Akaa-Volley taipui taistellen viisieräisessä trillerissä – VaLePa mestariksi

Vexve Areenassa oli tänään loistava finaalitunnelma ja ottelu nousi finaalin arvoiselle tasolle. Katsomon 1314 katsojaa kannusti äänekkäästi, mutta hyvässä hengessä omiaan. Ilkka Nykänen kuuluttajana loi omalta osaltaan peliin hyvää henkeä ja kamppailu kentällä ja katsomossa oli tasaväkistä. Lopulta VaLePa onnistui kääntämään kokemuksellaan pelin voitoksi. Mestaruus on VaLePan kahdeksas, kuudes peräkkäinen, mutta vasta toinen kotikatsomon edessä.

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 3-2 ( 24/26, 25/11, 23/25, 25/14, 15/13)

Pelissä VaLePa voitti toisen ja neljännen erän näytöstyyliin. Akaa-Volleyn voittoerissä joukkue nousi takaa-ajoasemasta erävoittoihin.

Ratkaisevaa viidettä erää VaLePa johti jo 9-6 Ali Fazlin hyökkäysvirheen jälkeen. Greg Petty kavensi johdon kahteen pisteeseen nelospaikan hyökkäyksellä ja Jere Tikkala toi kahdella ässäsyötöllä akaalaiset pisteen päähän ja Greg Pettyn hyökkäyksellä tasoihin 10-10. Sivulan hyökkäysvirheen ja Fazlin hyökkäyksellä vieraat johtoon 12-10. Savonsalmi meni lähettämään vaikeita aloitussyöttöjä eikä Akaa-Volley päässyt  rakentamaan hyviä hyökkäyspaikkoja. Sivulan kahdella hyökkäyspisteellä, Ekmanin torjunnalla ja Mäkisen hyökkäyksellä ottelupalloon. Fazli kavensi vielä 14-13 , mutta ottelu ratkesi lopulta Pettyn syöttövirheeseen. 

Karli Allikin 10 ässäsyöttöä ja vain 3 virhettä on uskomaton saldo, en ole ennen Suomessa moista nähnyt. Muutenkin Allik oli tärkeä pelaaja voiton rakentelussa. Severi Savonsalmi 17/+14, 67%:n hyökkäyspeli ja 4 torjuntaa olivat tärkeät onnistumiset voittopelissä. Eetu Pennanen haki jälleen loistavasti puolustuspalloja. Mikko Eskon otteista näki, että hän janosi kovasti voittoa ensimmäisessä katkaisupelissä.

Greg Petty paransi loppua kohti ja viidennessä erässä piti pukkipaitoja pinteessä. Ali Fazli pelasi hänelle tyypillisesti hieman epätasaisesti, mutta oli silti tärkeä pelaaja akaalaisille.

Satahenkilöstö Oy:n puolesta Niini, Väinö ja Helmi Yski palkitsivat parhaat pelaajat

VaLePa Karli Allik

Akaa-Volley Greg Petty

Kiitos Akaa-Volley hienosta vastuksesta erityiskiitos joukkueen faneille rehdistä kannustuksesta.

Toni Flinkin juttu VaLePan menestyksestä

VaLePalle kuudes perättäinen mestaruus

VaLePa Sastamala Tampere on miesten lentopallon Suomen mestari 2023. Mestaruus on seuralle jo kuuden perättäinen keväästä 2017 alkaen ja mitali peräti 12:s perättäinen.

VaLePa vei mestaruuden kaadettuaan finaalisarjassa seurahistorian toisen mitalinsa viime kauden pronssin jatkeeksi saaneen Akaa-Volleyn suoraan otteluvoitoin 4-0.

Mestaruus oli samalla VaLePan seurahistorian kahdeksas, jolla se nousi tasoihin eniten miesten mestaruuksia voittaneena seurana KuPS-Volleyn rinnalle. Mitali oli seuran 14:s, jolla se on kaikkien aikojen mitalitilastossa kolmantena Rantaperkiön Iskun (17) ja Raision Loimun (15) jälkeen.

Perättäisiä mestaruuksia on VaLePan tapaan kuusi KuPS-Volleyllä (1991-1996) ja vielä ennätystä hallussaan pitävällä Pieksämäen NMKY:llä yksi enemmän (1975-1981).

VaLePa pelasi kauden aikana 41 Mestaruusliigan ottelua voittaen niistä 33. 

VaLePan joukkueesta mestaruus oli Mikko Eskolle jo seitsemäs, Mikko Karjarinnalle sekä Urpo Sivulalle viides ja Sakari Mäkiselle neljäs. Päävalmentaja Janne Kangaskokolle mestaruus on päävalmentajana kolmas ja VaLePan valmennuksessa kaikkiaan kuudes. Kangasakokko on ollut joukkueen pää- tai apuvalmentajana kaikissa kuudessa kultamitalissa perättäin, samoin kuin Mikko Esko pelaajana.

VaLePan mestarijoukkue:

Urpo Sivula

Eetu Pennanen

Karli Allik

Tino Vuori

Ben-Simon Bonin

Mikko Esko

Severi Savonsalmi

Jakob Ekman

Mikko Karjarinta

Jiri Leinonen

Matti Köykkä

Joel Laakso

Raivis Oiguss

Sakari Mäkinen

Janne Kangaskokko, päävalmentaja

Ziga Copi, apuvalmentaja

Manu Soro, huoltaja

T

X