se ei ollut, sillä Kuoksalla on mainio taito kehittää nuoria pelaajia huippuiskuun. Finaalin jälkeen Kuoksan koulusta lähti ulkomaille ammattilaiseksi Antti Ronkainen, Niko Haapakoski ja Joonas Jokela.

Myös tälle kaudelle Kuoksalla on käsissään ryhmä nuoria pelaajia ja varmaan edelliskausien tapaan Etta on vahvimmillaan keväällä. Tällä kaudella Ettalla on tosin ollut haasteita tavallista enemmän. Joulukuussa hakkuri Petras Jakub, yleispelaaja Michel Michelau ja libero Miro Rasinperä päättivät jättää kauden kesken Ettassa.  

Etta on löytänyt hyvät korvaajat tilalle. Jo kertaalleen uransa lopettanut Etta-ikoni Anssi Hakala on pitänyt kuntoa yllä ja hän on tullut liberoksi. Hakala nostelee palloja peliin pitkän pelikokemuksen myötä oikealla sijoittumisella. Janne Marttila on vahva hyökkääjä hakkurina. Yleispelaajan paikasta Eetu Pennasen rinnalla kamppailevat Eemi Pöllänen ja Aleksi Hänninen. Hänninen lienee miesten Mestaruusliigan nuorin pelaaja, sillä hän täyttää 16 vuotta vasta huhtikuussa. Nuoresta iästä huolimatta hän on jo esittänyt kypsiä otteita. Ihmekös tuo, sillä hän kovaa lentopallosukua, Jiri Hännisen pikkuserkku. Passeja pelaajille jakelee Niko Haapakoski.

VaLePan pelissä suurin mielenkiinto kohdistuu uuteen keskipelaajaan Sebastian Rösleriin. Joko hän nousee aloituskuusikkoon ja miten hyvin hän on päässyt joukkueeseen sisälle lyhyen valmistautumisjakson aikana. Muutenkin on mielenkiintoista nähdä, millaisen kokoonpanon päävalmentaja Janne Kangaskokko marssittaa sunnuntaina kentälle. 

Kiitos kaikille tukikampanjaan osallistuneille. Seinällä on pitkä rivi kampanjaan osallistuneiden nimiä. Tuki on ensiarvoisen tärkeä haastavassa tilanteessa. 

X