VaLePan keskimiehet ja Alberto Cavasin voiton takuumiehinä

Sunnuntain peliin sekä kotijoukkue Tiikerit että vierasjoukkue VaLePa lähtivät tasapäisistä astelmista. Tiikerit pelasi eilen Turussa TuToa vastaan ja VaLePa puolestaan matkusti Kokkolaan Oulusta. Hollihaan palloiluhalli on nähnyt monia huippukampailuja ja se on aina vaikea paikka vierasjoukkueelle. 

Aloituskokoonpanot

Tiikerit: Försti, Leppälä, R. Keskinen, Mäkinen, Lahti, Saviaro, Sihvonen
VaLePa: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Cavasin, Ruohola L

Tiikerit – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (23-25, 22-25, 17-25)

Tiikerit painotti ennen peliä, että heidän on panostettava vaikeisiin aloitussyöttöihin ja siten tehtävä Mikko Eskon passipeli hankalammaksi. Siinä he ottelun aluksi onnistuivat varsin hyvin ja pukkipaitojen vastaanotto oli vaikeuksissa. Yllätysvalinta Matias Saviaro hyökkäsi tehokkaasti korkealta ja Tiikereiden tavaramerkki keskihyökkäys oli myös tehokas. Tilanteessa 17-15 Tiikereille Sakari Mäkinen astui syöttövuoroon. Monipuoliset syötöt sotkivat Tiikereiden pelin ja he sortuivat hyökkäysvirheisiin, VaLePa eteni johtoon 20-17. Mäkisen syöttöputken jälkeen VaLePa marssi erävoittoon.

Toinen erä oli VaLePan hallintaa ja lopullinen ero syntyi Alberto Cavasinin syöttövuorolla. Kolmannessa erässä puolestaan entisessä kotisalissaan pelannut Jiri Hänninen syötti tappioasemasta 4-2 johtoon 8-4 VaLePalle.

Parhaana palkittu Alberto Cavasin 16/+12 pelasi erinomaisen pelin, hyökkäysteho 60%, 3 ässäsyöttöä ja varmat aloitussyötöt. Keskimiehet Mikko Karjarinta 6/+4 ja Severi Savonsalmi 8/+6 pelasivat parhaat hyökkäyspelit tällä kaudella. Lisäksi he ottivat paljon vaimennuksia. Mikko Esko pyöritti kaksi ensimmäistä erää paljon keskihyökkäyksiä. Kolmannessa erässä Tiikereiden oli pakko keskittyä niihin ja laitamiehet pääsivät hyökkäämään yhtä torjujaa vastaan. Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen olivat totutun varmoja ja taitavia.

Tiikereiden Joska Försti on nuori lupaava passari, joka rohkeasti käyttää keskihyökkääjiä hyökkäyksessä. Heistä Antti Leppälä oli tehokas. Saviaro näytti ulottuvuuttaan ja potentiaaliansa, malttia lisää, niin virheet vähenee.

Ässät 5-5, syöttövirheet 13-9, vastaanotto% 39(16)-39(20), hyökkäys% 45-54

Pistemiehet

Tiikerit: Mäkinen 12/+5, Saviaro 12/+4, Leppälä 11/+9

VaLePa: Cavasin 16/+12, Mäkinen 9/+1, Savonsalmi 8/+6 

X